Wat is anders aan een zakelijke autoverzekering?

Als zpp’er heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Een zakelijke autoverzekering is vaak duurder dan een particuliere autoverzekering. Zakelijk worden er meestal meer kilometers gereden. Daarnaast is er soms ook sprake van wisselende bestuurders. Een zakelijke autoverzekering houdt hier rekening mee. Je kunt kiezen om btw te verrekenen. Je betaalt dan een lagere premie, omdat de verzekeraar ook de schade exclusief btw uitbetaalt. Je kunt bij een zakelijke autoverzekering ook kiezen voor verschillende dekkingen zoals WA, beperkt casco of volledig casco. 

Tip: Weet jij wat het verschil tussen btw en bpm is? Als zzp'er kon je mogelijk in aanmerking voor de btw- en bpm-vrijstelling.

Zakelijke autoverzekering afsluiten via Independer

Als je autoverzekeringen met elkaar vergelijkt, krijg je een overzicht met alle aanbieders. Je kunt hierin ook kiezen voor de optie ‘zakelijk gebruik’. Je premie wordt dan opnieuw berekend. In het overzicht staan autoverzekeraars die zakelijke verzekeringen aanbieden en voordelig kunnen zijn voor zzp’er. 

Wij bieden zelf geen zakelijke autoverzekeringen aan voor koeriersdiensten, goederenvervoer, rijscholen, lesauto’s, betaald personenvervoer, garages of leasemaatschappijen. Ook is het niet mogelijk om als zzp’er een zakelijke verzekering voor een bestelauto of een collectieve autoverzekering aan te vragen. Wel is het mogelijk een bestelautoverzekering bij ons af te sluiten. Lees op onze website nog meer over het afsluiten van een zakelijke autoverzekering