Schadevrije jaren overnemen bij scheiding

Als je gaat scheiden, moet je beslissen wat je met de auto gaat doen. Welke keuze je ook maakt, er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden. Wie houdt de auto? Wat doe je met de schadevrije jaren en welke informatie moet je doorgeven aan de verzekeraar. Lees meer over het schadevrije jaren bij een scheiding

Schadevrije jaren overdragen met afstandsverklaring

Als je om een andere reden je schadevrije jaren over wilt dragen aan iemand anders moet je dat doen door middel van een schriftelijke verklaring. Dat heet een afstandsverklaring. Je bent dan zelf je schadevrije jaren kwijt. Je kunt een afstandsverklaring alleen doen als de persoon aan wie je de schadevrije jaren overdraagt al bekend waren bij de autoverzekeraar.

Schadevrije jaren overdragen na overlijden

Hoe zit het met schadevrije jaren als degene die de autoverzekering op naam heeft staan overlijdt? Het is niet altijd mogelijk om opgebouwde schadevrije jaren over te dragen aan de nabestaanden van de verzekerde. Dit is anders als de ontvanger van de schadevrije jaren al bij de verzekeraar bekend stond als regelmatige bestuurder van de auto. In dat geval kan deze bestuurder de schadevrije jaren wel overnemen.