Overlijdensrisicoverzekering nodig?

Vergelijk meer dan 20 overlijdensrisicoverzekeringen en sluit direct eenvoudig af!

Vergelijk ruim 20 verzekeringen

Geb. datum
Geslacht
Postcode
Rookgedrag
Iemand meeverzekeren?

Geboortedatum

Vul hier je geboortedatum in als jij degene bent van wie je het overlijden wilt verzekeren. Als dat iemand anders is, vul je zijn of haar geboortedatum in.

Geslacht

Vul hier je geslacht in als jij degene bent van wie je het overlijden wilt verzekeren. Als dat iemand anders is, vul je zijn of haar geslacht in.

Postcode

Vul hier jouw postcode in als jij degene bent van wie je het overlijden wilt verzekeren. Als dat iemand anders is, vul je zijn of haar postcode in.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig voor een nieuwe hypotheek, omdat je gaat verhuizen? Vul dan de postcode van je nieuwe adres in.

Rookgedrag

Je rookgedrag zegt iets over je gezondheid. Dit is daarom van invloed op de premie. Ben je onlangs gestopt met roken? De verzekeraar vindt je pas een niet-roker als je langer dan twee jaar niet gerookt hebt.

Iemand meeverzekeren?

Wil je niet alleen jouw overlijden verzekeren, maar ook dat van iemand anders? Geef dat dan hier aan door de optie Ja te selecteren. Je kunt dan ook de gegevens van die persoon invoeren.

Alles over het regelen van jouw overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je voorkomen dat je nabestaanden in financiële problemen komen als je komt te overlijden. Als je een partner hebt en één van jullie beiden overlijdt, wordt de achterblijvende partner of het gezin vaak geconfronteerd met hoge kosten die nog maar moeilijk alleen te dragen zijn. De hypotheek of huur moet dan ineens door één persoon worden betaald. Of je moet extra kosten maken voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat er in zo'n situatie geld vrijkomt waardoor je deze kosten wat makkelijker kunt opvangen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de zekerheid dat de achterblijvende partner of het gezin ook na het overlijden van één van jullie beiden door kan leven zoals je nu gewend bent.

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering verward met een uitvaartverzekering. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. Een ander belangrijk verschil is dat een uitvaartverzekering bij overlijden altijd uitkeert, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit bij overlijden tijdens de looptijd. Er zit hierbij altijd een maximum aan de looptijd. Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering en wordt ook wel een risicoverzekering of een nabestaandenverzekering genoemd.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken: zo werkt het

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn. Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd. Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op.
Er zijn verschillende vormen en soorten overlijdensrisicoverzekeringen en aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. En ook de premies kunnen onderling veel van elkaar verschillen. Hoe hoog jouw premie wordt, is afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd, inkomen en  rookgedrag. Daarom is de premie voor iedereen weer anders, en is ook voor iedereen verschillend wat de beste overlijdensrisicoverzekering is. Jouw overlijdensrisicoverzekering vergelijken is daarom verstandig.
Independer helpt je snel de voor jou beste en voordeligste overlijdensrisicoverzekering te vinden. Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van een aantal vragen kun je eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. Ook zie je meteen wat de premie wordt en wat voor jou de beste deal is.
Wil je graag zelf overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Dan kun je ook de andere overlijdensrisicoverzekeringen uitgebreid bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Zo vind je bij Independer altijd de beste deal.

Medische acceptatie

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het financieel risico af mocht je overlijden. Een verzekeraar probeert het risico op overlijden globaal in te schatten door je leeftijd, inkomen en rookgedrag te vragen. Deze gegevens vragen we daarom van jou voor de vergelijking. Independer toont je vervolgens de premie op basis van deze gegevens. Daarbij gaan wij ervan uit dat je volledig gezond bent. Wil je de overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan wil de verzekeraar dat ook graag controleren. Meestal zul je daarom een vragenlijst moeten invullen om aan te tonen dat je gezond bent. Maar het kan zijn dat de verzekeraar ook een medische keuring van je vraagt. Bijvoorbeeld als je een erg hoog bedrag wilt laten uitkeren.  

Als je niet volledig gezond bent houdt dat voor de verzekeraar in dat jij een (iets) grotere kans op overlijden hebt dan een gemiddeld gezond persoon. De premie kan dan hoger worden dan je in onze vergelijking hebt gezien. In het uiterste geval kan de verzekeraar je zelfs weigeren.

 

Overstappen overlijdensrisicoverzekering

Veel mensen denken dat overstappen gedoe is, maar niets is minder waar. Bovendien kun je er ook veel geld mee besparen. Gemiddeld maar liefst 9.500 euro over de gehele looptijd. Als je overlijdensrisico verzekering verpand is aan je hypotheek, kan het zijn dat je hypotheekverstrekker kosten rekent als je wilt overstappen. Maar meestal kun je tijdens de looptijd vrijwel direct je overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Kun jij op je overlijdensrisico verzekering besparen? Dan kun je via Independer snel je nieuwe verzekering regelen. Let op: zeg nooit je oude verzekering op voordat je bij je nieuwe verzekeraar goedgekeurd bent!

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Als je een overlijdensverzekering gaat afsluiten moet je onder andere bedenken welk bedrag je uitgekeerd wilt krijgen bij overlijden, hoe lang je de verzekering wilt laten lopen én wat voor soort overlijdensrisicoverzekering het beste bij jouw situatie past. Vooral dat laatste punt roept nogal eens vragen op. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn er namelijk in verschillende vormen en soorten.

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Als je een huis koopt is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering vaak verplicht. Zeker als je een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hypotheekverstrekker heeft daarmee namelijk de zekerheid dat de hypotheeklening altijd afbetaald wordt, ook als je overlijdt voordat de hypotheek is afbetaald. Vaak wordt de overlijdensrisicoverzekering dan verpand aan de hypotheekverstrekker. Dat betekent dat het geld dat uitgekeerd wordt bij overlijden direct naar de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt.
Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal ook door de hypotheekverstrekker aangeboden. Maar het is bijna altijd mogelijk een overlijdensrisicoverzekering los af te sluiten. Daarmee ben je over het algemeen veel goedkoper uit.
Heb je je overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheekverstrekker afgesloten? Dan kun je vaak nog  overstappen om voordeliger uit te zijn. Maar het kan wel zijn dat je een verpande overlijdensrisicoverzekering hebt. Vraag dan eerst toestemming aan je hypotheekverstrekker om over te stappen. In principe zal die een overstap altijd toestaan. Er kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

 

Wij staan voor jou klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld omdat je er even niet uitkomt bij het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen? Dan kun je bij ons terecht.
Je krijgt altijd een professionele expert aan de lijn, geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een levensverzekering via Independer hebben afgesloten. Neem contact met onze experts, of bekijk online de meest gestelde vragen over overlijdensrisicoverzekeringen.

Joop Cohen, Manager Levensverzekeringen

Ons team van experts helpt je de beste levensverzekering te vinden. Al meer dan 40.000 consumenten hebben hun overlijdensrisicoverzekering online afgesloten via Independer. Ontdek nu zelf hoe makkelijk en snel je geld kunt besparen door bijvoorbeeld voor je hypotheek een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.Jouw voordelen
  • Meer dan 30 verzekeringen
  • Simpel premie berekenen
  • Online een offerte aanvragen
  • Hulp van eigen experts
  • Speciaal aanvraagtraject voor diabetici
Lees meer

Waarom Independer?

Independer heeft veel ervaring met het online vergelijken en afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Al meer dan 20.000 klanten hebben hun overlijdensrisicoverzekering via Independer afgesloten. Independer vergelijkt binnen een paar seconden meer dan 20 overlijdensrisicoverzekeringen voor jou. Je ziet dan direct welke overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie de laagste premie kent. Vervolgens kun je een offerte aanvragen of de overlijdensrisicoverzekering meteen afsluiten. In sommige gevallen kan dat zelfs helemaal online; sneller kan niet!

Bij Independer:

  • Vind je meer dan 30 verzekeringen
  • Kun je simpel je premie berekenen
  • Kun je direct online een offerte aanvragen
  • Krijg je hulp van onze eigen experts
  • Kun je als diabetespatiënt gebruik maken van een speciaal aanvraagtraject

Meer dan 30 verzekeringen

Independer heeft de meest uitgebreide online vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland, met daarin meer dan 30 verschillende verzekeringen. Wij vergelijken meer dan de helft van alle beschikbare overlijdensrisicoverzekeringen. We garanderen dat de voordeligste overlijdensrisicoverzekeringen van Nederland in onze vergelijking staan. Zodat onze klanten de beste deals kunnen afsluiten bij Independer.

Independer Keurmerk

Wij vinden dat je blindelings op een overlijdensrisicoverzekering moet kunnen vertrouwen. Het Independer Keurmerk geeft je die zekerheid. Een product met Independer Keurmerk biedt jou een goed product en een uitstekende service. Nu én in de toekomst. Want we blijven voor je checken of je nog de beste deal hebt.

Online offerte

Bij Independer kun je direct online een offerte op je scherm krijgen. Daarvoor hoef je slechts een paar gegevens in te vullen. De offerte krijg je altijd ook van ons gemaild. Natuurlijk is iedere offerte vrijblijvend. Je kiest daarna zelf of je deze verzekering bij ons wil afsluiten en dat kan op ieder gewenst moment.

Hulp van eigen experts

Voor al je vragen rondom overlijdensrisicoverzekeringen kun je terecht bij ons eigen team van experts levensverzekeringen. Onze professionele experts staan dagelijks voor je klaar om je per telefoon en e-mail te helpen bij al je vragen. Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze experts en servicemedewerkers zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center. En klanten waarderen dat: de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10 nadat ze een overlijdensrisicoverzekering via Independer hebben afgesloten.

Overlijdensrisico | Laatste nieuws

Independer houdt 1 minuut stilte voor slachtoffers vliegramp Oekraïne

23-07-2014

Nederland rouwt vandaag om de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. 23 juli 2014 is uitgeroepen tot een dag van nationale rouw. Ook de medewerkers van Independer leven uiteraard mee met de nabestaanden van de slachtoffers. Wij zullen, net als de Lees verder

“Overlijdensrisicoverzekering voor mensen met diabetes moet meer bekendheid krijgen”

16-07-2014

Vorig jaar is Independer gestart met een speciaal traject om mensen met diabetes aan een overlijdensrisicoverzekering te helpen. Voor deze mensen is het lastig om op de gebruikelijke manier zo’n verzekering af te sluiten. Independer vindt dat ook deze mensen Lees verder

Keren levensverzekeraars uit na euthanasie?

24-06-2014

Bij euthanasie is er geen sprake van een natuurlijk overlijden. Heeft dit gevolgen voor de uitkering van bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering? Wij leggen je het je graag uit. Een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering zijn beide levensverzekeringen. Deze verzekeringen keren uit Lees verder


Meer nieuws over je overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisico | Forum

Uitkering bij einde kapitaalverzekering bij leven

09-09-2014

Beste Oma, De uitkering van de kapitaalverzekering op de einddatum vindt plaats aan de eerste begunstigde op de polis. Over het algemeen is de verzekeringnemer de eerste begunstigde. Wilt u 100% zekerheid hebben aan wie de polis uitkeert dan kunt u  Lees verder

Begunstigden Overlijdensrisicoverzekering

02-09-2014

Beste Edwin. Zie vraag van Oma. Zo ziet mijn polis er ook uit, tot zo verre duidelijk in geval van overlijden. Maar als de polis uitkeert bij leven hoe zit het dan????  Lees verder


Naar het overlijdensrisicoverzekering forum

Risicoverzekering Op Maat

Eerlijke premies voor mensen met diabetes

Een unieke samenwerking met Diabetesvereniging Nederland

 

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand een overlijdensrisicoverzekering  

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.