De auto is te duur

De verzekeraar kijkt altijd naar je auto. Heb je een dure auto gekocht van een merk dat vaak wordt gestolen? Vaak vraagt de verzekeraar dan om extra beveiligingseisen. Zoals bijvoorbeeld een goed werkend autoalarm. Als de auto niet voldoende beveiligd is en je bent niet bereid om de beveiliging aan te passen, dan kan de verzekeraar je weigeren. In dit geval kun je het verhelpen, door wat aan de beveiliging van je auto te doen.

Je bent jong en rijdt in een dure auto

Het kan ook zijn dat de reden om je te weigeren voor een autoverzekering de dure auto in combinatie met je leeftijd is. Bestuurders tot 24 jaar rijden in het algemeen vaker schade dan oudere bestuurders. Een verzekeraar vindt het daarom vaak een te groot risico als je als jonge bestuurder in een dure rijdt. Er zijn verzekeraar die je wel accepteren, maar je betaalt dan veel meer premie. Sommigen denken dat het dan slimmer is om de auto door hun ouders te laten verzekeren, maar op moment dat jij de regelmatige bestuurder bent en dat niet opgeeft, pleeg je verzekeringsfraude. Als de verzekeraar hier achter komt, krijg je de schade niet vergoed.

Wanbetaling

Je hebt je premie te laat of niet betaald. Daardoor zien verzekeraars je als een wanbetaler. Ook als je inmiddels weer op tijd betaalt, wordt het lastig om een verzekeraar te vinden die je meteen accepteert. Vaak stellen ze extra eisen, zoals dat je je premie in één betaalt voor een jaar. Of het betalen van een borg. Als je bereid bent dit te doen, is het mogelijk om je auto te verzekeren.

Andere reden

Heeft de verzekeraar je aanvraag om een andere reden geweigerd? Zoals het gebruik van medicijnen of het maken van eerdere schade(s)? Je kunt bij De Vereende Verzekeringen nog proberen een verzekering af te sluiten. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in het verzekeren van mensen met een hoger risico.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur