5 meestgestelde vragen over je aansprakelijkheidsverzekering

Heb je een vraag over je aansprakelijkheidsverzekering? Independer helpt je graag verder. Omdat er over aansprakelijkheidsverzekeringen vaak dezelfde vragen worden gesteld, hebben wij de 5 meestgestelde vragen op een rijtje gezet.

aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

1. Hoe sluit ik bij Independer een aansprakelijkheidsverzekering af?

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vul dan op onze website je gegevens in. Vervolgens kiezen wij uit vier verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen de verzekering die het beste bij je wensen past.

De aansprakelijkheidsverzekering bij Independer sluit je af via onze Beste-in-1 Pakket module.

2. Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit kan schade zijn die je toebrengt aan personen of aan andermans spullen. Sommige schades zijn uitgesloten van je aansprakelijkheidsverzekering en worden niet vergoed. Bijvoorbeeld opzettelijke schades of schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig.

3. Wie vallen onder de dekking van mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kun je kiezen wie er onder de dekking vallen. Je kunt de verzekering alleen voor jezelf afsluiten, maar ook voor je gezinsleden. Er zijn vier verschillende samenstellingen:

  • alleenstaande zonder kinderen
  • alleenstaande met kinderen
  • partners zonder inwonende kinderen
  • partners met inwonende kinderen

Als je kiest voor een bepaalde gezinssamenstelling, houden wij hier rekening mee bij het bepalen van de premie. Het is dus belangrijk dat je de juiste samenstelling selecteert.​

4. Voor welk bedrag ben ik verzekerd?

De aansprakelijkheidsverzekering van Independer biedt dekking tot een bedrag van € 1.250.000,-.

5. Waar kan ik schade melden?

Je hoopt natuurlijk geen schade te hoeven claimen, maar mocht dit nodig zijn dan helpt Independer je graag verder met de afhandeling. Meld de schade altijd zo snel mogelijk. Hiervoor kun je terecht bij onze schadeafdeling via schade@independer.nl of 035 - 62 65 544.

Overige vragen aansprakelijkheidsverzekeringen