adhd zorgverzekering

ADHD en je zorgverzekering

Heb je zelf of heeft jouw kind ADHD? Dan is het slim om hierop te letten bij het kiezen van je zorgverzekering. Want patiënten met ADHD gebruiken vaak de medicijnen Ritalin, Concerta en Straterra. Het is dan belangrijk dat je zorgverzekering deze medicijnen ook vergoed. Independer helpt je een zorgverzekering te kiezen die past bij je wensen en situatie.

Bekijk overzicht vergoedingen ADHD medicijnen

Zorgverzekering vergelijken op dekking ADHD-medicijnen

Bij Independer kan je vrijwel alle zorgverzekeringen vergelijken op dekking, premie en waardering van klanten. De dekking die je hebt voor je ADHD medicijnen hangt af van de dekking die je kiest, maar ook van de verzekeraar. Je kunt in onze vergelijking eenvoudig je wensen aangeven en zo de beste zorgverzekering vinden die deze dekking heeft.

Verschillende soorten dekkingen zorgverzekering

Als je een zorgverzekering wil afsluiten, kan je kiezen uit 3 soort dekkingen:

  • Basisdekking
    Vanuit de basisdekking krijg je Methylfenidaat (vaak Ritalin) volledig vergoed. Voor Concerta en Strattera moet je een eigen bijdrage betalen. Vrijwel alle geneesmiddelen die een arts voorschrijft krijg je geheel (of in sommige gevallen gedeeltelijk) vergoed. Dit geldt alleen voor medicijnen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS).

  • Beperkte aanvullende dekking
    Methylfenidaat (vaak Ritalin) krijg je volledig vergoed via de basisverzekering. Wil je Concerta of Strattera volledig vergoed krijgen? Kies dan bij het maken van een vergelijking voor de optie "Geneesmiddelenlijst overheid (GVS) zonder eigen bijdrage + 100% buiten GVS tot € 500.-".

  • Uitgebreide aanvullende dekking
    Ritalin, Concerta en Strattera krijg je volledig vergoed. Daarnaast krijg je ook medicijnen geheel of gedeeltelijk vergoed die buiten het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (GVS) vallen. Kies je dan bij het maken van een vergelijking voor de optie "Geneesmiddelenlijst overheid (GVS) zonder eigen bijdrage + 100% buiten GVS tot € 4000.-".

Tip om zeker te weten dat je geaccepteerd wordt 

Wil je zeker weten dat je geaccepteerd wordt door de verzekeraar? Kies dan een aanvullende verzekering zonder medische selectie. Je herkent deze aan de vermelding "Acceptatie altijd".

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.