opzeggen

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Je autoverzekering opzeggen is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Je zit namelijk niet meer altijd vast aan een jaarcontract. Wanneer kun je je autoverzekering opzeggen? Hieronder hebben we dat voor je op een rijtje gezet.

Je autoverzekering opzeggen kan je veel geld besparen. De laatste jaren zijn de premies voor autoverzekeringen namelijk flink gedaald. Het vergelijken van je autoverzekering is dus zeker een aanrader.

Autoverzekering vergelijken

Zo zeg je een autoverzekering op

Nieuwe autoverzekering via Independer

Sluit je een nieuwe autoverzekering bij Independer af? Dan helpen wij je bij de opzegging bij je huidige autoverzekeraar. Je kunt tijdens je aanvraag namelijk de gegevens van je huidige verzekering invullen en die zetten wij dan voor je in een opzegbrief. Als je ons machtigt, sturen wij de opzegging namens jou naar je huidige verzekeraar.

Opzeggen via Mijn Independer

Loopt je huidige autoverzekering al bij Independer? Dan kun je deze opzeggen via Mijn Independer. Je kunt ons ook bellen op 035- 6265544 of een mail sturen info@independer.nl.

Zelf je autoverzekering opzeggen

Je kunt je autoverzekering niet alleen opzeggen als je je auto verkoopt, maar ook door het jaar heen. Op je polis vind je terug wanneer je mag opzeggen. Dat kan een keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Houd wel rekening met een opzegtermijn en de opbouw van je schadevrije jaren.

Opzeggen bij je auto verkopen

Als je je auto verkocht hebt, kun je de verzekering stopzetten vanaf dat moment. De meeste verzekeraars willen dan een bewijs hebben dat de auto niet meer op jouw naam staat, dat heet een vrijwaringsbewijs. Je krijgt dit bewijs als je je auto verkoopt of naar de sloop brengt.

Opzegtermijn autoverzekering

Wil je je autoverzekering opzeggen? Omdat je je auto hebt verkocht of omdat je wilt overstappen? Denk dan aan de opzegtermijn van je autoverzekering. Je kunt namelijk niet bij iedere verzekeraar direct opzeggen.

Autoverzekering opzeggen: opzegbrief

Loopt je autoverzekering niet via Independer? Dan moet je die zelf bij je autoverzekeraar opzeggen. Vul in dit formulier je gegevens in en print direct je opzegbrief uit en stuur hem op. Opzegbrief autoverzekering

Opzeggen om andere reden

Als je gewoon graag weg wilt bij je verzekeraar, bijvoorbeeld omdat je wilt overstappen, is het belangrijk om te bekijken of je nog een opzegtermijn hebt. Bij sommige verzekeraars begin je in het eerste jaar van je verzekering met een jaarcontract. Dit betekent dat je een heel jaar verzekerd moet zijn voordat je kan overstappen naar een andere verzekeraar. Ben je al langer dan een jaar verzekerd bij dezelfde verzekeraar? Dan is je opzegtermijn maximaal een maand. Sommige verzekeringen zijn al vanaf het begin maandelijks of dagelijks op te zeggen. De opzegtermijn vind je in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Let op welke datum je doorgeeft aan je verzekeraar. Is je verzekering maandelijks opzegbaar en wil je hem per 1 februari beƫindigen? Dan moet je dit uiterlijk op 1 januari doorgeven, maar je geeft als einddatum wel 1 februari op. Twijfel je over hoe en wanneer je de verzekering kan opzeggen? Dan kun je het beste even bellen met je verzekeraar. Vaak kun je het meteen telefonisch regelen.

In welke situaties kun je opzeggen?

Je kunt je autoverzekering om meerdere redenen opzeggen. Eerder noemden we al de premieverhoging of gewijzigde voorwaarden. Maar ook al je verzekering hetzelfde blijft, kan je overstappen. Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Autoverzekering vergelijken

Kenteken
Postcode
(bijv. 1234 AB)
Geboortedatum
(bijv. 15-01-1970)
Schadevrije jaren

Schadevrije jaren

Je bouwt alleen schadevrije jaren op als een auto op jouw naam is verzekerd. Schadevrije jaren geven je korting op de premie.

Elk jaar dat je geen schade claimt, bouw je 1 schadevrij jaar op. Elke keer dat je wel een schade claimt die jouw schuld is, verlies je 5 of meer jaren. Zo kan je dus zelfs een negatief aantal schadevrije jaren hebben.

Weet ik niet
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.