Groene kaart niet verplicht, wel handig

In Nederland en de meeste Europese landen ben je niet verplicht een groene kaart bij je te hebben. Aan de hand van jouw kenteken kan de politie (ook in het buitenland) namelijk al zien of en waar je bent verzekerd. Op je groene kaart (in de rubriek ‘dekkingsgebied’) staat beschreven in welke  landen het wel verplicht is een groene kaart op papier bij je te hebben. Bekijk welke landen dat zijn. Heb je een papieren groene kaart nodig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

De papieren groene kaart is een jaar geldig. Als deze verlopen is, moet je een nieuwe versie printen of bij ons aanvragen. 

- Rianne, expert autoverzekeringen

Groene kaart in pdf

Klanten van Aegon, ASR (Klik & Go, Budgio), Avéro Achmea (Selfinsured.nl), Delta Lloyd, Nationale Nederlanden of Reaal ontvangen van ons een e-mail met daarin hun groene kaart. Dit heeft een groot aantal voordelen:

  • Snelheid: we sturen de groene kaart na het afsluiten van de autoverzekering direct naar je toe via e-mail. Je hebt deze dus direct in je bezit.
  • Altijd bij de hand: de digitale groene kaart kan niet meer zo gemakkelijk zoek raken. Je kunt hem altijd weer terug vinden in je e-mail.
  • (Milieu)besparing:  we sparen het milieu en onze (en dus ook jouw) portemonnee door de groene kaart in het vervolg per e-mail toe te sturen in plaats van via de post.​

Geldigheid van een jaar

De papieren groene kaart is een jaar geldig. Ga je volgend jaar (weer) naar een land waarbij het verplicht is een groene kaart bij je te hebben, moet je dus weer even een nieuwe papieren versie van de kaart printen of bij ons aanvragen.

Uitzonderingen Cyprus en Servië

Ga je naar Cyprus of Servië? Goed om te weten dat je groene kaart daar niet overal geldig is. In Cyprus heb je alleen dekking in de delen die bestuurd worden door de regering van de Republiek Cyprus. In dat deel van Cyprus heb je geen papieren versie van je de groene kaart nodig, maar is een digitale voldoende. 

Groene kaarten die geldig zijn voor Servië, bieden alleen dekking in Republiek Montenegro en in de delen die bestuurd worden door de regering van Servië. In dat deel van Servië heb je wel een papieren versie van je groene kaart nodig. In landen of delen van landen waar de groene kaart niet geldig is, moet je een aparte grensverzekering afsluiten.

Nieuws over autoverzekeringen

Wateroverlast door extreme regenval: is je auto verzekerd? De afgelopen dagen viel er in Limburg en delen van België en Duitsland enorm veel regen. Zo veel zelfs, dat de straten overstroomden en kelders volliepen. Er ontstond veel schade. Ook veel auto’s bleven niet gespaard. Door de overstromingen kan... lees meer
Pechhulp in het buitenland: 6 meestgestelde vragen Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Dan ben je vast al druk met de voorbereidingen. Wat moet er allemaal mee? Hoe zit het met de coronamaatregelen op je vakantiebestemming? En hoe zorg je dat je goed verzekerd bent... lees meer
Met de auto op vakantie deze zomer? Advies van expert Menno Veel mensen gaan deze zomer met de auto op vakantie. De belangrijkste reden hiervoor is flexibiliteit bij veranderende coronamaatregelen. Gaat een land plotseling ‘op rood’? Dan kun je met de auto snel vertrekken. Maar hoe zit het eigenlijk met de... lees meer
Lees meer nieuws over autoverzekeringen op ons weblog