Spaarrekeningen vergelijken en openen

Vind snel de beste spaarrekening met de hoogste spaarrente!

Vergelijk spaarrentes

 

Welke rekening past bij jou?

Alles over het vinden van de beste spaarrekening

Als je wilt gaan sparen dan wil je het spaargeld veilig wegzetten tegen de hoogste spaarrente. Maar niet alleen de spaarrente is belangrijk. Ook de voorwaarden die erbij horen moet je goed bekijken. Bij Independer kun je snel een spaarrekening of deposito vinden die precies aan je wensen voldoet, met de hoogste spaarrente. Je vindt meteen een overzicht met alle rentatarieven.

Spaarrekening vergelijken: zo werkt het

Wil je direct zien welke spaarrekening of deposito de hoogste spaarrente heeft? Dat kun je simpel met één druk op de knop zien. Je krijgt dan vrijwel alle spaarrekeningen of deposito’s te zien met alle rentatarieven en de hoogste spaarrente bovenaan. Je ziet meteen of de spaarrekening of deposito onder het Nederlands Garantiestelsel valt en wat de plus- en minpunten van de spaarrekening zijn. Je kunt spaarrekeningen sorteren op rente en klantcijfer en de details bekijken. Heb je de beste gevonden? Dan kun je meestal direct naar de aanbieder gaan om de spaarrekening of deposito meteen te openen.
Wil je geen minimuminleg hebben of per maand een vast bedrag sparen? Kies dan voor ‘Help mij kiezen’. Je hoeft maar een paar vragen in te vullen en je krijgt direct het resultaat van de beste spaarrekeningen en deposito’s die voldoen aan jouw eisen. Spaar- of depositorekeningen met zeer afwijkende voorwaarden die zich niet of zeer lastig laten vergelijken met reguliere producten nemen wij niet mee in de vergelijking. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan klimspaardeposito producten, kinderspaarrekeningen en groensparen. Daarnaast vergelijken wij geen zakelijke spaarrekeningen.

Spaarrentes en rentetarieven

Sparen is een goede manier om je geld tegen een laag risico voor even of langere tijd opzij te zetten. Maar wat gebeurt er nu met je spaargeld? Eigenlijk leent je bank het spaargeld van jou en leent het weer uit aan anderen. Hiervoor krijg jij rente en diegene aan wie ze het geld uitlenen betaalt rente. Het rentetarief of rentepercentage wordt door de banken vastgesteld. Dat doen zij op basis van de rente die de Europese Centrale Bank vaststelt en veel andere factoren (zoals bijvoorbeeld de kosten die de bank maakt). Het rentepercentage van een deposito staat vast, die van een spaarrekening is variabel. Banken kunnen dit elk moment aanpassen. Houd daarom de spaarrente goed in de gaten. Je kunt namelijk veel voordeel halen uit het overzetten van je spaargeld naar een andere spaarrekening met een hogere rente. Bekijk de actuele rentetarieven van 211 spaarrekeningen van vrijwel alle banken.

Deposito vergelijken: anders dan gewoon sparen

Als je wilt sparen met een deposito werkt het ietsje anders dan bij een spaarrekening. Je spaart ook geld, maar bij een deposito zet je het spaargeld voor een afgesproken periode vast tegen een vaste spaarrente. Die periode (de looptijd) kan variëren van een maand tot meerdere jaren. Daarvoor ontvang je vaak een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Meestal is het niet mogelijk in de tussentijd geld op te nemen of bij te storten. Wil je spaarrente van deposito's vergelijken? Dan kun je terecht bij Independer. Klik op 'Toon deposito's'  en je ziet direct een overzicht van de aanbieders van deposito's met een looptijd van 5 jaar. Wil je je spaargeld korter of langer vastzetten? Kies dan bovenaan de vergelijking voor een andere looptijd.

Depositogarantiestelsel

Veel mensen zijn op zoek naar de hoogste spaarrente voor hun spaarrekening of deposito. Maar de spaarrekening met de hoogste spaarrente is natuurlijk niet altijd de beste. Let altijd goed op in welk land de bank onder toezicht staat, of de bank is aangesloten bij een depositogarantiestelsel, en of het haar bankvergunning met anderen deelt. Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat je je geld wat je op je spaarrekening of deposito hebt staan terug krijgt als je bank failliet gaat. De hoogte van het maximale bedrag wat je terug krijgt hangt af van het land waarbij de bank is aangesloten. De meeste banken die in Nederland actief zijn, zijn aangesloten bij het Nederlands Depositogarantiestelsel. Je krijgt per rekeninghouder maximaal € 100.000 terug. Je kunt in de vergelijking van spaarrekeningen en depostio's snel zien in welk land de bank is aangesloten, of de vergunning wordt gedeeld en wat het maximale bedrag is.

Sparen met de hoogste spaarrente

Als je wilt sparen op een goede spaarrekening dan zoek je naast goede voorwaarden uiteraard naar de hoogste spaarrente. Zo haal je namelijk het meeste rendement uit je spaargeld. Als je je spaargeld al op een spaarrekening hebt staan, is het slim om regelmatig spaarrentes te vergelijken. Geeft jouw spaarrekening wel de hoogste spaarrente? Een nieuwe spaarrekening is makkelijk te openen. Het overzetten van je spaargeld is dus zo gebeurd.

Vragen over sparen? Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan eerlijke informatie. Via ons weblog en forum proberen wij onze bezoekers altijd van actuele informatie rondom spaarrekeningen te voorzien. Heb je toch een vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op. Of kijk bij de meest gestelde vragen over sparen.

Joop Cohen, Manager Sparen

Wij helpen je graag de spaarrekening of deposito te vinden die het beste past bij jouw persoonlijke wensen. Bekijk snel het overzicht van spaarrentes of laat je stap voor stap adviseren. Ontdek zelf hoe makkelijk het is.Je voordelen
 • Hoogste spaarrente
 • Helder overzicht
 • Detail informatie
 • Direct aanvragen
Lees meer

Sparen: waarom je spaarrekening vergelijken bij Independer?

Independer heeft ruim 13 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van financiële producten. Binnen enkele seconden kan je bijna 200 spaarrekeningen en deposito’s vergelijken en zie je de rentetarieven op een rijtje. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een spaarrekening, kun je meestal direct een spaarrekening openen bij de spaarbank van jouw keuze. Je kunt dus direct beginnen met sparen

Hoogste spaarrentes en rentetarief op een rij

De hoogste spaarrentes vind je gemakkelijk en snel op ons actuele overzicht. Je hoeft daar niet eerst je vragen of wensen in te vullen, maar je ziet direct een overzicht met de hoogste spaarrentes. Op zoek naar een deposito? Ook als je voor deposito kiest vind je direct de hoogste spaarrentes. Wil je op de hoogte blijven van al het belangrijke nieuws over spaarrentes? Meld je dan aan voor de Rente Alert. Zo kan je snel en gemakkelijk zien of je meer uit je spaargeld kunt halen! Zo kun je altijd sparen met de beste spaarrente.

Direct aanvragen en direct sparen

Heb je een spaarrekening of deposito gevonden die aan jouw wens voldoet? Dan kun je die meteen online openen of aanvragen. Zo regel je snel en makkelijk je nieuwe spaarrekening of deposito.

Detail informatie

Zit je al in het zoekresultaat en wil je toch nog meer weten? Dan kun je altijd kijken bij ‘detail informatie’ voor meer gedetailleerde informatie over de spaarrekeningen. Je ziet bijvoorbeeld in een overzicht of er opnamekosten zijn, wat het tijdstip van de rentebetaling is, of een betaalrekening verplicht is en wanneer de laatste wijziging van het rentetarief was.

Helder overzicht

Independer biedt je een helder overzicht van vrijwel alle spaarrekeningen en deposito’s in Nederland. De voorwaarden en plus- en minpunten worden in het overzicht meegenomen. Je kunt dus direct een keuze kunt maken voor de bank die bij jouw wensen past. De rentetarieven worden dagelijks ververst zodat je altijd zeker kunt zijn van de juiste rente.

Sparen | Laatste nieuws  

 • Aflossen hypotheek levert meer op dan sparen 29-08-2013
  De rente op een spaarrekening is al maanden erg laag. De hoogste spaarrente bij een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is op dit moment 1,95%. Heb je spaargeld dat je niet van plan bent te gebruiken? Dan is het misschien verstandig om Lees verder
 • Rood staan: wat zijn de gevolgen? 18-07-2013
  Het komt wel eens voor dat je onverwachts ergens een groot geldbedrag aan uitgeeft. Bijvoorbeeld als je wasmachine kapot is of als een hoge rekening plotseling betaald moet worden. Misschien heb je al gespaard voor deze onverwachte uitgaven maar de Lees verder
 • Eerlijke Bankwijzer: banken negeren dierenwelzijn bij veetransporteurs  12-07-2013
  Banken die investeren in veetransport of bedrijven die vlees verwerken, houden weinig rekening met dierenwelzijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer. De vijf banken die onderzocht zijn, scoren allemaal een 1.  Banken moeten verantwoordelijkheid nemen De vijf banken Lees verder

Meer nieuws over je spaarrekening

Sparen | Forum

 • MoneYou 21-08-2014
  Via internet een hypotheek offerte aangevraagd op 29 juli 2014. Op 30 juli bericht dat de offerte binnen 2 dagen op de persoonlijke hypotheekpagina staat. Na 9 dagen op 8-8-2014 staat hij er nog niet op. En ook niets ontvangen per post.  Lees verder
 • Overzicht met gemid. spaarrente naast de hoogste spaarre 12-08-2014
  Beste Ron, Dat zou inderdaad een mooie toevoeging zijn in de vergelijking. We gaan dit zeker meenemen als we het onderdeel sparen in de toekomst gaan aanpassen. Vriendelijke groet, Saskia Schravemade Independer  Lees verder
 • Overzicht met gemid. spaarrente naast de hoogste spaarre 09-08-2014
  Beste Mensen, Momenteel ben ik op zoek naar een online spaarrekening die de hoogste spaarrente geeft. Aangezien dat slechts een momentopname betreft, denk ik dat het handiger is, om naast de actuele spaarrente, ook een overzicht te tonen van de fluctuaties in  Lees verder

Naar het spaarrekening forum
WUA Logo

“Independer beste vergelijker!”

WUA beoordeelde Independer als beste vergelijkingssite voor spaarrekeningen.

Vergelijken heeft zin

Duizenden bezoekers vonden afgelopen maand de beste spaarrekening  

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.