Independer biedt geen direct ingaande lijfrentes meer aan

Independer is gestopt met het vergelijken en verkopen van direct ingaande lijfrentes.

Een direct ingaande lijfrente is een product dat alleen mag worden verkocht als de manier waarop klanten geïnformeerd of geadviseerd worden, aan hele specifieke eisen voldoet. Dat staat in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Independer richt zich steeds meer op het aanbieden van verzekeringen die direct online kunnen worden afgesloten. Daarom hebben wij besloten geen direct ingaande lijfrentes meer aan te bieden. Wel bieden wij u op deze pagina in het kort wat meer informatie over direct ingaande lijfrentes.

Direct ingaande lijfrente

Een direct ingaande lijfrente kan als aanvullend pensioen worden gebruikt. U ‘koopt’ een direct ingaande lijfrente bij een bank of verzekeraar. Daarvoor heeft u eenmalig een inlegbedrag nodig. Dat kunt u bij elkaar hebben gespaard via banksparen of een lijfrenteverzekering, maar het kan ook een ontslagvergoeding zijn.

Twee varianten: banksparen of verzekeren

De direct ingaande lijfrente kent twee varianten: banksparen of verzekeren. Beide zitten net iets anders in elkaar en aan beide zitten voor- en nadelen. Wat voor u de beste oplossing is, hangt af van uw wensen (bijvoorbeeld de gewenste looptijd of uitkering voor uw partner). Laat u dus goed adviseren voor u een van beide varianten kiest.

Vergelijken loont

Bij Independer kunt u geen direct ingaande lijfrentes meer vergelijken. Maar vergelijken blijft belangrijk. Met name de hoogte van de uitkering kan sterk verschillen per aanbieder. U heeft altijd een vrije keuze om een direct ingaande lijfrente aan te schaffen bij een andere aanbieder dan waar uw inlegkapitaal vrijkomt. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes. U kunt deze zelf bij een bank of verzekeraar aanvragen. Maar u kunt ook een tussenpersoon vragen om verschillende offertes voor u op te vragen. Ook zijn er online diverse partijen die een vergelijking maken van de uitkeringsbedragen voor direct ingaande lijfrentes. Zorg er in ieder geval voor dat u zich goed laat informeren en/of adviseren over het product dat u uiteindelijk kiest. De vergoeding of provisie die u betaalt, kan verschillen. Vraag daarom altijd welke dienstverlening u ervoor terugkrijgt.

Beste vergelijkingssite Energie

Independer werd in november 2015 benoemd tot de beste vergelijkingssite voor Energie!

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers vergeleken afgelopen week hun verzekering op Independer:

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.