Auto rijdt niet meer na brand? Krijg vervangende auto

Kun je na brand niet meer in je auto rijden? Neem dan direct contact op met de alarmcentrale van je autoverzekeraar. Je krijgt daarna tijdelijk een vervangende auto. Je moet daar wel voor zijn verzekerd. Vervolgens wordt je auto naar een garage of schroothoop weggesleept op kosten van je autoverzekeraar.

Brand in het buitenland: extra gemaakte kosten vergoed

Kun je na een autobrand in het buitenland niet meer verder reizen? Dan is dat extra vervelend. Ook in het buitenland kun je een vervangende auto krijgen als je daarvoor bent verzekerd. Anders vergoedt je autoverzekeraar de terugkeer naar Nederland. Meestal krijg je ook een vergoeding voor kosten voor bewaking, slepen, berging en stalling van je auto. Heeft de garage nieuwe auto-onderdelen vanuit Nederland nodig? Dan krijg je meestal de verzendkosten van deze onderdelen vergoed.

Schade claimen na autobrand

Na een autobrand stelt de verzekeraar het schadebedrag vast. Als je verzekeraar het kostenplaatje goedkeurt, kun je de auto laten repareren. Vervolgens krijg je de reparatiekosten vergoed. Verklaart een expert je auto total loss? Dan krijg je een vergoeding die afhangt van de vergoedingsregeling van je verzekeraar. Heb je niet de juiste autoverzekering afgesloten en heeft een ander de brand veroorzaakt? Dan kun je diegene aansprakelijk stellen om schade te claimen.

Bronnen en expertise

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het JaarWUA Award en de Shopping Award.