Hoe vul je ruitenwisservloeistof bij?

Ruitenwisservloeistof bijvullen kun je eenvoudig zelf doen. Volg de volgende stappen:

  1. ​Open de motorkap en pak de ruitenwisservloeistof erbij.
  2. Open het reservoir voor de ruitenwisservloeistof (vaak een blauwe of gele dop).
  3. Vul de vloeistof bij tot het maximale niveau en gebruik eventueel een trechter om het morsen van de vloeistof te voorkomen.
  4. Sluit het reservoir en de motorkap.
De dop is te herkennen aan het icoontje

Hoe vaak moet je ruitenwisservloeistof bijvullen?

Het bijvullen van de vloeistof doe je sowieso als de tank leeg is. Dit merk je snel genoeg, want dan komt de vloeistof er niet (meer zo makkelijk) uit. Het is daarnaast verstandig om je ruitensproeiervloeistof minimaal bij elke onderhoudsbeurt bij te vullen. Maar ook bij de wisseling van seizoenen. In de winter kun je bijvoorbeeld beter voor een antivriesvariant kiezen. In de zomer kun je gebruik maken van een middel dat speciaal geschikt is om plakkerige insecten van je vooruit te verwijderen. 

Ruitenwisservloeistof kopen

Ruitenwisservloeistof (ook wel bekend als ruitensproeiervloeistof) is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De belangrijkste soorten zijn:   

​ruitenwisservloeistof voor hogere temperaturen

Deze ruitenwisservloeistof is geschikt voor de zomer en heeft een extra reinigend vermogen. De vloeistof heeft meestal een roze/rode kleur. Deze zomervariant is niet geschikt voor lage temperaturen, omdat de vloeistof dan kan bevriezen. Hierdoor kunnen de leidingen en het reservoir kapot vriezen.

ruitenwisservloeistof ​voor lage temperaturen

Deze ruitenwisservloeistof bevat antivries, waardoor het geschikt is voor de winter. Bovendien zorgt dit middel ervoor dat pekel, opspattende modder en andere vuiligheid makkelijker van de ruiten af gaat. Je kunt deze vloeistof herkennen aan een blauwe kleur. 

Denk ook aan je ruitenwissers

Om ervoor te zorgen dat je ruiten goed schoon worden, heb je ook goede ruitenwissers nodig. Als ruitenwissers wat ouder zijn droogt het rubber vaak uit. Hierdoor wordt de ruitenwisservloeistof niet meer goed over de ruiten verspreid. 

Maken de ruitenwissers een gek geluid of veroorzaken ze strepen op de ruit? Vervang ze dan zo snel mogelijk. Ook tijdens je apk-keuring controleert de monteur je ruitenwissers. Bespaar gemiddeld € 259,- per jaar

Ben je al een aantal jaar niet overgestapt van autoverzekering of heb je sinds kort een nieuwe auto? Vergelijk autoverzekeringen om te zien wat je kunt besparen. Gemiddelde besparing: € 259,- per jaar.

vergelijk autoverzekeringen

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ANWB

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.