Kenteken van je auto schorsen

Als je je auto voor langere tijd niet gebruikt, kun je het kenteken laten schorsen bij de RDW. Vanaf dat moment ben je niet meer verplicht om een autoverzekering te hebben. Je hoeft je auto dan ook niet meer APK te keuren en je betaalt geen wegenbelasting meer. Je mag dan natuurlijk ook niet meer in je auto op de openbare weg rijden. Om het kenteken van je auto te schorsen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je kunt alleen een kenteken laten schorsen als het op je naam staat.
  • Je moet altijd een kentekenbewijs hebben.
  • Na de schorsing moet het voertuig van de openbare weg af.
  • De schorsing is één jaar geldig. Wil je dit verlengen? Dan moet je dit zelf regelen. ​​

Auto toch verzekeren met beperkt casco dekking

Als je het kenteken van je auto laat schorsen, moet deze van de openbare weg af. Je mag je auto dan ook niet meer op de parkeerplaats voor je huis laten staan. Je kunt er voor kiezen je auto op te slaan of in je garage te zetten. Maar ook hier kan je auto beschadigd raken. Gelukkig kun je je hiervoor verzekeren. Een WA-verzekering is dan niet nodig. Omdat de auto stilstaat kun je ook geen schade bij een ander veroorzaken. Sluit dus een beperkt casco of volledig casco autoverzekering af. 

Met een beperkt casco dekking ben je verzekerd voor onder meer brand, diefstal, ruitbreuk, storm en hagel. De volledig casco dekking vergoedt ook schade als gevolg van aanrijdingen, slippen en te water raken. Omdat je je auto niet gebruikt is de kans hierop heel erg klein. Een beperkt casco verzekering is dus voldoende.

Independer biedt geen losse cascoverzekering aan

Via Independer is het niet mogelijk om een losse cascodekking af te sluiten voor je auto. Neem hiervoor contact op met je verzekeraar. Bij sommige verzekeraars kun je alleen het WA-gedeelte van de autoverzekering schorsen. Een losse beperkt casco of volledig casco verzekering afsluiten bij een nieuwe verzekeraar is ook mogelijk. Helaas doet niet elke verzekeraar dit. Informeer hier goed naar voordat je de verzekering afsluit.

Bronnen en expertise