Waar ben je voor verzekerd met een beperkt cascoverzekering?

Met een beperkt cascoverzekering ben je verzekerd voor:

  • schade aan anderen;
  • inbraak en diefstal;
  • ruitschade, natuurschade en schade door brand en storm. 

"Goed om te weten: diefstal, inbraak en ruitschade, maar ook brand-, storm-, en natuurschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren. Je krijgt er elk jaar dus gewoon een schadevrije jaar bij." 

- Rianne, expert autoverzekeringen

Schade aan anderen

Heb je schade veroorzaakt? Dan zal de schade van de tegenpartij volledig worden vergoed door je verzekeraar. Je betaalt hiervoor geen eigen risico, maar je levert wel 5 schadevrije jaren (en dus no-claimkorting) in. Dat betekent dat de premie voor je autoverzekering het aankomende verzekeringsjaar (flink) omhoog gaat. 

Inbraak en diefstal

Met een beperkt casco autoverzekering ben je verzekerd voor diefstal van je auto of inbraak in je auto. Het kan wel zijn dat er een eigen risico geldt. 


Hiervoor gelden deze voorwaarden:
  • Afhankelijk van je auto wordt het soms verplicht door je autoverzekeraar om een voorgeschreven alarm te hebben. Anders vergoedt de verzekeraar de schade niet of geldt een (verhoogd) eigen risico. Heb je dit voorgeschreven alarm in je auto ingebouwd? Dan vergoedt je verzekeraar de schade door diefstal en inbraak;
  • Verplicht jouw autoverzekeraar geen voorgeschreven alarm in jouw auto? Dan betaal je vaak een eigen risico bij schade door diefstal en inbraak. 

Ruitschade, brand-, storm- en natuurschade

Ruitschade

  • Kan je ruit gerepareerd worden door een harsinjectie? En laat je dit bij een ruitschadeherstelbedrijf doen waar jouw autoverzekeraar een contract heeft? Dan wordt de schade in bijna alle gevallen volledig vergoed;
  • Als je ruit gerepareerd kan worden door middel van een harsinjectie en je doet dit bij een ruitschadeherstelbedrijf waarmee je verzekeraar geen contract heeft, geldt er vaak een eigen risico. Meestal komt het er dan op neer dat je de schade volledig zelf betaalt.
  • Moet de ruit volledig vervangen worden? En laat je dit doen door een aangesloten ruitschadeherstelbedrijf? Dan geldt er meestal een eigen risico;
  • Moet je ruit volledig vervangen worden en laat je dit doen door een niet-aangesloten ruitschadeherstelbedrijf? Dan betaal je vaak een verhoogd eigen risico of verlaagd je verzekeraar de schadevergoeding. In de praktijk komt dat er vaak op neer dat je de schade volledig zelf betaalt. ​

Brand-, storm- en natuurschade

Met een beperkt casco autoverzekering ben je verzekerd voor brand-, storm- en natuurschade. Informeer bij je verzekeraar of check in je polisvoorwaarden of er een eigen risico geldt. 

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ​Verbond van Verzekeraars

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.