Bedenktijd gaat in na ontvangst polis

Pas als je de polis van je autoverzekering hebt ontvangen gaan de 14 dagen bedenktijd in. Je kunt je polis ontvangen per post, maar ook per e-mail. Dit verschilt dus per verzekeraar. Wil je de afgesloten autoverzekering toch niet? Dan kun je kosteloos en zonder opgave van reden de verzekering annuleren.

Autoverzekering annuleren? Neem contact op met verzekeraar

Stel: je ontvangt op 30 januari de polis van je autoverzekering die op 1 februari zou ingaan. Je wilt binnen 14 dagen toch van je autoverzekering af. Dan kun je de verzekering gewoon annuleren. Je autoverzekering stopt dan per 1 februari. Ook als je dit op bijvoorbeeld 6 februari doorgeeft. Als je netjes binnen de bedenktijd opzegt, hoef je niets te betalen. 

Let op: je bent dan dus ook (met terugwerkende kracht) niet verzekerd geweest en eventuele schade zal de verzekeraar ook niet vergoeden. Daarnaast is het belangrijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Je auto mag niet zomaar onverzekerd zijn.

Expertise

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het JaarWUA Award en de Shopping Award.