Als je je auto tijdelijk niet gebruikt

Gebruik je je auto tijdelijk niet? Of heb je bijvoorbeeld net je auto verkocht? Dan kun je je autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit heet opschorten. Gebruik je je auto voor een langere tijd niet? Dan kun je er beter voor kiezen om je kenteken te schorsen.

Strafblad, strafrechtelijk verleden of rijontzegging

Heb je de afgelopen acht jaar een straf gekregen? Dan kun je met een strafrechtelijk verleden lastiger een autoverzekering afsluiten. Ook met een rijontzegging is het lastiger om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Daarom is het verstandig om bij je huidige autoverzekeraar te blijven.

Krijg je een strafblad? Dan is bij een grote overtreding voor lange tijd lastiger om een autoverzekering af te sluiten. Bij een kleine overtreding kun je dit meestal na een aantal jaren weer doen.

Kun je vanwege een strafrechtelijk verleden of wanbetaling niet terecht bij een autoverzekeraar? Neem dan contact op met onze experts die graag voor je klaar staan. Wij helpen je een autoverzekering bij de Vereende af te sluiten.

Problemen met betalen

Heb je betalingsproblemen? Dan kan je verzekeraar je autoverzekering stopzetten.

Gevolgen als je auto onverzekerd is

Als je een auto op je naam hebt staan, ben je verplicht om deze te verzekeren. Is je auto onverzekerd en rijd je er toch mee? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben.  

Als je een auto bezit, is een autoverzekering altijd verplicht. Zelfs als je auto stilstaat.

- Menno, expert autoverzekeringen

Autorijden met een lichamelijke aandoening

Heb je een lichamelijke aandoening die de rijvaardigheid beïnvloed? Denk er aan dat je dit opgeeft als je een autoverzekeirng aanvraagt. De verzekeraar wil namelijk het risico goed kunnen inschatten.

Auto verhuren: speciale verzekering nodig

Wil je je auto verhuren? Dan heb je een speciale autoverzekering nodig om schade vergoed te krijgen. Verhuur je je auto via een platform zoals Snappcar? Een particuliere autoverzekeraar gaat hier meestal niet mee akkoord, ook al is de auto via het platform al verzekerd. Vraag dit van te voren dus altijd goed na bij je eigen verzekeraar. 

Autorijden voor je 18 bent: zo werkt het

Normaal gesproken mag je pas autorijden als je 18 bent. Met 2toDrive kun je al autorijden op je 17e. Zodra je je rijbewijs hebt, mag je onder begeleiding de weg op.

Smartphonegebruik tijdens het rijden

Iedereen weet dat je geen gebruik van je smartphone mag maken als je autorijdt. Toch doen veel mensen dit wel. Wat voor boete staat hierop en wat zijn de gevolgen als je een schade veroorzaakt? Bekijk dit en meer in het overzicht van verkeers- en snelheidsboetes.

Situatie uitgesloten in polisvoorwaarden? Schade niet vergoed

Als je een autoverzekering afsluit, kun je te maken krijgen met uitsluitende voorwaarden. Deze regels bepalen dat je in een aantal situaties geen vergoeding krijgt. Bijvoorbeeld als je met de auto rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed van alcohol.

Eerst antwoord op schuldvraag daarna schadevergoeding

Raak je betrokken bij een aanrijding? Dan heeft de autoverzekeraar een antwoord op de schuldvraag nodig om schade uit te betalen. Als je een allrisk autoverzekering hebt afgesloten, krijg je schade aan je auto vergoed.

Fraude en je autoverzekering

Als je niet eerlijk bent tegenover je verzekeraar pleeg je fraude. Bijvoorbeeld door meer schade op te geven dan je daadwerkelijk hebt. De gevolgen voor je autoverzekering kunnen dan groot zijn.

Overige situaties

Als je een autoverzekering op je naam hebt staan, is het handig als je weet wat je in bepaalde situaties moet doen. We hebben daarom een aantal handige links voor je op een rijtje gezet:

Bronnen en expertise

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

  • Rijksoverheid
  • De Vereende

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Menno Dijcks. Hij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.
Bijvoorbeeld op AD, BN DeStem en AutoWeek.

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png
emerce-11245-populairste-website-vergelijking-2021-46x52.png