Sparen of beleggen?

Stop je met roken? Dan kun je het geld dat je bespaart op je spaarrekening zetten, maar ook beleggen. Benieuwd wat het laten liggen van je sigaretten jou oplevert? 

Uitleg berekening

De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Je kunt je inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraken.

De uitkomst van de berekening is een verwachting, berekend over een looptijd van 30 jaar. We zijn uitgegaan van een maandelijkse inleg o.b.v. het aantal sigaretten per dag x € 0,41 per sigaret. Voor de berekening o.b.v. beleggen is uitgegaan van een neutraal belegginsprofiel en van een netto rendement van 5% per jaar. Voor het resultaat bij sparen is gerekend met een rendement van 0,5% per jaar. Er is geen rekening gehouden met mogelijk te betalen belasting over het box3 vermogen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Je kunt je inleg geheel of gedeeltelijk kwijtraken.

Overlijdensrisicoverzekering: lagere premie

Als niet-roker krijg betaal je een lagere premie voor je overlijdensrisicoverzekering. Normaal ben je volgens een verzekeraar pas een niet-roker als je langer dan twee jaar gestopt bent met roken. Heb jij pas net je sigaretten de deur uit gedaan? Goed om te weten: bij Independer kun je al gelijk gebruik maken van een gunstigere premie. 

Zorgverzekering

Stoppen met roken kun je op verschillende manieren doen. Kun je wel wat begeleiding gebruiken? Vanuit de basisverzekering krijg je een vergoeding voor een begeleidingstraject of stoppen-met-roken programma. Kies je training of therapie die niet in het basispakket zit? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Check het vergoedingsoverzicht stoppen met roken om te zien hoe het zit bij de verschillende verzekeraars.