aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering, meestal kortweg AVP genoemd, dekt de aansprakelijkheid voor schade aan zaken en/of personen. Soms wordt deze verzekering ook wel WA-verzekering genoemd. Deze verzekering dekt geen schade aan zaken van de verzekerde zelf, maar schade die jij of je gezinsleden aan iemand buiten het gezin maakt. Je kunt deze verzekering voor jezelf afsluiten, maar je kunt ook je partner en kinderen meeverzekeren. Kinderen moeten wel minderjarig en inwonend (of voor studie uitwonend) zijn. Bij Independer kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij je woonverzekering.

Woonverzekeringen vergelijken

Wanneer sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Als er door jou toedoen een schade is kan deze flink oplopen. Je kunt je bij aansprakelijkheidsverzekeringen tegen hoge bedragen verzekeren, dit bedrag is maximaal € 2.500.000,-.

Voorbeeld gebruik aansprakelijkheidsverzekering

Stel je voor dat jouw hond de auto van de buren per ongeluk bekrast, of dat je met je pumps bij de buren putten in de nieuwe vloer maakt, of je gooit per ongeluk rode wijn over de bank van je vriendin. Dan kun je gebruik maken van je aansprakelijkheidsverzekering. De genoemde voorbeelden zijn nog te overzien en zou je qua kosten misschien zelf kunnen betalen. Maar bij letselschades kunnen de kosten flink oplopen. Als jouw hond bijvoorbeeld plotseling oversteekt en een auto daardoor tegen een boom rijdt, kunnen de kosten op jou verhaald worden. Als de auto total-loss is en de bestuurder zwaar gewond, zijn deze kosten aanzienlijk hoger.

Woonverzekering vergelijken

Nieuwsgierig geworden naar woonverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen? Independer zet alles voor je op een rijtje, zodat je snel en in een paar simpele stappen veel verzekeraars met elkaar kan vergelijken. Ook kun je direct jouw aansprakelijkheidsverzekering aanvragen via de site en regelen wij voor jou de rest.

Wil je via Independer een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan kan dat bij ons alleen in combinatie met een inboedelverzekering of opstalverzekering.

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.