Vraag pechhulp via de website aan

De Independer Pechhulp vraag je heel gemakkelijk via onze website aan. Als je een autoverzekering bij Independer afsluit, kun je in de meeste gevallen de pechhulp direct aan je verzekering toevoegen. Ben je vergeten de pechhulp aan te vragen of zag je de mogelijkheid niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. We maken het graag voor je in orde.

Twee werkdagen wachten voor gebruik pechhulp

De Independer Pechhulp wordt definitief op het moment dat je voorlopige dekking hebt gekregen voor je autoverzekering. Je krijgt de bevestiging hiervan op de ingangsdatum van je autoverzekering. Twee werkdagen hierna kun je gebruik maken van de pechhulpverzekering. Ligt de ingangsdatum van je autoverzekering in de toekomst? En is dit meer dan twee dagen na onze bevestigingsmail? Dan gaat de Independer Pechhulp in op de ingangsdatum van je autoverzekering.

Pech? Bel de alarmcentrale

Heb je pech met je auto dan bel je de Independer Pechhulp Alarmcentrale op 071 – 364 13 51. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Dekking Independer pechhulp

De Independer Pechhulp helpt je als je pech hebt met je auto. Bel bij pech altijd eerst met de alarmcentrale. 

De Independer Pechhulp dekt:

  • pechhulp in Nederland;
  • reparatie ter plaatse als dat mogelijk is;
  • vervoer van de auto, bestuurder en passagier(s) naar het dichtstbijzijnde garagebedrijf of ander adres in Nederland als reparatie niet mogelijk is. Voor een taxi geldt een vergoeding van maximaal 50 euro. Kies je voor openbaar vervoer? Dan krijg je alleen een vergoeding voor de tweede klas;
  • woonplaatsservice: ook binnen je woonplaats heb je recht op hulp.​

Heb je pech door je eigen schuld? Dan ben je verzekerd voor de volgende situaties:

  • de autosleutels zitten nog in de auto en de deur is op slot;
  • het tanken van de verkeerde brandstof;
  • een lege brandstoftank;
  • een lege accu.​

Samenwerking met Eurocross

De Independer Pechhulp wordt uitgevoerd door onze partner Alarmcentrale Eurocross. Zij voeren hun dienstverlening uit met betrokkenheid en met persoonlijke aandacht. Kernwaarden die goed passen bij Independer en die ook wij belangrijk vinden voor onze klanten.

Veelgestelde vragen Independer Pechhulp

1. Kun je de auto waarmee je recht hebt op Independer Pechhulp later veranderen?

Nee, dit kan niet. Als je je auto hebt verkocht of als de auto is gesloopt kunnen we de pechhulp voor je beëindigen. Heb je een nieuwe autoverzekering voor je nieuwe auto afgesloten? Dan kun je wel een nieuwe pechhulpverzekering aanvragen.

2. Betaal ik per maand of per jaar?

Je kunt de premie voor de Independer Pechhulp alleen per jaar betalen. Dit wordt automatisch van je rekening geïncasseerd.

3. Hoe kun je de Independer Pechhulp opzeggen?

Na het eerste jaar wordt de pechhulpverzekering automatisch verlengd met een jaar. Je krijgt dan van ons een prolongatiepolis en we incasseren weer de premie voor het hele jaar. Na het eerste jaar kun je de Independer Pechhulp elke dag opzeggen. Wil je de Independer Pechhulp opzeggen? Neem dan contact op met onze klantenservice

4. Kun je de Independer Pechhulp tussentijds opzeggen?

Dat kan alleen als de auto is verkocht, gesloopt of wordt uitgevoerd naar het buitenland. Wij beëindigen de Independer Pechhulp op de dag dat wij de opzegging hebben ontvangen. Je krijgt dan de teveel betaalde premie terug over de periode dat je geen recht meer hebt op pechhulp. Op onze klantenservice pagina lees je hier meer over. 

5. Waar vind je de polisvoorwaarden van de Independer Pechhulp?

De polisvoorwaarden vind je hier.

6. Waar vind je de verzekeringskaart van de Independer Pechhulp?

De verzekeringskaart vind je hier.

7. Geldt de Independer Pechhulp ook in Europa?

Nee, op dit moment geldt de pechhulpverzekering alleen in Nederland.​

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.