Tesla autoverzekering

Het verzekeren van een elektrische auto zoals een Tesla, is minder eenvoudig dan een auto die rijdt op benzine, diesel of gas. Het is een bijzondere auto. Zo moet een Tesla bijvoorbeeld verbonden zijn met een alarmcentrale. En heb je schade die gerepareerd moet worden? Vooral reparaties aan de accu kunnen je veel geld kosten. Vaak kun je voor de reparatie alleen terecht bij specialisten. Let daarom goed op dat de verzekeraar die je kiest afspraken heeft met gespecialiseerde schadebedrijven. Met voldoende ervaring met Tesla's.

Voordelen Tesla autoverzekering bij Independer

Independer heeft al honderdduizenden klanten geholpen bij het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering. Wanneer je je Tesla verzekert via Independer, kun je rekenen op:

 • ​de Laagste Prijs Garantie
 • een gratis Plus Pakket: beter verzekerd zonder extra kosten
 • een groot aanbod aan verzekeraars
 • een bedenktijd van 14 dagen
 • hulp bij het opzeggen van je oude autoverzekering
 • direct verzekerd wegrijden

Extra eisen voor autoverzekering Tesla

Een Tesla is een dure auto. Daarom is het afsluiten van een goede autoverzekering niet altijd gemakkelijk. Een WA-dekking is vaak wel mogelijk, maar een beperkt casco of volledig casco dekking wordt lastiger. 

Veel verzekeraars stellen extra eisen aan de beveiliging van de auto. De standaardbeveiliging van een Tesla is voor veel verzekeraars niet voldoende. En sommige verzekeraars willen helemaal geen Tesla's verzekeren.

Meer informatie over Tesla?

 • Tesla Model 3
 • Tesla Model S
 • Tesla Model X
 • Tesla Roadster​

Tesla is een Amerikaans automerk van Tesla Motors, autofabrikant van elektrische auto´s. Tesla kreeg bekendheid met hun Tesla Roadster in 2008. Dat was de eerste volledig elektrische sportwagen. Hun tweede model was een elektrische sedan. Tesla werkt ook samen met Lotus, Toyota en Daimler om volledig elektrische versies van enkele modellen te maken. Daarnaast produceren zij in samenwerking met Panasonic elektrische accu´s.

Tegenwoordig bouwt Tesla niet alleen volledig elektrische voertuigen, maar ook producten voor de opwekking en opslag van schone energie. Het doel van deze producten is om de wereld te laten overstappen van fossiele brandstoffen naar een toekomst zonder CO2-uitstoot.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

 • Tesla

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.