Steve

Autoverzekering? Vergelijk en sluit af!

Kenteken
Postcode
bijv. 1234 AB
Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Schadevrije jaren
Kilometer per jaar
Controleer je ingevulde gegevens.

Alles over het vergelijken van je autoverzekering

Als je een auto koopt ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk), je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

De verzekeraars baseren hun premie op bovenstaande kenmerken. Om de beste deal voor je autoverzekering te berekenen hebben we deze gegevens nodig. Wij gaan dan de autoverzekering vergelijken die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en voordeligste autoverzekering voor jouw situatie zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts zes vragen zie je direct wat voor jou de drie beste deals zijn die je direct bij Independer kunt afsluiten. Vaak geven we ook nog een extra korting op de autoverzekering. Speciaal voor jou hebben we verzekeringen met een Independer Keurmerk ontwikkeld. Sluit je een autoverzekering met deze garantie bij ons af, dan garanderen wij de laagste prijs voor dat poduct en een uitstekende service, ook bij schade.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere autoverzekeringen bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte online bekijken of direct een autoverzekering afsluiten. We helpen je natuurlijk ook met het opzeggen van je oude autoverzekering. Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd wegrijden. Zo gemakkelijk is je autoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een autoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

Meer algemene informatie over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van Verzekeraars is samengesteld.

Autoverzekering vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons een autoverzekering vergelijkt, moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid). Dit is de meest beperkte dekking, maar ook de goedkoopste. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar niet je eigen schade.
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

De keuze voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuze kunt maken. Je kunt ook meer lezen over de verschillende dekkingen in de productwijzers van het Verbond van Verzekeraars.

Autoverzekering opzeggen

Heb je al een autoverzekering afgesloten? Je autoverzekering opzeggen is zo gebeurd. We helpen je daar graag bij. Binnen 10 minuten heb je een nieuwe autoverzekering en kun je de opzegging van je oude verzekering direct online regelen. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een autoverzekering via Independer.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij je autoverzekering vergelijken? Dan kun je bij ons terecht. Je krijgt dan altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: twee van de drie klanten geven ons een 9 of een 10 nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Nieuws over autoverzekeringen

Populairste auto's mannen ten opzichte van vrouwen
26 maart 2015
In onderstaande tabellen zie je wat de populairste auto's zijn waar mannen en vrouwen tussen 18 e...

Premie autoverzekering mannen ten opzichte van vrouwen
26 maart 2015
Over alle dekkingen gezien betaalt een man meer premie dan een vrouw. In onderstaande tabel zie j...

Vermogen gekozen auto mannen ten opzichte van vrouwen
26 maart 2015
Jonge mannen tussen de 18 en 24 jaar rijden vaker in een sportievere auto dan vrouwen uit diezelf...

Actuele discussies over autoverzekeringen

Slechtste verzekeraar ooit, Voog en Voogd
26 maart 2015
Ik wil graag mede consumenten behoeden voor de fout door met Voogd en Voogd in zee te gaan. Ze he...

Pas op met Promovendum
25 maart 2015
LET OP: Promovendum komt opzettelijk en bewust eerder gedane toezeggingen niet na. Twee weken ge...

Klacht : voor eigen rekening!
25 maart 2015
Beste Youssef Sinna, Gelukkig, ik ben blij om dat te lezen! Bedankt voor je reactie. Vriendelij...

 
 

Waarom je autoverzekering afsluiten via Independer ?

Als klant van Independer verdien je het allerbeste. Wij vinden dat jij op je autoverzekering moet kunnen vertrouwen. Daarom onderhandelen we voor jou met verzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijzen. Maar we doen nog veel meer voor je.

Jaarlijkse Polischeck Autoverzekering

Sluit je een autoverzekering met Polischeck af? Dan checken wij elk jaar of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. Want in een jaar kan er veel zijn veranderd. Misschien heb je schade gehad of een andere auto gekocht. Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent. Daarbij letten we op de premie, de voorwaarden, het eigen risico en de klantwaardering. En misschien is er wel een autoverzekering die qua premie en kwaliteit beter is dan je huidige verzekering. De Polischeck ontvang je ieder jaar van ons per e-mail. In onze vergelijking autoverzekering vind je terug bij welke verzekeringen je de gratis Polischeck ontvangt.

Independer Keurmerk Autoverzekering

Het Independer Keurmerk is een kwaliteitskenmerk voor verzekeringen. Onze experts hebben alle autoverzekeringen op een groot aantal punten nauwkeurig voor jou gecheckt. Alleen de autoverzekeringen die aan al onze eisen voldoen, krijgen het Independer Keurmerk. Je kunt rekenen op goede polisvoorwaarden, goede service en duidelijkheid. Zo maken wij het kiezen van een autoverzekering gemakkelijk voor jou. 
Lees meer over het Independer Keurmerk.

Niet goed, geld terug

Sluit je een autoverzekering via Independer af, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de autoverzekering deze nog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug, tenzij je schade hebt gehad.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Al meer dan 13 jaar geven bezoekers op onze website aan wat hun wensen zijn. Daardoor weten wij wat klanten belangrijk vinden: een goede autoverzekering voor een redelijke prijs. Independer vergelijkt daarom verzekeringen op prijs én kwaliteit.

Na het invullen van een aantal gegevens laten we je een top 3 zien. Dit zijn verzekeringen die voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben en die je direct bij ons kunt afsluiten. Staat de goedkoopste autoverzekering niet in de top 3? Dan zie je hem direct ernaast staan, ook als je die niet bij ons kunt afsluiten. Wel zo overzichtelijk.

Ook na het afsluiten van je autoverzekering staan we voor je klaar

We doen veel meer dan vergelijken en afsluiten van je autoverzekering. Iedere dag zetten meer dan 50 experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via e-mail. En ook na het afsluiten van een verzekering staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je schade hebt. Onze klanten waarderen onze inzet. Want de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Daar zijn we trots op!
Lees wat andere klanten van Independer vinden.

Eigen klantenservice autoverzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je autoverzekering vergelijken. Daarom hebben we al onze experts (en dat zijn er meer dan 50) zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je autoverzekering dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. Onze klanten waarderen dat. De helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Marktcijfers autoverzekeringen

Met 22 miljoen web-bezoeken, 11 miljoen vergelijkingen en 300 duizend afgesloten auto- en zorgverzekeringen in 2014 heeft Independer een enorm inzicht in de relatie die mensen hebben met hun verzekeringen. Deze inzichten delen we graag met de rest van de wereld. Zo hebben we vele marktcijfers van autoverzekeringen. Doordat velen bij ons een autoverzekering vergelijken weten we als geen ander wat de consument zoekt en voor wensen heeft.

Ontwikkeling premie autoverzekering

Sinds 2006 houdt Independer een index bij van de premies van autoverzekeringen. Deze wordt als volgt berekend: per maand wordt een gemiddelde berekend van de premies van de verzekeraars die in de top 10 van de vergelijking staan. Omdat elke klant een persoonlijke top 10 te zien krijgt, gaat het dus om gemiddelden van tienduizenden getoonde top 10-en. De premie-index is gebaseerd op dit gemiddelde. Independer is met deze berekening in augustus 2006 begonnen. De index dan ook op 100 gesteld in die maand.

Bekijk onze autopremie index en hoe die zich in de jaren 2006 t/m 2014 heeft ontwikkeld.

Autopremie index 2006-2014

Overzicht premies autoverzekeringen per merk

Hoe ontwikkelen de autopremies zich per automerk? Hier vind je de ontwikkeling van de premies vanaf 2011.

Klanten die bij ons een autoverzekering afsloten

Beoordelingen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een autoverzekering. We tonen alle beoordelingen over ons. Independer scoort gemiddeld een 9,0 uit 21.466 beoordelingen.

Voordelen van Independer

JAARLIJKSE POLISCHECK
Sluit je een autoverzekering af met de Jaarchecker? Dan checken wij elk jaar of je niet teveel betaalt.

INDEPENDER KEURMERK
Wij checken alle voorwaarden. De beste autoverzekeringen krijgen het Independer Keurmerk.

HULP VAN EXPERTS
Advies nodig voor je autoverzekering? Hulp bij schade of een andere vraag? Onze experts helpen je graag.

Voordelen van Independer
experts

Experts in autoverzekeringen

Je auto verzekeren lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen en afsluiten. Onze experts staan voor je klaar met advies over je autoverzekering en beantwoorden graag je vragen.


035 - 626 55 44 Nu gesloten. Vandaag 10:00 weer bereikbaar

tablet

Beste site autoverzekering

Independer werd in juli 2014 verkozen tot de beste vergelijkingssite voor autoverzekeringen!

WUA
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Schadevrije jaren

Je bouwt alleen schadevrije jaren op als een auto op jouw naam is verzekerd. Schadevrije jaren geven je korting op de premie. Elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je 1 schadevrij jaar op. Elke keer dat je wel een schade claimt die jouw schuld is, verlies je 4 of meer jaren. Zo kan je dus zelfs een negatief aantal schadevrije jaren hebben.

Aantal kilometers

Het aantal kilometers dat je rijdt kan van invloed zijn op de premie. Kies het aantal kilometers dat je per jaar met je eigen auto verwacht te rijden. Rij je later toch veel meer of veel minder kilometers? Geef dat dan meteen door aan je verzekeraar.

Kun je wat rekenhulp gebruiken? Via "Weet ik niet, help mij" kunnen wij je helpen om het aantal kilometers in te schatten.

Vul in hoeveel jaren je zelf een autoverzekering hebt gehad. Ben je ooit langer dan vijf maanden niet verzekerd geweest? Dan mag je de periode daarvoor niet meetellen.

Vul het aantal schades in waarbij je premie is verhoogd (of waarbij je de no-claimbeschermer hebt gebruikt). Dit is een schade waaraan je schuld had, maar kan ook een schade zijn door bijv. vandalisme waarbij er geen dader bekend is.