1. Miljoen euro dekking te weinig

In Amerika biedt de autoverzekering meestal maar een miljoen dollar vergoeding voor de kosten van (letsel)schade. Dat is veel te weinig, want bij een ongeval met ernstige letselschade lopen de kosten flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en ga niet met de verhuurder in zee als dat maar een miljoen euro blijkt te zijn.

2. Huurauto valt nooit onder Nederlandse auto- of reisverzekering

Een huurauto in het buitenland valt nooit onder de dekking van je Nederlandse autoverzekering. En ook niet onder de dekking van je reisverzekering, al zijn er verhuurbedrijven die dat beweren. Je hebt altijd een aparte autoverzekering nodig die je bij het verhuurbedrijf afsluit.

3. Controleer voorwaarden goed

De autoverzekering van het verhuurbedrijf biedt meestal een WA + volledig casco dekking. Controleer altijd de voorwaarden, want deze verschillen per verhuurder, land of zelfs per staat (bijvoorbeeld in Amerika). Twijfel je ergens over of zijn de voorwaarden onduidelijk? Vraag het dan na bij het verhuurbedrijf.

4. Overweeg afkopen (hoog) eigen risico

De verhuurder rekent altijd een risico, dat flink hoger is dan het eigen risico dat voor je Nederlandse autoverzekering geldt. Vaak kun je dit van tevoren afkopen, maar je betaalt dan wel meer premie.

5. Check of pechhulp uitgesloten is

Er zijn altijd situaties waarin de verzekering geen dekking biedt, ook wel uitsluitingen genoemd. Dat geldt vaak voor pechhulp. Meestal is het wel mogelijk om dit aanvullend te verzekeren.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ANWB

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.