Geld lenen: vind snel de beste lening

Vergelijk leningen op laagste rente en kwaliteit en vraag direct aan

Vergelijk ruim 50 leningen

Geboortedatum
(bijv. 08-06-1976)
Woonsituatie

Woonsituatie

Jouw woonsituatie bepaalt onder andere welke lening het best bij je past. Daarom willen we weten of je in een huur- of een koopwoning woont. Zo kunnen we je leningen tonen die het best bij jouw situatie passen.

Inkomen

Inkomen

Het soort inkomen speelt een belangrijk rol bij het afsluiten van een lening. Door dit in te vullen, tonen we je leningen die het best op jouw situatie van toepassing zijn.

Soort dienstverband

Soort dienstverband

Sommige leningen kun je alleen afsluiten als jouw dienstverband aan een aantal eisen voldoet. Door aan te geven of je een tijdelijk of vast contract hebt, tonen we je alleen de leningen waarvoor je in aanmerking komt.

Soort uitkering

Soort uitkering

Voor een aanbieder van leningen kan het soort uitkering dat je ontvangt een verschil maken. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.

Zelfstandig sinds

Zelfstandig sinds

Voor een aanbieder van leningen kan het verschil maken of je pas net een eigen bedrijf hebt, of al een langere periode. Om je zometeen leningen te laten zien waarvan we zeker weten dat ze bij je passen, vragen we dat hier dus aan je.

Geld lenen: alles over geld lenen

Ga je geld lenen? Dan wil je natuurlijk een veilige lening met een lage rente en goede voorwaarden. In Nederland zijn veel verschillende kredietverstrekkers waar je een lening kunt afsluiten en geld kunt lenen. Independer vergelijkt online meer dan 50 verschillende producten op rente en voorwaarden, zodat je eenvoudig de beste en goedkoopste lening vindt.

Leningen vergelijken: zo werkt het

Wil je direct weten wat een lening kost en welke lening het beste bij je past? Dat kun je snel en gemakkelijk zien door enkele gegevens over jouw situatie in te vullen. Je krijgt dan een overzicht te zien van de goedkoopste aanbieders. Je klikt makkelijk door naar de site van de aanbieder en kunt daar in bijna alle gevallen ook meteen één of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de lening makkelijk direct online aanvragen.

Lening oversluiten

Heb je al een lening en wil je die oversluiten? Dat is zo gebeurd. Als je tijdens de aanvraag op de site van de aanbieder aangeeft dat je al een lening hebt zal de nieuwe (goedkopere) kredietverstrekker die vaak direct voor je aflossen.

Soorten leningen

Wij vergelijken twee verschillende manieren van geld lenen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.
 • De persoonlijke lening is de meest eenvoudige vorm van geld lenen bij een eenmalige geldbehoefte. De rente en de maandelijkse aflossingen staan vast en er is geen restschuld aan het einde van de looptijd. Het nadeel is dat je het leenbedrag tussentijds niet kunt wijzigen. Als je eerder wilt aflossen kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.
 • Het doorlopend krediet is het meest geschikt als je extra geld achter de hand wilt hebben. Er wordt een kredietlimiet afgesproken en tot deze limiet is het vrij om bedragen op te nemen en af te lossen. Rente betaal je alleen over het openstaande saldo. De hoogte van de rente is bij de meeste aanbieders afhankelijk van het kredietlimiet en kan tussentijds wijzigen. De rente is variabel en je kunt altijd weer opnemen tot aan je limiet. Hierdoor kan de looptijd van de lening toenemen.

In de vergelijking van Independer vind je betrouwbare informatie over rente en voorwaarden van alle leningen. Door het aangeven van enkele persoonlijke gegevens zie je snel en overzichtelijk waar je het beste geld kunt lenen.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan actuele en betrouwbare informatie over geld lenen. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie over het hebben of aanvragen van een lening te voorzien. Heb je vragen over geld lenen? Neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice of kijk bij de meest gestelde vragen over lenen.

Joop Cohen, Manager Lenen

Een lening afsluiten doe je niet zomaar. Je wilt een goede lening met een lage rente. Wij helpen je graag die te vinden. Beantwoord enkele vragen in onze vergelijking en je vindt snel de beste lening voor jou.Je voordelen
 • Gemakkelijk vergelijken
 • Actueel en volledig overzicht
 • Vergelijking rente en kwaliteit
 • Eigen klantenservice
Lees meer

Waarom Independer

Independer heeft al jaren ervaring met het online vergelijken en aanvragen van leningen. Door het opgeven van enkele persoonlijke gegevens zie je snel een overzicht waar je het beste geld kunt lenen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een kredietverstrekker, kun je via ons makkelijk en snel direct online de lening aanvragen. Bij Independer vind je:

 • Gemakkelijk vergelijken
 • Actueel en volledig overzicht
 • Vergelijking rente en kwaliteit
 • Eigen klantenservice

Gemakkelijk vergelijken

Bij Independer vind je makkelijk en snel de beste leningen en kredieten. Op basis van de door jou ingevoerde persoonlijke gegevens tonen wij aanbieders gerangschikt op prijs-kwaliteit in een overzicht. Wil je meer detailinformatie? Dan kun je gemakkelijk per product alle productdetails terugvinden. Ook kun je simpel 3 leningen naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken.

Vergelijking rente en kwaliteit

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor je keuze. Wij zetten een groot aantal belangrijke productkenmerken overzichtelijk voor je op een rij, zodat je niet alleen op rente maar ook op kwaliteit kunt vergelijken.

Actueel en volledig overzicht

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van leningen in Nederland. Meer dan 50 verschillende producten van verschillende aanbieders kun je direct met elkaar vergelijken. Elke dag worden onze gegevens ververst. Hierdoor vind je altijd snel en makkelijk jouw beste deal.

Eigen klantenservice

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze medewerkers zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dan kun je altijd bij ons terecht. Je krijgt dan direct iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over leningen.

Lenen | Laatste nieuws

 • Independer houdt 1 minuut stilte voor slachtoffers vliegramp Oekraïne 23-07-2014
  Nederland rouwt vandaag om de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. 23 juli 2014 is uitgeroepen tot een dag van nationale rouw. Ook de medewerkers van Independer leven uiteraard mee met de nabestaanden van de slachtoffers. Wij zullen, net als de Lees verder
 • Geld lenen voor zonnepanelen: hoe werkt dat? 04-06-2014
  Het plaatsen van zonnepanelen is populair. Steeds meer mensen zien dat ze daarmee kunnen besparen op de gas- en lichtrekening. Daarnaast draag je ook een steentje bij aan een schoner milieu. De aanschaf van zonnepanelen kost best wat geld. Het is Lees verder
 • Consument wil steeds hogere persoonlijke lening 27-05-2014
  Consumenten die een persoonlijke lening willen afsluiten zoeken ruim anderhalf keer vaker naar hoge leenbedragen dan in 2012. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, dat een analyse maakte van ruim 180.000 kredietvergelijkingen over het eerste kwartaal van 2012, 2013 en 2014. Naast meer interesse Lees verder

Meer nieuws over geld lenen

Lenen | Forum

 • Ervaring met lenen bij Santander? 22-07-2014
  Ook hier zeer slechte ervaringen met santander!!! 2 jaar geleden een leasecontract voor een auto gekregen en nu opeens beweren ze dat we nooit een maand bedrag hebben betaald in al die jaren terwijl dat wel zo is natuurlijk, bewijzen  Lees verder
 • Lening voor auto 15-07-2014
  Beste Betty, Via www.freo.nl kunt u een globale berekening maken op basis van een aantal algemene gegevens. Pas bij het aanvragen van een offerte gaan we uw persoonlijke situatie goed in kaart brengen. Het kan dus voorkomen dat uw leencapaciteit  Lees verder
 • Lening voor auto 14-07-2014
  Ik heb dezelfde "bijzondere" ervaring met Freo. Op hun webpagina geven ze aan dat ik met mijn inkomen en lasten in de beurt Van 50.000 euro in aanmerking voor een lening zou kunnen komen. Maar in de praktijk wordt het  Lees verder

Naar het lenen forum
WUA Logo

Independer beste vergelijker!

WUA beoordeelde Independer wederom als beste vergelijkingssite voor leningen.

Vergelijken heeft zin

Duizenden bezoekers zochten en vonden afgelopen maand de goedkoopste lening!

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.