Beste keuze

Wil je je auto verzekeren? De snelste manier om een autoverzekering af te sluiten, is via onze website. Nadat je een aantal gegevens hebt ingevuld, laten we je meteen zien uit welke verzekeringen je kunt kiezen. Om snel te kunnen zien welke verzekering de beste keuze is, staat bovenaan de lijst met verzekeringen de ‘Beste Keuze’. Zo zie je meteen de autoverzekering die het beste bij je wensen past en die de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Mocht je je later nog bedenken, dan kun je binnen twee weken nog wisselen van verzekering. 

Juiste gegevens bij de hand

Als je alle gegevens juist invult, is je auto snel verzekerd. Zorg dus dat je de volgende gegevens bij de hand hebt, voordat je een verzekering aanvraagt:

  • autopapieren (voor voertuiggegevens, meldcode en kenteken)
  • aantal schadevrije jaren (dit kun je opvragen bij je huidige verzekeraar)

Als je direct de juiste gegevens invult, voorkom je verrassingen of vragen van de verzekeraar. ​

Acceptatieregels

Of de auto snel verzekerd kan worden, hangt ook af van de acceptatieregels van de verzekeraar. De ene verzekeraar heeft strengere regels dan de andere. Independer kan van bijna iedere verzekeraar een polis aanbieden. Een overzicht van alle aanbieders van autoverzekeringen kun je op onze website vinden. Als een verzekeraar je niet wil accepteren, kunnen wij voor jou snel een andere goede verzekeraar vinden. 

Of de acceptatie snel verloopt, hangt van verschillende factoren af:

Type auto

Ben je jonger dan 24 jaar? Dan kan het vermogen van een auto een kritiekpunt zijn. Is het vermogen meer dan 80/90pk, dan kan het zijn dat er overlegd moet worden met de verzekeraar. Ook als de nieuwwaarde boven de 50.000/60.000 euro uitkomt, accepteren niet alle verzekeraars je direct.

Schadeverleden

Als je de afgelopen jaren schade hebt gehad, kan dat invloed hebben op de acceptatie. Eén keer schade is meestal geen probleem, maar meerdere keren schade kan wel een probleem opleveren. De schuldvraag speelt hierin geen rol. Aan schade door vandalisme kun je bijvoorbeeld niks doen, maar de verzekeraar moet het wel betalen. Mocht je dus meerdere schades hebben gehad, dan kan de nieuwe verzekeraar wel eens twijfelen over de acceptatie. 

Rijontzegging

Als je rijontzegging hebt gehad, heb je daar vaak nog wel minimaal vijf jaar last van met het aanvragen van een autoverzekering. Het hangt wel van de duur en de reden van de rijontzegging af. Sommige verzekeraars accepteren je eerder dan de periode van vijf jaar.

Eerdere opzegging

Als een verzekeraar je autoverzekering heeft beëindigd, omdat je je premie niet hebt betaald of omdat je teveel schade reed, dan wil een nieuwe verzekeraar je ook niet zo snel verzekeren. Het kan dan lastig worden om snel een nieuwe verzekeraar te vinden.

Overig

Als je een strafrechtelijk verleden hebt, een aantekening op je rijbewijs of niet in bezit bent van een Nederlands rijbewijs kan dat ook meespelen bij het accepteren van de autoverzekering.

Verzwijgen van informatie

Het heeft geen zin om zaken die invloed hebben op de acceptatie te verzwijgen. Een verzekeraar kan dit namelijk achterhalen en dat doen ze ook. Als ze er achter komen dat je dingen hebt verzwegen, kun je in de problemen komen. Geef dus altijd direct de juiste informatie door aan de verzekeraar. 

50% direct geaccepteerd

Bij een acceptatie komt veel kijken, maar in de helft van de gevallen word je gewoon direct geaccepteerd. Je bent dan in 5 minuten verzekerd. Als dat niet gebeurt, komt je aanvraag bij adviseurs van Independer terecht. Zij weten wat iedere verzekeraar wel en niet accepteert en waarom je aanvraag niet is goedgekeurd. In bijna alle gevallen ben je alsnog snel verzekerd bij een verzekeraar. 

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.