Dienstverlening Independer

Independer biedt verschillende dienstverlening aan. Meer daarover lees je op deze pagina.

Welke dienstverlening biedt Independer aan?

Schadeverzekeringen

Je kunt bij ons schade- en levensverzekeringen vergelijken, aanvragen en afsluiten. Onder schadeverzekeringen vallen (bestel)auto-, aansprakelijkheids-, woonhuis-, inboedel-, zorg-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen en de Veilig Online Verzekering. In de meeste gevallen regelen wij de volledige totstandkoming van de verzekering.

Voor een groot aantal verzekeraars treden we op als intermediair (tussenpersoon). Dat wil zeggen dat je ook na het afsluiten nog bij ons terecht kunt voor wijzigingen en/of schades. Wij handelen dit dan verder voor je af met de verzekeraar. Als je een verzekering bij ons afsluit, krijg je duidelijke informatie over wat je van Independer kunt verwachten en welke rol wij precies hebben.

Overlijdensrisicoverzekeringen

Ook overlijdensrisicoverzekeringen kun je bij ons vergelijken, aanvragen en direct afsluiten. Voor een groot aantal overlijdensrisicoverzekeraars treden we op als intermediair (tussenpersoon). Wij regelen alles rondom de aanvraag van de verzekering, maar ook na het afsluiten kun je voor wijzigingen bij ons terecht. Wij handelen zoveel mogelijk voor je af met de verzekeraar. Je krijgt duidelijke informatie over wat Independer voor je doet en waarvoor je bij je verzekeraar moet zijn. Lees ook het dienstverleningsdocument voor overlijdensrisicoverzekeringen.

Geen advies levensverzekeringen

Als je bij ons overlijdensrisicoverzekeringen vergelijkt, geldt de uitkomst van de vergelijking niet als een strikt persoonlijk advies. Voor een compleet advies op maat hebben we namelijk nog meer gegevens van je nodig.

Op onze website krijg je binnen enkele minuten wel een online offerte. Deze online offertes vallen voor overlijdensrisicoverzekeringen wettelijk onder de noemer 'geen voorafgaand advies'. Wil je toch een strikt persoonlijk advies over overlijdensrisicoverzekeringen? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur of tussenpersoon bij jou in de buurt.

Maar maak je liever zelf (dus zonder externe adviseur) een weloverwogen keuze voor een overlijdensrisicoverzekering? Onze experts staan voor je klaar met antwoorden op al je vragen. We zijn bereikbaar via telefoon, WhatsApp of e-mail en geven je alle informatie die je nodig hebt om zelf je keuze te maken.

Leningen

Bij Independer zijn er twee manieren om een lening aan te vragen. Dit is een tijdelijke situatie om te onderzoeken welk proces onze bezoekers het beste vinden. Welk proces jij krijgt, wordt willekeurig bepaald.

In de meest voorkomende situatie kun je zelf leningen vergelijken en direct aanvragen. Je beantwoordt verschillende vragen over je situatie, zoals over je inkomsten en uitgaven. Daarna helpen we je om een keuze te maken voor een type lening en looptijd. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende aanbieders. De best passende aanbieder staat op de eerste positie. Heb je een keuze gemaakt? Dan vragen we je nog wat persoonsgegevens in te vullen. De aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Vanaf dat moment verloopt het contact rechtstreeks tussen jou en de aanbieder.

In het alternatieve proces hoef je alleen wat persoonsgegevens in te vullen. De aanvraag wordt vervolgens naar de adviseurs van InnoFin verstuurd. Zij nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. De keuze uit mogelijke leningen is wat kleiner, maar je hoeft er van tevoren zelf een stuk minder voor te doen. Wij helpen je met vergelijken. 

Spaarrekeningen

Spaarrekeningen kun je bij ons alleen vergelijken. Heb je een keuze gemaakt? Dan klik je via onze website door naar de website van de aanbieder, waar je de spaarrekening rechtstreeks aanvraagt.

Hypotheken

Je kunt je op onze website uitgebreid oriënteren op jouw hypotheekmogelijkheden door al onze informatie en berekentools. Wil je een stap verder en een oriëntatiegesprek voeren? Dan kan een hypotheekadviseur van de Van Bruggen Adviesgroep je verder helpen. Daar vertellen we je verderop meer over. Sluit je je hypotheek liever zonder adviseur af? Dan kun je bij ons zelf je hypotheek samenstellen en afsluiten.

Zelfstandig je hypotheek regelen (Execution Only) 

Regel je bij Independer zelf je hypotheek, dan neem je alle belangrijke beslissingen zelf. Wij regelen de rest. Handig, want dan hoef je zelf geen renteaanbod op te vragen of je zorgen te maken of je hypotheek wel op tijd rondkomt. Sluit je zelf je hypotheek af dan zorgen wij ervoor dat de aanvraag in behandeling wordt genomen door de hypotheekaanbieder. Wij informeren je over de status van de aanvraag en je kunt bij vragen altijd contact met ons opnemen. We helpen je hier natuurlijk bij, maar geven je geen persoonlijk hypotheekadvies. Deze manier van zelfstandig afsluiten van je hypotheek heet execution only.

Voor het zelfstandig afsluiten van je hypotheek hebben wij dit dienstverleningsdocument opgesteld. 

Gratis oriëntatiegesprek bij Van Bruggen Adviesgroep

Ben je online klaar met berekenen of wil je liever je vraag persoonlijk stellen? Dan kun je via onze website een gratis oriëntatiegesprek aanvragen bij Van Bruggen Adviesgroep. Wij sturen dan je gegevens aan hen door. In een oriëntatiegesprek kun je al je vragen stellen, en bereken je samen met je adviseur je maximale hypotheek en maandlasten. Ben je toe aan uitgebreid hypotheekadvies? Dan maak je een nieuwe afspraak met de adviseur. De adviseur geeft altijd vooraf aan wat de kosten zijn voor het regelen van je hypotheek. Elke situatie is anders. De exacte kosten voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de tijd die in het advies- en uitzoekwerk gaat zitten. Zo kost het aanvragen van een hypotheek voor een volgende woning vaak wat meer tijd dan voor een eerste woning. 

Het oriëntatiegesprek vindt naar jouw keuze plaats via telefoon, video of op kantoor van je adviseur. Hiervoor werken wij samen met Van Bruggen Adviesgroep. Zij zorgen voor jouw oriëntatiegesprek, advies en sluiten ook de hypotheek voor jou af. Independer is hier niet bij betrokken. 

Volmacht

Een aantal verzekeraars heeft Independer een volmacht gegeven. Voor deze verzekeraars handelt Independer Services B.V. niet alleen wijzigingen en schademeldingen af, maar accepteert ook de verzekeringen, stuurt de polis op en incasseert de premie. Independer Services B.V. is het Volmachtbedrijf van Independer.

De volgende verzekeraars hebben een volmacht gegeven voor het afsluiten van verzekeringen:

 • ASR
 • Anker
 • ARAG
 • Avéro Achmea
 • Fatum
 • Nationale-Nederlanden
 • Reaal
 • Unigarant

Energie vergelijken

Op onze site kan je energieproducten vergelijken en direct aanvragen. Wij zorgen ervoor dat de energieleverancier de overstap voor je regelt. Als je via Independer bij een energieleverancier een leveringsovereenkomst aanvraagt, kun je altijd contact met ons opnemen als je (later) nog vragen hebt. Wij informeren je dan duidelijk over wat je van ons kan verwachten en welke rol wij hebben. Sommige energieproducten kun je niet direct bij ons regelen. In dat geval adviseren we je om het energieproduct rechtstreeks bij de energieleverancier van jouw keuze aan te vragen.

Pensioen

Op onze site krijg je inzicht in je inkomen voor later. Wij vragen (pensioen)gegevens van jou en je eventuele partner bij je op, zoals inkomen, woonsituatie en de gewenste pensioendatum. Vervolgens kun je door in te loggen op de site van het Pensioenregister al je pensioengegevens downloaden. Deze gegevens importeer je heel gemakkelijk op onze site, waarna je inzicht krijgt in je pensioeninkomen van later.

Je ziet ook of er sprake is van een eventueel pensioengat. Nadat je pensioengat is berekend, bieden wij je negen verschillende oplossingen waarmee je je pensioengat verkleint of zelfs helemaal oplost. Zo maak je een eigen plan voor je pensioen en krijg je inzicht én handelingsperspectief.

Wij vergelijken geen aanbieders van producten die je kunt gebruiken om een pensioengat te verkleinen, zoals banken, verzekeraars, vermogensbeheerders etc. Het plan dat je bij Independer zelf maakt, geldt daarom niet als advies.

Voor het gebruik van de pensioentool op onze website vragen wij een vergoeding van € 150 (incl. BTW) per jaar. Na betaling heb je dus één jaar lang toegang. De toegang wordt na 1 jaar niet automatisch verlengd en je hoeft zelf ook niets op te zeggen. Er is dus geen enkele verplichting om in de volgende jaren opnieuw voor toegang te betalen. Je krijgt van ons wel op tijd een seintje als het jaar bijna afloopt, zodat je kunt beslissen of je de toegang tot je pensioentool wil verlengen.

AFM en Kamer van Koophandel

Independer (Independer.nl N.V.) is gevestigd aan de Celebeslaan 2, 1217 GV Hilversum en staat als bemiddelaar geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder het WFT (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12012777 en staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland onder nummer 34117387.

Objectiviteit geborgd

Aanbieders van financiële producten hebben geen enkele zeggenschap over de activiteiten van Independer. Ook maken we met niemand productieafspraken. We adviseren op basis van een objectieve, wiskundige, analyse en vergelijken ook aanbieders met wie we geen samenwerking hebben.

We hebben hiervoor een systematiek ontwikkeld die naast de prijs ook de kwaliteit van de service en de voorwaarden van financiële producten op een objectieve manier vergelijkt. Achter elke prijs-kwaliteitscore zit een formule waarmee we een goed, maar vooral persoonlijk, advies kunnen geven. Dit betekent dat geen enkel product een vaste prijs-kwaliteitsscore heeft. Elk advies of vergelijkingsresultaat is maatwerk bij Independer.

We geven ook informatie over het nut van producten en adviseren soms om bepaalde producten niet af te nemen, omdat deze niet passen bij de behoefte van de consument. Dit doen we onder andere via onze weblogs. Independer bemiddelt uit oogpunt van volledigheid ook voor zogenaamde Direct Writers, verzekeraars die normaliter direct met de klant communiceren en geen relatie onderhouden met tussenpersonen.

Beschikt Independer over informatie over alle financiële producten?

Independer verstrekt objectieve informatie over de producten van Nederlandse aanbieders van financiële producten. Deze gegevens (rentes, premies, voorwaarden e.d.) ontvangt Independer van toonaangevende onderzoeksbureaus (waaronder MoneyView, Kooijmans en Zorgweb) waarmee Independer contracten heeft afgesloten. Veel van deze gegevens wijzigen dagelijks. Voor de volledigheid en actualiteit van de gegevens is Independer afhankelijk van de snelheid waarmee deze onderzoeksbureaus de data aanpassen en nieuwe aanbieders toevoegen. Voor zover bekend zijn er geen betere of uitgebreidere bronnen voor dit soort informatie beschikbaar en heeft ook niemand een vollediger overzicht. Sommige banken en verzekeraars weigeren premies en tarieven door te geven aan deze onderzoekbureaus. Vaak lukt het Independer om van deze instellingen de premies of tarieven rechtstreeks te ontvangen. Zo kunnen we ze toch laten zien op onze site. Helaas zijn er enkele aanbieders die ook daar niet aan willen meewerken. We kunnen ze dan ook niet tonen in de vergelijking. Bij de meeste financiële producten vergelijkt Independer meer dan 95% van het landelijk beschikbare aanbod. Voor levensverzekeringen is dit percentage helaas veel lager, omdat meerdere grote verzekeraars nog steeds niet willen meewerken aan transparantie in de markt. Zij geven dus ook hun gegevens niet af. Aanbieders van financiële producten waarvan we niet alle (verborgen) kosten kunnen achterhalen, tonen wij niet in de vergelijking.

Hoe wordt Independer beloond voor haar dienstverlening?

Op Independer kun je gratis verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten vergelijken. Independer ontvangt pas provisie of een vaste vergoeding van een aanbieder als jij via ons een product afneemt, doorklikt naar de website van de aanbieder of een offerte of advies aanvraagt. De precieze vergoeding kan verschillen per product en per aanbieder. Van een aantal verzekeraars heeft Independer een volmacht gekregen. Dat wil zeggen dat Independer voor deze verzekeraars de polis opmaakt, de administratieve afhandeling verzorgt, de premie incasseert en eventuele schades afhandelt. In dat geval ontvangen wij van de betreffende verzekeraar ook een vergoeding voor de administratieve en schadeafhandeling.

Naast provisies en vaste vergoedingen, worden we bij enkele producten (zoals de pensioentool) rechtstreeks door de klant betaald.  

Hoe actueel is de informatie op de site?

Rentepercentages en productvoorwaarden veranderen regelmatig. Daarom kun je alleen een betrouwbare vergelijking maken op basis van actuele gegevens. Veel van deze gegevens wijzigen dagelijks. Voor de volledigheid en actualiteit van de gegevens is Independer afhankelijk van de snelheid waarmee haar dataleveranciers de data aanpassen en nieuwe aanbieders toevoegen. De productinformatie (zoals rentegegevens) zoals die op Independer wordt getoond wordt in veel gevallen dagelijks, of zo vaak als nodig is, geactualiseerd.

Hoe zit het met de deskundigheid van medewerkers van Independer?

Bij Independer werken experts die je goed kunnen adviseren over een verzekering of een ander financieel product. Alle medewerkers hebben de benodigde diploma’s voor het advies dat zij geven, volgen de daarvoor benodigde opleiding en/of werken onder toezicht van een gediplomeerd adviseur. Onze medewerkers houden hun kennis actueel door regelmatige bijscholing.

Wat verwacht Independer van jou als klant?

We proberen jou als klant zo goed mogelijk te helpen en altijd voor je klaar te staan. Maar daarbij hebben we ook jouw medewerking nodig. Daarom verwachten we dat jij:

 • De juiste gegevens aan ons verstrekt. Dit is ook in je eigen belang. Mocht achteraf blijken dat je onjuiste of onvolledige informatie hebt verstrekt dan kan een verzekeraar besluiten je schade niet (geheel) te vergoeden.
 • Wijzigingen in je persoonlijke situatie zo snel mogelijk aan ons doorgeeft, zoals bijvoorbeeld een adreswijziging. Zodat Independer of de verzekeraar je tijdig kan informeren over de afhandeling van schades of poliswijzigingen.
 • Ons een geldig e-mailadres verstrekt zodat we je op de hoogte te kunnen houden van belangrijke zaken rondom jouw verzekering of een ander financieel product.
 • De gegevens van door jou ontvangen stukken controleert en eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. 

Klachtenprocedure

Ik heb een klacht over Independer

Wij willen onze klanten altijd zo goed mogelijk helpen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening, of over het product dat je via Independer afsluit. Gebruik dan het klachtenformulier en we nemen binnen 2 dagen contact met je op.

Ik heb een klacht over een aanbieder

Heb je een klacht over het product of de dienst van een bank, energieleverancier of verzekeraar die je niet via Independer hebt afgesloten? Dan kun je het beste contact opnemen met de betreffende organisatie. Zij handelen jouw klacht verder af. Kom je er niet uit? Kijk dan voor meer informatie op onze klantenservice pagina.

Ik ben een aanbieder en heb een klacht

Wij zijn altijd transparant en 100% onafhankelijk. Ook als je een aanbieder bent kan het gebeuren je niet tevreden bent over de manier waarop we jouw product of dienst meenemen in onze vergelijking. Ben je het niet eens over het feit we jou als aanbieder (tijdelijk) hebben verwijderd uit de vergelijking? Of heb je een klacht over een technologische kwestie waardoor jij je als aanbieder benadeeld voelt? Hiervoor hebben wij een klachtenprocedure conform de Platform-to-business Verordening. Omschrijf je klacht zo volledig mogelijk en mail die naar aanbiedersklachten@independer.nl. Wil je weten hoeveel en welke klachten we het afgelopen jaar van aanbieders hebben gehad? Klik hier voor een overzicht en de status van die klachten.

Ben je niet tevreden over de afhandeling?

We nemen klachten serieus en doen er alles aan om die naar tevredenheid af te handelen. Is dat in jouw geval niet gelukt? Dan kun jij je klacht binnen drie maanden indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Independer volgt de regels van het KiFiD voor een bindende uitspraak.

KiFiD 
Postbus 93257
2509 AG Den Haag
Website https://www.kifid.nl/
E-mail: consumenten@kifid.nl
Tel.: 0900 - 355 22 48

Klacht over zorgverzekering

Voor zorgverzekeringen kun je terecht bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).

SKGZ
Postbus 291
3700 AG Zeist
Website: www.skgz.nl
E-mail: info@skgz.nl
Tel: 088 - 900 6900

Klacht over energieleverancier

Als je klacht bij een energieleverancier niet goed wordt opgelost kun je terecht bij de Geschillencommissie Energie en Water. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Geschillencommissie Energie en Water
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
Website: www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/energie/
Tel: 070-3105310

ODR Platform

Consumenten die online een dienst hebben afgesloten of een product hebben gekocht, kunnen met hun klacht ook terecht bij het ODR-platform. De Europese Unie (EU) heeft dit platform opgezet voor alle consumenten binnen heel Europa. Dien je jouw klacht in via dit platform? Vul dan op het klachtenformulier het volgende e-mailadres in: klacht@independer.nl.

Je kunt ook naar de rechter gaan

Je mag altijd naar de rechter gaan. Zelfs nadat de KiFiD een bindend advies heeft uitgebracht. In dit laatste geval kijkt de rechter alleen procedureel naar de klacht. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Privacystatement

Voor het maken van een vergelijking op onze website ontkom je er niet aan om persoonlijke gegevens in te vullen. We leggen je graag uit waar we je gegevens voor nodig hebben en hoe we ermee omgaan.

Lees ons Privacy Statement.

Disclaimer

Deze disclaimer is op de inhoud en het gebruik van de website van Independer van toepassing. Door het gebruik van de site accepteer je deze disclaimer.

Aansprakelijkheid

Independer doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie op de site (inclusief informatie van derden, alle productinformatie die er te vinden is, de beoordelingen en uitkomsten van vergelijkingen) geen fouten bevat. Helaas kunnen wij, en onze leveranciers, dit niet garanderen. Beslissingen die bezoekers nemen op basis van informatie op de site zijn geheel voor eigen rekening en risico.
Kom jij ergens een fout tegen? Dan zouden we het fijn vinden als je ons daarvan op de hoogte stelt. Stuur je e-mail naar info@independer.nl.

Rechten

Independer, of de rechthebbende, behoudt alle rechten, waaronder auteurs- en merkrechten en/of andere intellectueel eigendomsrechten, met betrekking tot alles wat op de site staat. Daaronder vallen onder meer teksten, vergelijkingen, illustraties, grafisch materiaal, (handels)namen, logo’s en merken. Geen van deze rechten gaan over op bezoekers/gebruikers van de site. De site en alles wat erop staat mag alleen worden gebruikt voor niet-commerciële doeleinden. Bezoekers en gebruikers mogen niets van de site overnemen, vermenigvuldigen, verspreiden of op een andere manier ter beschikking stellen aan anderen, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Independer.

Wijzigingen

Independer mag de informatie op de site, met inbegrip van de tekst van deze disclaimer, altijd wijzigen zonder dit van te voren aan te kondigen. Wij raden dan ook aan om regelmatig na te gaan of de informatie op de site is gewijzigd. 

Gebruik font 'Kenteken'

Daar waar op onze website een kenteken wordt gevraagd aan de gebruiker, maken wij gebruik van het 'Kenteken' font door LeFly Fonts.

Wie is Independer?

Wil je meer weten over ons en over de oprichting van Independer? Lees meer over Independer.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.