Wanneer krijg je gratis diefstaldekking?

Je krijgt deze dekking als je via Independer een WA-verzekering afsluit. Je auto mag op het moment van afsluiten een maximale dagwaarde hebben van 7.500 euro. De gratis diefstaldekking vergoedt de dagwaarde van je auto.

Sluit je rechtstreeks bij een verzekeraar je autoverzekering af? Dan ontvang je deze gratis dekking niet. De diefstaldekking krijg je alleen bij een WA-verzekering via Independer. Sluit je bij ons een beperkt casco of volledig casco verzekering af? Dan ontvang je de gratis diefstaldekking niet, want die zit er al in. 

Sluit je via Independer een WA-verzekering af? Dan betaal je net zo veel premie als bij de verzekeraar, maar je bent wel gratis voor diefstal verzekerd.

Waarom alleen bij een WA-verzekering?

Een WA-verzekering dekt geen diefstal. Dus wordt je auto gestolen dan keert je verzekeraar niets uit. Wij begrijpen dat je je auto niet uitgebreid wilt verzekeren als hij het niet waard is. Maar na diefstal ben je wel je auto kwijt. En heb je dan nog wel geld om een andere te kopen? Wij snappen dat dit heel vervelend is en bieden je daarom gratis diefstaldekking aan bij de WA-verzekeringen. Zo ben je voor weinig premie toch voor diefstal verzekerd.

Opzeghulp

Wij willen verzekeren voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken. Sluit je via Independer een nieuwe autoverzekering af? Dan helpen wij je bij het opzeggen van je oude autoverzekering. 

Independer Verhaalservice

Schade aan je auto door een ander? Bij onze Verhaalservice kun je altijd terecht. Onze schadecoaches helpen je de kosten vergoed te krijgen van de tegenpartij. Jij, als klant van Independer, maakt kosteloos gebruik van onze service.  

Jouw voordelen:

  • Gratis: onze Verhaalservice is kosteloos voor Independer-klanten.
  • Bekijk de voortgang online. 
  • Letselschade? Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Lees meer over de Verhaalservice.


Veelgestelde vragen over de diefstaldekking

Wanneer kom ik in aanmerking voor de gratis diefstaldekking?

Je komt in aanmerking wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Als je auto een dagwaarde heeft van maximaal 7.500 euro.
  • Als je een autoverzekering via Independer afsluit met een WA-dekking. 

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor de gratis diefstaldekking?

Je komt niet in aanmerking in een van de volgende situaties:

  • De dagwaarde van de auto is hoger dan 7.500 euro.
  • Je sluit een autoverzekering af met de dekking beperkt casco of volledig casco.​

Hoe lang krijg ik de gratis diefstaldekking?

De diefstaldekking geldt zolang je de autoverzekering die je via Independer hebt afgesloten, loopt.

Als ik een andere auto koop, vervalt dan de gratis diefstaldekking?

Als je nieuwe auto nog steeds voldoet aan de voorwaarden, behoud je de gratis diefstaldekking. Wanneer er een voorwaarde verandert (bijvoorbeeld de dagwaarde komt boven de 7.500 euro uit), dan vervalt de gratis diefstaldekking. Natuurlijk moet je je nieuwe auto wel weer via Independer verzekeren.

Voor welke merken geldt de gratis diefstaldekking?

De diefstaldekking geldt voor alle merken. 

Wanneer keert de verzekering precies uit?

30 dagen na het melden van de diefstal keert de verzekering uit. Uiteraard moet de auto dan nog niet teruggevonden zijn. Je krijgt dan de dagwaarde vergoed.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Voor een periode van 30 dagen heb je recht op een vergoeding van € 12,50 per dag voor vervangend vervoer. Dat komt dus neer op een totaal van maximaal € 375,-.

Maakt het uit hoe oud mijn auto is?

Nee, dit maakt niet uit.

Heb ik een eigen risico?

Nee, voor de gratis diefstaldekking heb je geen eigen risico.

Geldt de gratis diefstaldekking ook in het buitenland?

De diefstaldekking geldt ook in het buitenland. In de polisvoorwaarden van je WA-verzekering zie je in welke landen er dekking is.

Als ik meerdere auto’s verzeker, krijg ik dan voor elke auto gratis diefstaldekking?

Als deze auto’s voldoen aan de eisen, krijg je voor alle auto’s de gratis diefstaldekking.

Vervalt de gratis diefstaldekking als ik een schade claim?

Als je auto niet wordt teruggevonden, wordt je autoverzekering stopgezet. In dat geval vervalt de gratis diefstaldekking. Wanneer de auto binnen de 30 dagen wordt teruggevonden, blijft de gratis diefstaldekking doorlopen. 

Is de gratis diefstaldekking hetzelfde als de diefstaldekking bij een beperkt casco of volledig casco autoverzekering?

Nee, bij een beperkt casco of volledig casco autoverzekering wordt bijvoorbeeld ook inbraakschade en diefstal van auto-onderdelen vergoed. Dat is bij de gratis diefstaldekking van Independer niet het geval. Wij vergoeden alleen de waarde van de auto; eventuele schade aan de teruggevonden auto valt niet onder de dekking.

Van wie krijg ik de gratis diefstaldekking?

De gratis diefstaldekking wordt aangeboden door Independer. De verzekeraar is Fatum General Insurance NV. Dat is een internationaal werkende verzekeraar.

Waar kan ik controleren of ik diefstaldekking heb?

Als je in aanmerking komt voor de gratis diefstaldekking, zie je in onze vergelijking een blauw icoon met 'Gratis Diefstaldekking' onder de premie staan. Als je daarop klikt zie je of je recht hebt op de diefstaldekking. Na het afsluiten van de verzekering krijg je een bevestiging van de diefstaldekking toegestuurd.

Waar vind ik de volledige polisvoorwaarden?

Je kunt hier de volledige polisvoorwaarden lezen van de gratis diefstaldekking.

Waar vind ik de verzekeringskaart?

Je kunt hier de verzekeringskaart lezen van de gratis diefstaldekking.

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Bronnen en expertise

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.