Yvonne

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten!

Kenteken
Postcode
bijv. 1234 AB
Huisnummer
Toevoeging
Controleer je ingevulde gegevens.

Altijd een gratis PlusPakket als je bij Independer afsluit

Als je bij Independer een autoverzekering afsluit krijg je altijd een aantal extra's. Bijvoorbeeld Gratis Diefstaldekking of Eigen Risico Zorg Vergoeding.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Als je een auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering af sluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het type auto (automerk), je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Autoverzekeraars baseren de premie van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de beste deal voor je autoverzekering te berekenen hebben we deze gegevens nodig. De beste deal is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de autoverzekering vergelijken die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je direct een goede, maar goedkope autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts zes vragen zie je direct wat voor jou de drie beste deals zijn. De beste autoverzekering kun je direct bij Independer afsluiten. Vaak geven we ook nog een extra korting op de autoverzekering, zodat je makkelijk een goedkope autoverzekering afsluit. Speciaal voor jou hebben we autoverzekeringen met een Independer Keurmerk ontwikkeld. Als je een autoverzekering afsluit met deze garantie, garanderen wij de laagste prijs voor dat product en een uitstekende service, ook bij schade.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere autoverzekeringen vergelijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte online bekijken of direct een autoverzekering afsluiten. We helpen je natuurlijk ook met je oude autoverzekering opzeggen. Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd wegrijden. Zo gemakkelijk is je autoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een autoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering. Keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele medepassagiers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. Vergoedt de schade die de bestuurder en/of passagiers lijden door het ongeluk. Dat kan letselschade zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselschade te verhalen.

Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.

Meer algemene informatie over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van Verzekeraars zijn samengesteld.

Autoverzekering vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, moet je kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid). Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu ook de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.

De keuze voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: kwaliteit is ook belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuze kunt maken.

 

Wil je een elektrische auto verzekeren? Of heb je een bijzondere auto zoals een oldtimerhybride auto of een leaseauto? Hier lees je meer over speciale auto's verzekeren.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten: en dan?

Als je via Independer je autoverzekering vergelijk, kun je deze vaak ook direct afsluiten. Je krijgt dan direct te horen of je bent geaccepteerd voor de verzekering. Je kunt dan meteen met een gerust hart de weg op.


Als je direct bent geaccepteerd, ontvang je van ons een bevestigingsmail. In sommige gevallen word je helaas niet direct geaccepteerd. Bijvoorbeeld als je veel schades hebt gehad of een opzegging bij een vorige verzekeraar. De verzekeraar moet dan je aanvraag nog goedkeuren. In de tussentijd krijg je van ons een voorlopige dekking. Je bent dan nog niet definitief geaccepteerd, maar je mag wel in de auto rijden.

Autoverzekering opzeggen

Heb je al een autoverzekering afgesloten? Je autoverzekering opzeggen is zo gebeurd. We helpen je daar graag bij. Binnen 10 minuten kun je een nieuwe autoverzekering vergelijken en afsluiten. Je kunt de opzegging van je oude autoverzekering direct online regelen. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een goedkope autoverzekering via Independer.

Wij staan voor je klaar bij vragen over je autoverzekering

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Heb je hulp nodig bij je autoverzekering vergelijken en het vinden van de goedkoopste autoverzekering? Dan kun je bij ons terecht. Je krijgt dan altijd iemand van Independer aan de lijn en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. En klanten waarderen dat: twee van de drie klanten geven ons een 9 of een 10 nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Nieuws over autoverzekeringen

20 jaar schadevrij en toch verdubbeling premie autoverzekering
6 december 2016
Al 20 jaar rijd je schadevrij en tóch krijg je een dikke premieverhoging voor je kiezen. Een ...

Krab je autoruiten en voorkom aanrijding of boete
2 december 2016
Heb jij je ruitenkrabber of isolatiedeken al opgezocht? Afgelopen week heeft het op veel plekken ...

Independer favoriete vergelijker voor autoverzekeringen
2 december 2016
Independer is de favoriete vergelijkingssite voor mensen die een autoverzekering zoeken. Dit blij...

Actuele discussies over autoverzekeringen

Slechte ervaring Centraal Beheer
6 december 2016
Afschuwelijk slechte service. Doen toezeggingen die ze niet na kunnen komen. Mensen die er zit...

Pas op met Promovendum
6 december 2016
Ik ben met auto en zorg verzekerd bij Promovendum. De reacties over discriminatie begrijp ik. Toc...

Verzekering
5 december 2016
Beste Meneer vanden Berg, Boa Tarde, Voor veel Nederlandse verzekeraars geldt dat een auto niet ...

 
 

Waarom je autoverzekering afsluiten via Independer ?

Als klant van Independer verdien je het allerbeste. Wij vinden dat jij op je autoverzekering moet kunnen vertrouwen. Daarom onderhandelen we voor jou met verzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijzen. Maar we doen nog veel meer voor je.

Jaarchecker Autoverzekering

Sluit je een autoverzekering met Jaarchecker af? Dan checken wij elk jaar of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. Want in een jaar kan er veel zijn veranderd. Misschien heb je schade gehad of een andere auto gekocht. Met de Jaarchecker bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent. Daarbij letten we op de premie, de voorwaarden, het eigen risico en de klantwaardering. En misschien is er wel een autoverzekering die qua premie en kwaliteit beter is dan je huidige verzekering. De Jaarchecker ontvang je ieder jaar van ons per e-mail. In onze vergelijking autoverzekering vind je terug bij welke verzekeringen je de gratis Jaarchecker ontvangt.

Independer Keurmerk Autoverzekering

Het Independer Keurmerk is een kwaliteitskenmerk voor verzekeringen. Onze experts hebben alle autoverzekeringen op een groot aantal punten nauwkeurig voor je gecheckt. Alleen de autoverzekeringen die aan al onze eisen voldoen, krijgen het Independer Keurmerk. Je kunt dan rekenen op goede polisvoorwaarden, goede service en duidelijkheid. Zo maken wij het vergelijken van een autoverzekering nog gemakkelijk voor je. 
Lees meer over het Independer Keurmerk.

Niet goed, geld terug

Sluit je een autoverzekering via Independer af, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na het afsluiten van de autoverzekering deze nog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug, tenzij je schade hebt gehad.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Al meer dan 15 jaar geven bezoekers op onze website aan wat hun wensen zijn. Daardoor weten wij wat klanten belangrijk vinden: een goede autoverzekering voor een redelijke prijs. Independer vergelijkt daarom verzekeringen op prijs én kwaliteit.

Na het invullen van een aantal gegevens laten we je zien welke verzekeringen voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben en welke je direct bij ons kunt afsluiten. En hebben we geen samenwerking met een verzekeraar die wel de beste prijs en kwaliteit voor jou biedt? Dan laten we hem toch aan je zien. We laten je namelijk graag het volledige en objectieve overzicht zien.

We doen meer dan vergelijken en afsluiten

We doen veel meer dan vergelijken en afsluiten van je autoverzekering. Iedere dag zetten meer dan 50 experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via e-mail. En ook na het afsluiten van een verzekering staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je schade hebt. Onze klanten waarderen onze inzet. Want de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Daar zijn we trots op!
Lees wat andere klanten van Independer vinden.

Eigen klantenservice autoverzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je autoverzekering vergelijken. Daarom hebben we al onze experts (en dat zijn er meer dan 50) zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je autoverzekering dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon.

De Independer Schadeclaim Service

Alle klanten van Independer kunnen gratis gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service. Wij claimen namens jou de kosten die voortkomen uit autoschade. Denk hierbij aan de kosten die nodig zijn om je auto te herstellen, maar bijvoorbeeld ook de ziekenhuiskosten omdat je lichamelijk letsel hebt opgelopen. En als je auto niet meer rijdt of in de garage staat, is het fijn als je toch kunt verder rijden. Daarom zorgen we dat maar liefst 75% van de kosten van het vervangend vervoer worden vergoed.
Wil je gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service? Dan maakt het niet uit welke autoverzekering je hebt. Het is wel belangrijk dat een ander deze schade heeft veroorzaakt, er moet dus een aansprakelijke tegenpartij zijn.

Marktcijfers autoverzekeringen

Met 22 miljoen web-bezoeken, 11 miljoen vergelijkingen en 300 duizend afgesloten auto- en zorgverzekeringen in 2014 heeft Independer een enorm inzicht in de relatie die mensen hebben met hun verzekeringen. Deze inzichten delen we graag met de rest van de wereld. Zo hebben we vele marktcijfers van autoverzekeringen. Doordat velen bij ons een autoverzekering vergelijken weten we als geen ander wat de consument zoekt en voor wensen heeft.

Ontwikkeling premie autoverzekering

Sinds 2006 houdt Independer een index bij van de premies van autoverzekeringen. Deze wordt als volgt berekend: per maand wordt een gemiddelde berekend van de premies van de verzekeraars die in de top 10 van de vergelijking staan. Omdat elke klant een persoonlijke top 10 te zien krijgt, gaat het dus om gemiddelden van tienduizenden getoonde top 10-en. De premie-index is gebaseerd op dit gemiddelde. Independer is met deze berekening in augustus 2006 begonnen. De index dan ook op 100 gesteld in die maand.

Bekijk onze autopremie index en hoe die zich in de jaren 2006 t/m 2014 heeft ontwikkeld.

Autopremie index 2006-2014

Overzicht premies autoverzekeringen per merk

Hoe ontwikkelen de autopremies zich per automerk? Hier vind je de ontwikkeling van de premies vanaf 2011.

Jaarchecker

Altijd gratis extra's bij Independer

Sluit je autoverzekering af bij Independer en je krijgt altijd een gratis PlusPakket. Hierin zit bijvoorbeeld Diefstaldekking of Eigen Risico Zorg Vergoeding.

Diefstaldekking bij WA
Auto’s met alleen een WA-dekking zijn bij ons ook gratis verzekerd tegen diefstal.

Eigen Risico Zorg Vergoeding bij overige dekkingen
Na een auto-ongeluk vergoeden wij het eigen risico van je zorgkosten tot max. € 385,-.

 

Lees meer over de Diefstaldekking en de Eigen Risico Zorg Vergoeding

Klanten die bij ons een autoverzekering afsloten

Een autoverzekering vergelijken en afsluiten bij Independer proberen we zo makkelijk mogelijk te maken. Veel klanten hebben beoordelingen hierover geschreven na het afsluiten van een autoverzekering. We tonen alle beoordelingen over ons.

Independer scoort gemiddeld een 9,1 uit 46.551 beoordelingen.

Voordelen van Independer

NOOIT DUURDER
Nooit duurder dan verzekeraar! Daarnaast checken wij elk jaar of je niet te veel betaalt!

OVERSTAPSERVICE
Overstappen is geen gedoe. Want wij helpen je bij het opzeggen van je oude verzekering.

SCHADECLAIM SERVICE
Schade door toedoen van een derde? Wij helpen je gratis de kosten te verhalen.

Voordelen van Independer
experts

Experts in autoverzekeringen

Je auto verzekeren lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen en afsluiten. Onze experts staan voor je klaar met advies over je autoverzekering vergelijken en beantwoorden graag je vragen.

Vanaf nu zijn we elke dag van de week telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur. In het weekend zitten we van 09.30 uur tot 18.00 voor je klaar!


035 - 626 55 44 Nu gesloten. Vandaag 9:30 weer bereikbaar

Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.