Aanrijding in het buitenland

Als je in het buitenland een ernstige aanrijding hebt, dan kan de politie je ter plaatse een straf opleggen. De politie kan bijvoorbeeld je rijbewijs of auto innemen of, nog erger, jou in de cel zetten. Om je auto of rijbewijs terug te krijgen, of om zelf weer vrij te komen, wordt er dan een waarborgsom gevraagd. Jouw autoverzekeraar kan je daarbij helpen door dat bedrag voor te schieten: dat is de borgstelling. Dat moet je later natuurlijk wel weer terugbetalen.

Vergoeding per verzekeraar

De hoogte van het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitkeert staat in de polisvoorwaarden. De meeste verzekeraars hebben een maximum bedrag. Een enkele verzekeraar heeft geen maximum bedrag. 

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het JaarWUA Award en de Shopping Award.