Jonger dan 24 jaar

Jongeren onder de 24 jaar betalen vaak veel meer premie voor hun autoverzekering dan de rest van Nederland. Op deze leeftijd heb je namelijk nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor krijg je minder korting op je premie. Daarbij behoor je als jongere onder de 24 jaar tot risicogroep. De verzekeraar vindt namelijk dat je nog niet zo veel ervaring hebt en biedt je een hogere premie.

De verzekeraar stelt ook vaak een aantal voorwaarden. Zo heb je als jongere onder de 24 jaar vaak een hoog eigen risico en stelt de verzekeraar eisen aan welk merk of type auto je rijdt.

Je kunt overwegen je auto mee te verzekeren met je ouders. Dit kan via een tweede autoregeling.

Tussen de 24 en de 65 jaar

Ben je tussen de 24 en 65 jaar oud? Dan betaal je geen extra premie op basis van je leeftijd en worden er geen extra voorwaarden gesteld. Je premie wordt dan onder andere berekend op basis van de volgende zaken:

65 plus

Voor senioren geldt ook dat ze een hogere premie betalen dan mensen tussen de 24 en 65 jaar. Veel verzekeraars rekenen voor deze groep een toeslag omdat ze denken dat het risico op schade groter is. Naast de toeslag hanteren sommige verzekeraars ook een maximumleeftijd. Ben je ouder dan deze leeftijd? Dan mag je geen autoverzekering aanvragen bij deze verzekeraar. De maximum leeftijd verschilt per verzekeraar.

Alle verzekeraars zonder maximale leeftijd vind je in dit overzicht. 

Premie autoverzekering berekenen

Ben je benieuwd hoeveel premie je moet betalen voor een autoverzekering? Vul dan je gegevens in op onze website en bereken de autopremie