Wat is een eendagskenteken?

Een eendagskenteken is een kenteken dat je hebt voor maar één dag. Het kenteken is alleen geldig in Nederland en je kunt het aanvragen bij de RDW.

Afspraak voor de keuring van je auto

Via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) kun je een afspraak maken voor een keuring. Je hebt het Voertuig Identificatienummer van de auto nodig (ook wel het chassisnummer). Dit nummer vind je onder de motorkap op een metalen plaatje of sticker.

Aanvragen van eendagskenteken

Bij het maken van een keuringsafspraak kun je ook meteen een eendagskenteken aanvragen. Dit regel je dus ook online bij de RDW. Het kenteken is alleen geldig op de datum van de keuring. Dus je rijdt er alleen mee van je huis naar het keuringsstation en weer terug. Je kunt gemakkelijk en snel het kenteken online aanvragen op de site van het RDW. 

Verzekeren eendagskenteken

Als je het eendagskenteken hebt aangevraagd, moet je daarvoor een autoverzekering afsluiten met WA-dekking. De verzekering geldt ook alleen op de dag van de keuring. Als je deze verzekering wil afsluiten, heb je dus het chassisnummer en de eendagskenteken van de auto nodig. Je kunt de autoverzekering voor je eendagskenteken aanvragen door telefonisch contact op te nemen met Independer (035 - 626 55 44). Helaas is het niet mogelijk om dit via de website af te sluiten. 

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ANWB
  • RDW

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award in 2021.