Voordelen aangesloten herstelbedrijven

Ga je met je auto naar een herstelbedrijf dat is aangesloten bij je verzekeraar? Dat heeft een aantal voordelen:

  • Je hoeft geen kosten voor te schieten.
  • Bij een aangesloten herstelbedrijf geldt een lager eigen risico dan bij een niet-aangesloten hersteller.
  • Vaak heb je recht op vervangend vervoer.
  • Je krijgt garantie op de reparatie.

De precieze voordelen verschillen per type schade. Voor blikschade gelden weer andere regelingen dan bijvoorbeeld ruitschade. Ze verschillen vaak ook per verzekeraar en per type autoverzekering. Check dit van tevoren even in de polisvoorwaarden of vraag dit na bij je verzekeraar of bij Independer.​

Hoe vind je een aangesloten herstelbedrijf?

Iedere verzekeraar heeft eigen afspraken gemaakt met herstelbedrijven. Hieronder vind je per verzekeraar een link naar de site waarbij je heel eenvoudig een herstelbedrijf bij jou in de buurt vindt.


* Herstelbedrijven zijn onder te verdelen in een vijftal categorieën: A t/m E. A+B herstellers zijn herstelbedrijven in de categorieën met de hoogste kwaliteit. Zij herstellen de schade het efficiëntst en tegen de laagste kosten. Daardoor kun je gebruik maken van de extra services en voordelen van Schadegarant. Uiteraard herstellen alle bedrijven de schade adequaat en vakkundig.

Deze pagina is helaas nog niet compleet. Staat je verzekeraar er niet tussen? Ga dan naar de website van je verzekeraar.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ​Fixico
  • Bovag

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Prijzen en awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.