Wel no-claimkorting, geen schadevrije jaren

Bij de tweede autoregeling krijg je dezelfde premiekorting op je autoverzekering als je partner, ook wel de no-claimkorting genoemd. Je schadevrije jaren blijven wel gelijk. 

Een voorbeeld: je partner heeft tien schadevrije jaren opgebouwd en daardoor 75% korting op zijn of haar premie. Jij hebt maar één schadevrij jaar en 15% premiekorting. Je gaat samenwonen en besluit daarom over te stappen naar de autoverzekeraar van je partner, om gebruik te maken van de tweede autoregeling. Je krijgt dan dezelfde korting als je partner, namelijk 75%. Maar je blijft wel één schadevrij jaar houden. Schadevrije jaren kun je niet van je partner overnemen. Deze moet je altijd zelf opbouwen.

Korting op premie autoverzekering

Het kan zijn dat jouw partner meer premiekorting op zijn of haar autoverzekering krijgt dan jij. Bijvoorbeeld omdat je partner al langer een auto heeft en daardoor meer schadevrije jaren heeft opgebouwd. Iets waar je van kan profiteren als je samenwoont.

Welke voorwaarden zitten er aan een tweede autoregeling?

Sommige verzekeraars stellen bepaalde voorwaarden aan een tweede autoregeling. De tweede auto mag niet te duur zijn (bijvoorbeeld maximaal € 40.000). Daarnaast mag de bestuurder de laatste paar jaren geen schades hebben gehad door eigen schuld. Wil je weten of een tweede autoregeling voordelig is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • ANWB

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.