Dagwaarde lager dan de nieuwwaarde

Heb je een autoverzekering afgesloten met nieuwwaarderegeling en wordt je auto in het eerste jaar na aanschaf al total loss verklaard? Dan krijg je het aanschafbedrag terug. Na dit eerste jaar keert de verzekeraar meestal de dagwaarde uit. In de dagwaarde van je auto zijn garanties, afleverbeurten en afschrijvingen meegenomen. Hierdoor is het bedrag dat je terugkrijgt vaak onvoldoende om weer een gelijkwaardige auto te kopen. De gelijkwaardige autoregeling is daarom een stuk gunstiger.

Verschil in gelijkwaardige autoregelingen

Ook tussen autoverzekeringen met een gelijkwaardige autoregeling zitten weer verschillen. Zo kan de aanschafwaarderegeling voor drie jaar gelden, maar ook bijvoorbeeld maar voor één jaar. Zodra de regeling afloopt, krijg je bij een total loss gewoon weer maximaal de dagwaarde. De maximale termijn kan ook bij de nieuwwaarderegeling een groot verschil maken. Er kan een verschil in vergoeding ontstaan van duizenden euro’s.

Gelijkwaardige autoregeling bij jouw autoverzekeraar

Ruim tweederde van de autoverzekeraars heeft geen gelijkwaardige autoregeling. Wil je een autoverzekering die dat wel heeft? Kies dan voor een verzekering met het Independer keurmerk. Dan zit het in ieder geval goed. Wil je weten hoe het zit bij jouw verzekeraar? Bekijk dan in de polisvoorwaarden van je autoverzekering of dit ook voor jou geldt. 

Expertise en awards

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.