Sharon

Huisarts? Zoek en vergelijk!

Vind de beste huisartsenpraktijk bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
bijv. "1234 AB" of "Amsterdam"
Controleer je ingevulde gegevens.

Of geef een review over je huisarts

Geef review

Alles over het vergelijken van huisartsen

Als je een lichamelijke of geestelijke klacht hebt, is je huisarts het eerste aanspreekpunt. De huisarts kan je dan zonodig doorverwijzen of zelf behandelen. Want huisartsenpraktijken hebben zelf ook een steeds groter zorgaanbod. Samen met de assistentes en praktijkondersteuners geven huisartsen steeds meer zorg. Het is dan ook belangrijk dat je een huisarts hebt die past bij jouw zorgbehoefte en waar je je op je gemak voelt.

Op Independer kun je alle huisartsenpraktijken van Nederland vergelijken. Wij hebben belangrijke gegevens zoals speciale spreekuren, gegevens van artsen en voorzieningen voor je verzameld. Daarnaast hebben andere patiënten een review gegeven over hun huisarts. Op basis hiervan heeft elke praktijk een klantcijfer gekregen. Zo kom je er snel achter welke huisarts het best bij jou past.

Hoe kan je huisartsenpraktijken vergelijken?

Je gaat verhuizen en zoekt een huisarts in je nieuwe woonplaats. Of je bent op zoek naar een huisarts die beter bij jouw wensen aansluit. Redenen om bij ons te gaan vergelijken. Je zoekt op postcode of woonplaats. Een huisarts moet zich op maximaal 15 minuten afstand van je bevinden. Wij hebben hier daarom in onze vergelijkingen rekening mee gehouden. Je kunt deze zoekafstand zelf wijzigen in het zoekresultaat. Daarnaast kan je nog filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals:

  • Voorzieningen (bijv. avondspreekuur of e-mailconsult)
  • Kennisgebieden (bijv. hart- en vaatziekten, diabetes, reizigersvoorlichting of alternatieve geneeswijzen)
  • Mannelijke of vrouwelijke arsten
  • Beoordelingen van andere bezoekers
  • NHG-Praktijkaccreditering

Je komt er zo gemakkelijk achter welke huisarts voor jou de beste is.

NHG-Praktijkaccreditering

De NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat een praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering. De praktijk wordt hiervoor eerst helemaal doorgelicht. Er wordt gekeken naar praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt een belangrijke rol.

Kan je overstappen naar een andere huisarts?

Ben je ontevreden over je eigen huisarts? Of ga je verhuizen naar een andere plaats? Allemaal redenen om over te stappen naar een andere huisartsenpraktijk. In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en in de ‘Gedragsregels voor artsen’ van de beroepsvereniging KNMG staat dat iedereen vrij is om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Wel moet je een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van je vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij je kunnen zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten. Vergeet je niet uit te schrijven bij je ‘oude’ huisarts en je medisch dossier door te laten sturen naar de nieuwe praktijk. Licht ook je verzekeraar even in dat je bent overgestapt.

Apotheekhoudende huisarts

In Nederland zijn er ongeveer 500 apotheekhoudende huisartsen. Zij zijn vooral gevestigd in de meer landelijke gebieden zoals het noorden en Zeeland. Een apotheekhoudende huisarts heeft een vergunning om ook medicijnen te verstrekken aan de patiënten die ingeschreven zijn in de huisartsenpraktijk. Een huisarts krijgt alleen een vergunning als de dichtstbijzijnde apotheek meer dan 4,5 kilometer van de eerste patiënt van de arts is verwijderd. Of als de apotheek slecht te bereiken is met openbaar vervoer. Er zijn zeker voordelen aan een apotheekhoudende huisarts. Zo weet je huisarts bijvoorbeeld precies welke medicijnen je nog meer gebruikt en krijg je je medicatie gelijk mee na een afspraak bij de huisarts.

Meer informatie

Independer vindt het belangrijk dat jij eerlijke informatie krijgt. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom huisartsen te voorzien. Heb je een vraag voor ons? Stel deze via ons forum. Of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

Nieuws over huisartsen

Naar huisarts of ziekenhuis: keuze tussen niet of wel eigen risico
19 februari 2015
Als je een niet acute lichamelijke of geestelijke klacht hebt, bel je meestal de huisarts. Maar w...

Budgetpolis zorgverzekering: de veelgestelde vragen op een rijtje
13 februari 2015
Er is momenteel veel discussie over de budgetpolis. Steeds meer ziekenhuispatiënten die een budge...

Wat kost een bezoek aan de huisarts?
21 januari 2015
Je huisarts is vaak het eerste aanspreekpunt als je lichamelijke of geestelijke klachten hebt. De...

Actuele discussies over huisartsen

Hyperventilatie?
9 januari 2014
Beste Mirre, We begrijpen je bezorgdheid. Wij zijn echter geen medische experts en kunnen hier d...

Hyperventilatie?
12 december 2013
Hallo, Dit gaat over een vriendin. Ze had laast namelijk een soort van aanval, Voor zover ik wee...

Online aanmelden huisarts
5 augustus 2013
Beste Elwin, Het is mij niet helemaal duidelijk of je bedoelt dat je je via Independer direct ka...

 
 

Waarom huisartsenpraktijken vergelijken bij Independer?

Independer vergelijkt al 15 jaar financiële producten. Ook op het gebied van zorg helpen wij je de beste keuze te maken. Bij ons kan je alle huisartsenpraktijken vergelijken. Welke praktijken zitten bij jou in de buurt en welke zorg bieden ze? Wij vertellen het je. Op Independer vind je:

  • Het volledige aanbod van alle huisartsenpraktijken in Nederland
  • Reviews van patiënten
  • Uitgebreide informatie per huisartsenpraktijk

Vergelijk alle huisartsenpraktijken

Bij Independer kun je alle huisartsenpraktijken vergelijken. Op zoek naar een vrouwelijke huisarts, een praktijk die ook avondspreekuur heeft of waar ook een apotheek aanwezig is? Kies de opties die voor jou belangrijk zijn en zie gelijk welke praktijken bij jouw wensen aansluiten. Wij vergelijken huisartsenpraktijken op basis van reviews van patiënten. Daarnaast verzamelen wij ook belangrijke informatie over de praktijk. Zo krijg je een goed totaalbeeld en wordt kiezen een stuk gemakkelijker.

Voor huisartsenpraktijken

Wij doen onze uiterste best om van alle huisartsenpraktijken de juiste en meest uitgebreide informatie te tonen. Staat jouw praktijk er niet bij, wil je informatie toevoegen of zijn de getoonde gegevens onjuist? Dan kan je dit altijd aanpassen. Zorg ervoor dat jouw praktijkinformatie zo volledig mogelijk is. Op die manier zul je beter in de zorgzoeker gevonden worden.

Door te zorgen dat veel patiënten een review achterlaten kan je je als zorginstelling onderscheiden van andere huisartsenpraktijken. Je kan hiervoor de gratis wachtkamerkaartjes bij ons bestellen. Ook kan je een reactie plaatsen bij een review over jouw praktijk. Zo kan je gelijk reageren op de mening van je patiënten.

Reviews van patiënten

Patiënten kunnen hun ervaringen delen door hun huisarts te beoordelen. Deze beoordeling bestaat uit twee onderdelen. Een gemiddeld cijfer voor verschillende onderwerpen en een geschreven review over de persoonlijke ervaring met de huisarts en de huisartsenpraktijk.

Wil je zelf ook een review achterlaten? Dat kan. Vul hierboven je postcode of plaatsnaam in en vind de juiste praktijk. Of geef gelijk een review over jouw praktijk.

Ontbrekende informatie over een huisartsenpraktijk

In onze huisartsvergelijker kun je op verschillende onderwerpen filteren om zo de voor jou beste huisartsenpraktijk te vinden. Echter hebben we van een aantal praktijken de aanvullende informatie nog niet. Hierdoor kan het voorkomen dat een praktijk niet in de vergelijking naar voren komt, terwijl deze misschien wel aan jouw eisen voldoet. Of dat er bij bepaalde details nog ‘onbekend’ staat. We zijn druk bezig onze data aan te vullen. Door het zelf te verzamelen, maar ook door huisartsen op te roepen het zelf door te geven. Zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen de juiste huisarts te vinden.

Ook belangrijk om te weten

Onekey, het databestand van Cegedim

Cegedim levert ons alle gegevens van de huisartsenpraktijken in onze vergelijking. Zij verzamelen, verrijken en beheren deze informatie in hun adressenbestand van professionals in de zorg, genaamd Onekey. Cegedim houdt zich te allen tijde aan de regelgeving van het WBP en gaat uiterst zorgvuldig met de gegevens om.

Al ruim 2.800 patiënten hebben hun huisartsenpraktijk beoordeeld

Hieronder zie je de laatste reviews over een huisartsenpraktijk. Ben je op zoek naar alle reviews over één bepaalde praktijk? Vul dan hierboven de plaats of postcode in en vind de praktijk die je zoekt. Wil je gelijk zelf je ervaring met je huisartsenpraktijk achterlaten, dan kan dat ook.

 

Voordelen van Independer

JOUW MENING TELT!
Laat een review achter over jouw huisartsenpraktijk. Wij tonen deze dan in onze zorgzoeker. Zo help je andere bezoekers bij het maken van hun keuze.

ALLE HUISARTSEN
In onze zorgzoeker vind je het volledige aanbod van alle huisartsenpraktijken in Nederland.

UITGEBREIDE PRAKTIJKINFORMATIE
Wij verzamelen belangrijke informatie over huisartsenpraktijken, waardoor vergelijken nog gemakkelijker wordt.

Voordelen van Independer
tablet

Independer toont kwaliteit ziekenhuiszorg in vergelijking

Kwaliteit weten van de ingekochte zorg van jouw zorgverzekeraar? Independer laat dit als enige zien in de vergelijking van zorgverzekeringen. Check of jouw verzekeraar jouw ziekenhuis of fysiotherapeut vergoedt.

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.