Na acht jaar strafblad hoef je autoverzekeraar niet meer in te lichten

Heb je al langer dan acht jaar een strafblad? Dan hoef je dit niet meer aan te geven voor het afsluiten van je autoverzekering. Meestal is het na een paar jaar al weer mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Ook de reden dat je bent veroordeeld doet er niet toe. Maar als het om een kleine overtreding gaat, kun je overwegen om dat wel te vertellen. Dat kan in je voordeel werken. Het maakt dus veel uit hoe lang geleden je veroordeeld bent.

Autoverzekering afsluiten op andermans naam

Het lijkt misschien aantrekkelijk om je autoverzekering op de naam van iemand anders te zetten. Bijvoorbeeld die van je partner, familielid of een vriend of vriendin. Dat is alleen niet erg verstandig. Als je verzekeraar er achterkomt dat jij toch de regelmatige bestuurder bent, kun je in de problemen komen. Bijvoorbeeld bij het afhandelen van schade, maar ook als je in de toekomst een autoverzekering wilt afsluiten.

Autoverzekering afsluiten met strafblad? Independer helpt je graag verder

Wij helpen je graag, ondanks dat je een strafblad hebt, aan een goede autoverzekering. Je kunt op onze website autoverzekeringen vergelijken en de autoverzekering afsluiten die het beste bij jou past. Wil die verzekeraar jouw auto vanwege je strafblad niet verzekeren? Dan proberen we dit bij een andere verzekeraar.

Autoverzekering bij de Vereende

Lukt het niet om je auto te verzekeren bij een 'gewone' autoverzekeraar? Dan kan dat meestal wel bij de Vereende. Aan deze autoverzekering zit wel een aantal voorwaarden. Onze auto-experts vertellen je daar graag meer over. Je kunt daarvoor contact opnemen met onze klantenservice.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​ 

  • de Vereende

​Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld: ADBNR en Volkskrant.

Awards

De autoverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de Website van het Jaar, WUA Award en de Shopping Award.