Verkoop aan een autobedrijf

Verkoop je je de auto aan een erkende dealer of een door de RDW-erkend sloopbedrijf? Dan ontvang je meteen een vrijwaringsbewijs.

Verkoop aan een particulier

Als je de auto aan een particulier verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zorgen voor het vrijwaringsbewijs. Dat kan op een postkantoor. Het is verstandig om het voertuig en het voertuigbewijs pas aan de nieuwe eigenaar mee te geven nadat je een geldig vrijwaringsbewijs hebt ontvangen.

Beëindigen of opschorten autoverzekering

Je autoverzekeraar krijgt geen automatisch bericht van de verkoop van je auto. Dat betekent dat je autoverzekering dus ook niet vanzelf wordt stopgezet. Je moet zelf de verzekeraar op de hoogte stellen dat je je auto hebt verkocht.

Als je je autoverzekering wilt opschorten, kun je contact opnemen met je verzekeraar. Independer kan hier helaas niet bij helpen.

Vrijwaringsbewijs kwijt

Ben je je vrijwaringsbewijs kwijt? Dan kun je een nieuwe aanvragen via de RDW. Dit kost je 4,50 euro.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ​RDW

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.