Woonverzekering afsluiten?

Vind snel en makkelijk de beste woonverzekering op Independer

Vergelijk 130 woonverzekeringen

Te verzekeren woning

Postcode te verzekeren woning
(bijv. 1234 AB)
Huisnummer
Toevoeging
Afgelopen maand hielpen we 120553 mensen

Suzan Samson, Manager Woonverzekeringen


Ons team van experts helpt je eenvoudig de beste woonverzekering te vinden. Al meer dan 70.000 consumenten hebben hun woonverzekering online via Independer afgesloten. Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen.Je voordelen
 • Eenvoudig vergelijken
 • Directe acceptatie woonverzekering
 • Eigen klantenservice
 • Niet goed, geld terug (14 dg)
Lees meer

Inboedelverzekering | Laatste nieuws

 • Suzan Samson bij BNR Nieuwsradio en RTV NH over inboedelverzekering 20-08-2014
  Het is afgelopen met de uitgebreide inboedelverzekeringen die inboedelverzekeraars jarenlang op de markt brachten. Omdat mensen steeds meer claimen op hun inboedelverzekering, verhogen verzekeraars het eigen risico en beperken ze de dekking. Dat bleek uit het persbericht dat Independer vorige week Lees verder
 • Schade noodweer rond de tien miljoen 30-07-2014
  De zware regen- en onweersbuien die afgelopen maandag over het land trokken hebben, voor ongeveer 10 miljoen aan schade achtergelaten. Dat blijkt uit de eerste cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars.  Alleen particuliere schade De schade van ongeveer Lees verder
 • Schade door wateroverlast of bliksem: wat vergoedt je woonverzekering? 28-07-2014
  Er zijn deze week flinke regen- en onweersbuien gevallen in Nederland. Heeft jouw huis schade opgelopen door dit heftige weer? Dan is het goed om te weten dat je voor veel verzekerd bent. Welke schades vallen er precies onder je inboedelverzekering en Lees verder

Meer nieuws over je woonverzekering

Woonverzekering | Forum

 • Uw vraag of opmerkingen over woonverzekering Univé 20-08-2014
  Beste Simone, Wat fijn dat ik zo snel een antwoord krijg. Ik kan de clausule zelf niet terugvinden op het polisblad. Heb de voorwaarden ook via de mail gekregen nogmaals alles doorgelezen ik haal die clausule er niet uit. Vandaag de brief  Lees verder
 • Uw vraag of opmerkingen over woonverzekering Univé 19-08-2014
  Beste Mariska, Dit is inderdaad een vervelende situatie. In de voorwaarden van Univé is insluiping inderdaad niet uitgesloten. Maar soms past een verzekeraar een clausule toe als aanvulling op de polisvoorwaarden. Dit wordt dan op het polisblad vermeld. Als de clausule  Lees verder
 • ING Lijfsieren (max. uitkering) 19-08-2014
  Onder ING All Risk (AR) Code IWV03 juni 2014 Maand premie € 11,49 staat: Lijfsieraden zijn standaard meeverzekerd tot maximaal het verzekerde bedrag (€ 100.000,-). De polisvoorwaarden luiden: - Is er sprake van diefstal of verlies? Dan zijn uw kostbaarheden (sieraden, computers en audiovisuele apparatuur) bij  Lees verder

Naar het woonverzekering forum

De ervaringen van klanten die hun ervaring deelden met een woonverzekering vergelijken en afsluiten


Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een woonverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

 

Independer scoort gemiddeld een . Dit is het gemiddelde cijfer uit 1782 woonverzekering beoordelingen.

Mevr. van Dijk, EMMEN
donderdag 21 augustus 2014 om 15:29


Heel erg tevreden
Anoniem, BUSSUM
donderdag 21 augustus 2014 om 07:34


Goede handige website
F i l e t, ZEIST
woensdag 20 augustus 2014 om 20:27


prima, geeft het idee alle tijd voor je vragen te hebben, vindt niets te veel.
Alle ervaringen met Independer

Alles over het regelen van je woonverzekering

Als je een eigen woning hebt is het wettelijk gezien niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Maar bij het afsluiten van een hypotheek mag de bank wel verplichten dat je een opstalverzekering moet afsluiten. Ze lenen je geld en willen dit natuurlijk wel terug als je huis bijvoorbeeld zou afbranden. Ook als een bank het je niet verplicht een verzekering af te sluiten is het toch verstandig hier eens over na te denken. Je woning en vooral de spullen in je huis hebben nu éénmaal een grote waarde.

Independer heeft een uitgebreide online vergelijking van woonverzekeringen, met daarin momenteel 25 verschillende verzekeringen. Na het invullen van een paar vragen, kies je welke woonverzekering je wilt afsluiten. Binnen 10 minuten kun je al goed verzekerd zijn en geld besparen.


Zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en voordeligste woonverzekering die aan jouw wensen voldoet, zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van slechts een paar vragen zie je welke woonverzekering aan jouw wensen voldoen. Binnen 10 minuten kun je alle inboedelverzekeringen vergelijken en direct een goede woonverzekering afsluiten. Wil je je opstalverzekering vergelijken? We helpen je zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering te vinden.

Opzeggen woonverzekering

Het opzeggen van je huidige woonverzekering kun je per brief of per e-mail doen bij de verzekeraar zelf.  Vanaf 2010 kun je de verzekering altijd opzeggen als die langer dan 1 jaar loopt. Je hebt dan een opzegtermijn van 1 maand, maar soms kun je ook per dag opzeggen. Independer heeft alvast een voorbeeld voor je gemaakt van een opzegbrief. Deze brief kun je invullen en opsturen naar je huidige verzekeraar als je wilt opzeggen.

Verhuizing
Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen, maar niet je inboedelverzekering. Verhuizen is geen reden om je inboedelverzekering op te zeggen, omdat de verzekeraar ervan uitgaat dat je de inboedel meeneemt naar je nieuwe huis. Je moet wel even bij je verzekeraar doorgeven dat je een nieuw adres hebt. Heb je tijdelijk je inboedel op twee adressen staan (oud en nieuw)? Dan is het slim dit ook even te melden bij de verzekeraar.

Samenwonen
Ga je samenwonen en heb je allebei een verzekering voor de inboedel? Dan kan één van jullie de inboedelverzekering beëindigen. Vaak is het zo dat de oudste verzekering voor de nieuwe verzekering gaat. Dus je kunt dan een opzegging doen bij de verzekeraar waar de inboedelverzekering het minst lang loopt. Geef dan als reden op dat je wilt opzeggen en stuur een kopie mee van de andere inboedelverzekering.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Wil je weten wat er onder een inboedelverzekering valt en wat onder een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.
Zo is bijvoorbeeld klik-laminaat verzekerd via een inboedelverzekering, maar een gelijmde houten vloer via de opstalverzekering. En de keuken is verzekerd via de opstalverzekering, maar de inrichting daarvan onder de inboedelverzekering.

Je ziet in het zoekresultaat twee dekkingen: All Risk en Extra Uitgebreid. Met Extra Uitgebreid ben je goed verzekerd voor schade ontstaan door onder andere brand, storm, vandalisme, diefstal of inbraak. Met een Allrisk dekking ben je ook verzekerd voor de meeste schades die je zelf maakt. Schade die ontstaat door opzet, oorlog, aardbevingen en overstromingen is niet gedekt op een woonverzekering.

Ook glas is niet standaard verzekerd. Hiervoor kun je een aparte glasverzekering afsluiten of dit apart meeverzekeren op de opstal- of inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP)

De aansprakelijkheidsverzekering, meestal kortweg AVP genoemd, dekt de aansprakelijkheid voor schade aan zaken en/of personen. Niet gedekt is de schade aan zaken van de verzekerde zelf. Je kunt deze verzekering voor jezelf sluiten, maar ook je eventuele partner en kinderen kunnen meeverzekerd worden.  Voor kinderen geldt dat deze minderjarig moeten zijn en inwonend (of voor studie uitwonend) moeten zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Als er sprake is van schade, kan het schade bedrag flink oplopen! Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen is het verzekerd bedrag gemaximeerd tot € 2.500.000,-.

Wij staan voor je klaar

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Mocht je onze hulp nodig hebben dan krijg je dus altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk online de meestgestelde vragen over woonverzekeringen.

Waarom Independer?

Independer heeft ruim 10 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van woonverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 14.000 consumenten hun woning en/of inboedel  via Independer verzekerd. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou ruim 130 woonverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een woonverzekering, kun je direct de woonverzekering afsluiten. Jouw aanvraag wordt direct beoordeeld, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bij Independer vind je:

 • Niet goed, geld terug! (14 dg)
 • Eenvoudig vergelijken
 • Directe acceptatie
 • Eigen klantenservice

Niet goed, geld terug

Sluit je een woonverzekering via Independer, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de woonverzekering deze nog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug, tenzij je schade hebt gehad.

Directe acceptatie

Bij Independer kun je een woonverzekering heel eenvoudig afsluiten. Na het maken van een vergelijking kun je kiezen welke woonverzekering je wilt afsluiten. Dat gaat heel gemakkelijk en geheel online. Binnen een paar minuten kun je jouw woonverzekering al geregeld hebben!

Eenvoudig vergelijken

Woonverzekeringen vergelijken bij Independer is heel eenvoudig. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en je ziet direct welke woonverzekering het beste voldoet aan jouw wensen. Als je wilt, kun je de details van de woonverzekeringen bekijken.

Eigen klantenservice

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Je krijgt dus altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd call center.

WUA Logo

Beste vergelijkingssite opstalverzekering!

In juni 2013 bleek Independer volgens WUA! de beste vergelijkingssite opstalverzekeringen.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand op Independer naar een woonverzekering

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.