Reisverzekering vergelijken?

Snel de beste reisverzekering afsluiten die bij jou past

Vergelijk 80 reisverzekeringen

Wie wil je verzekeren?


Wil je kinderen meeverzekeren?

Alles over het regelen van jouw reisverzekering

Independer heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 80 verschillende verzekeringen van 37 verzekeraars. Via Independer kun je heel eenvoudig een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest geschikte verzekering hebt geselecteerd kun je direct jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan helemaal online en je ziet direct of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal de beste optie als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slim ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via Independer kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je ook dekkingen kiezen. De dekking die je kiest is bepalend voor je premie en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

 • Nederlanddekking- Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
 • Europadekking - Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
 • Werelddekking - Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen, of je contact geld verzekeren. Maar ook medische kosten dekking, bagagedekking of automobilistenhulp kun je kiezen. Als je tijdens je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet je dit vaak extra verzekeren. Ook is het mogelijk een extra vergoeding te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeluk krijgt en je wordt invalide of komt te overlijden. Allemaal extra zekerheden die voor jou belangrijk kunnen zijn tijdens je vakantie. Independer vergelijk alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Opzeggen oude reisverzekering

Het opzeggen van jouw oude reisverzekering kun je schriftelijk of per email bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten je reisverzekering vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via Independer.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je onze hulp nodig hebben dan krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden. Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Bob Guns, Manager Reisverzekeringen


Ons team van experts helpt je eenvoudig de beste reisverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun reisverzekering online via Independer afgesloten. Ontdek nu zelf hoe makkelijk je geld kunt besparen.Je voordelen
 • Eenvoudig vergelijken
 • Online afsluiten
 • Eigen klantenservice
 • Niet goed, geld terug (14 dg)
Lees meer

Waarom Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 12.000 consumenten hun reisverzekering via Independer afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 80 reisverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een reisverzekering, kun je die direct afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Jouw voordelen bij Independer:

 • Niet goed, geld terug (14 dg)
 • Eenvoudig vergelijken
 • Online afsluiten
 • Eigen klantenservice

 

Niet goed, geld terug

Sluit je een reisverzekering af bij Independer, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen nadat je de verzekering hebt afgesloten, deze nog kunt opzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug (tenzij je schade hebt gehad).

Eenvoudig vergelijken

Vergelijken bij Independer is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke reisverzekering het beste voldoet aan jouw wensen. Als je wilt, kun je de reisverzekeringen nog met elkaar vergelijken of de details bekijken.

Online afsluiten

Klaar met je reisverzekering vergelijken? Bij Independer kun je jouw reisverzekering heel eenvoudig afsluiten. Na het maken van een vergelijking kies je welke reisverzekering je wilt afsluiten. Dat gaat heel gemakkelijk en geheel online. Binnen een paar minuten kun je jouw reisverzekering al geregeld hebben!

Eigen klantenservice

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Reisverzekering vergelijken | Laatste nieuws

 • Vergoedt mijn reisverzekering een verloren of gestolen smartphone? 10-04-2014
  Op vakantie kan het gebeuren dat je telefoon beschadigt, kwijtraakt of wordt gestolen. Dat levert een vervelende situatie op. Vorig jaar werden smartphones het meest geclaimd bij reisverzekeraars. Zeker bij nieuwe, duurdere smartphones kan de vergoeding door je reisverzekering onvoldoende zijn.  Let Lees verder
 • Meest gemelde schades na wintersport 03-04-2014
  Het wintersportseizoen is vrijwel voorbij. De Europeesche Verzekeringen heeft daarom een top 10 gemaakt van de schades die het meest zijn ingediend bij de reisverzekering. Ski’s staan daarin op de eerste plaats, maar ook de smartphone loopt vaak schade op. In de Lees verder
 • Nieuwste smartphones niet volledig verzekerd bij reisverzekering 25-03-2014
  Als er iets gebeurt op vakantie met je mobiele telefoon of smartphone valt dit onder de bagagedekking van je reisverzekering. Maar de bagagedekking kent voor een mobiele telefoon of smartphone vaak een maximale vergoeding. Daardoor is de kans groot dat Lees verder

Meer nieuws over je reisverzekering

Reisverzekering | Forum

 • Aanvullende reisverzekering afsluiten? 16-04-2014
  Hoi Marie, Je kan proberen om bij Hema een kortlopende reisverzekering af te sluiten als aanvulling op de al lopende reisverzekering. Als je al op reis bent, biedt een nieuwe verzekering (bij een andere verzekeraar) helaas geen dekking. Een reisverzekeirng moet  Lees verder
 • Aanvullende reisverzekering afsluiten? 15-04-2014
  Hallo Independer, Ik ben verzekerd bij HEMA, hier loopt mijn doorlopende reisverzekering. Alleen de komende week lopen mijn 60 dagen af. De doorlopende reisverzekering geldt slechts voor een termijn van 60 dagen, max. Welke verzekering moet ik afsluiten voor de komende  Lees verder
 • Reparatie geleende auto 01-04-2014
  Beste, Onlangs zijn wij met de geleende auto van mijn vader op vakantie geweest. Op de heenweg ging de dynamo kapot en moesten wij doorreizen met vervangend vervoer. Op de terugweg kregen we onze auto weer terug maar moesten we natuurlijk  Lees verder

Naar het reisverzekering forum

Ervaringen met reisverzekering vergelijken en afsluiten via Independer

Lees de ervaringen van klanten over een reisverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

Independer scoort gemiddeld een . Dit is het gemiddelde cijfer uit 764 reisverzekering beoordelingen.

Anoniem, ALMERE
woensdag 16 april 2014 om 11:42


Erg makkelijk en overzichtelijk. Bij vragen direct iemand aan de lijn voor telefonisch overleg. Zeer correct.
Ine, BREDA
dinsdag 15 april 2014 om 12:09


Heel duidelijk,mij is veel werk bespaard
Anoniem, HAARLEM
maandag 14 april 2014 om 09:47


Duidelijk en snel de beste opties in beeld
Alle ervaringen met Independer
WUA Logo

Beste vergelijkingssite reisverzekering!

In oktober 2013 bleek Independer de beste vergelijkingssite reisverzekeringen uit onderzoek van WUA!

Zij gingen u voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand op Independer naar een reisverzekering  

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.