Autoverzekering op naam kind: zelf korting opbouwen

Als de auto op naam van je kind staat, bouwt je kind eigen schadevrije jaren op en dus ook eigen no-claimkorting. Hier profiteert hij of zij later van. Zonder schadevrije jaren en no-claimkorting is de premie voor een autoverzekering een stuk hoger.

Wees eerlijk tegen verzekeraar

Om het risico op schade goed in te kunnen schatten, wil de verzekeraar weten wie er in de auto rijdt. Statistisch gezien veroorzaken jongeren vaker schade. Daarom betalen jongeren vaak een hogere premie dan ouderen. Geef altijd eerlijk bij de verzekeraar aan wie er in de auto rijdt. Ook als dat betekent dat je meer premie moet betalen. Geef je dit niet eerlijk aan? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor de vergoeding van schade. In het ergste geval vergoedt de verzekeraar de schade niet en draai je zelf voor alle kosten op.

Ouder-kindregeling

Sommige verzekeraars kunnen een zogenaamde ouder-kindregeling afsluiten. Dan staat de verzekering op jouw naam, maar staat je kind als bestuurder op de polis. Dit klinkt misschien interessant, maar heeft wel nadelen.

Je kind bouwt nog steeds geen schadevrije jaren op. Deze worden namelijk op naam van de polishouder opgebouwd. Dit is, in dit geval, de ouder. Omgekeerd ook: als je kind dan schade rijdt, verlies jij de schadevrije jaren.

Daarnaast is de premie nog steeds heel duur. Deze berekent de verzekeraar op basis van degene die rijdt. Want die neemt het risico met zich mee. Als je kind geen schadevrije jaren heeft, begint de polis dus op 0 schadevrije jaren. Ook al heb jij misschien heel veel schadevrije jaren. Je betaalt ook nog steeds voor een jonge bestuurder. Het maakt dan niet uit hoe oud je zelf bent.

Wil je wel graag een ouder-kindregeling? Niet elke verzekeraar biedt dit aan. Neem contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.