Auto verhuren via deelplatform

Er bestaan tegenwoordig verschillende deelplatforms, onder andere voor auto's. Het doel van deze platforms is om mensen met en zonder auto met elkaar in contact te brengen, zodat degene die wel een auto heeft zijn of haar auto op een laagdrempelige manier aan de ander kan verhuren. 

Voorbeelden van deze platforms zijn:

Achter deze verhuurplatforms zit een verzekeraar die de auto tijdens de periode van verhuur dekt. Voor SnappCar is dit bijvoorbeeld de verzekeraar Allianz en MyWheels werkt samen met Centraal Beheer

Wanneer je daar een verzekering afsluit, is je auto met een huurder achter het stuur allrisk en voor pechhulp verzekerd. Zo krijg je kosten voor schade, pech, vernieling en diefstal vergoed. Daarbij behoud je je schadevrije jaren en de korting op je premie.

Mocht de huurder je auto in de prak rijden, krijg je de dagwaarde vergoed. Je hebt wel een eigen risico van 250 euro. Soms kun je met een hogere premie het eigen risico afkopen.

Let op: alle schade die een huurder veroorzaakt, komt wel op jouw naam te staan in het frauderegister. Dit kan gevolgen hebben voor elke nieuwe verzekering die je wilt afsluiten. Verzekeraars kunnen je aanvraag weigeren of een hogere premie vragen. Wil je je speciale autoverzekering aanvullend verzekeren? Dit kan alleen bij WeGo. Je kunt dan de schadeverzekering voor inzittenden en de rechtsbijstandverzekering afsluiten.

Meldingsplicht bij verzekeraar

Als je je eigen auto verhuurt dan ben je verplicht om dit te overleggen met je verzekeraar. Als je dit verzwijgt dan kan je verzekeraar een schadevergoeding weigeren. Op deze manier kun je ook in het frauderegister terechtkomen.

Autoreizen naar het buitenland

Wilt je huurder met je auto naar het buitenland reizen? Dan is hij met een speciale autoverzekering gedekt in alle landen op de groene kaart. Hier staan alle Europese landen op behalve Rusland.