bespaar op je autoverzekering
 • vergelijk, kies en sluit af
 • grootste aanbod, laagste prijs
 • direct vandaag verzekerd

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Kenteken

Gebruik gegevens van

Postcode
Huisnummer
Nu met gratis PlusPakket!

Waarom je autoverzekering afsluiten bij ons?

Gratis PlusPakket

Beter verzekerd zonder extra kosten

Vergelijken op inhoud en prijs

De beste keuze voor jou staat altijd bovenaan

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Nieuw huis? Andere premie voor je autoverzekering

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moet je van alles en nog wat regelen. Je autoverzekering is niet het eerste waar je aan denkt, maar is zeker niet onbelangrijk. Want je postcode is ook van invloed op de premie die je betaalt. Daarnaast heb je ook een woonverzekering, nieuw energiecontract en misschien een hypotheek nodig. Met onze gratis verhuisservice krijg je overzicht. Zo zorg je er zelf voor dat je niks vergeet.

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Mijke | expert autoverzekeringen

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

De dagwaarde van je auto is de waarde van je auto op dit moment. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van je auto en het aantal gereden kilometers.

leestijd 2 minuten

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren bouw je op vanaf het moment dat je een autoverzekering op je naam hebt staan. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer premiekorting je krijgt. Bij het claimen van schade, raak je schadevrije jaren kwijt.

leestijd 5 minuten

Hoe kan ik de hoogte van de wegenbelasting berekenen?

Dat kan gemakkelijk op onze website. Als je je kenteken en postcode invult, zie je meteen hoeveel wegenbelasting je betaalt. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van onder meer het gewicht en de brandstof van je auto.

leestijd 3 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten. We zijn er vandaag tot 21:00 uur.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 71.180 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Heeft me geld bespaard, en is duidelijk/makkelijk te regelen
10,0
Meneer van Geel, GOINGARIJP
1 uur geleden, autoverzekering
Makkelijk betrouwbaar en snel
10,0
Anoniem, LUNTEREN
1 uur geleden, autoverzekering
Prima site
8,0
Meneer Azizi, CAPELLE AAN DEN IJSSEL
1 uur geleden, autoverzekering
Eenvoudige manier van afsluiten van een verzekering
8,0
Anoniem, HARDERWIJK
2 uur geleden, autoverzekering
Overzichtelijk en begrijpelijk Snel en makkelijk afgerond
10,0
Anoniem, FRANEKER
4 uur geleden, autoverzekering
Gewoon binnen 5 min geregeld en snel en goed Parker thnx
10,0
Meneer de Kort, TILBURG
8 uur geleden, autoverzekering
Altijd correct geholpen.
10,0
Mevrouw Melchers, ARNHEM
11 uur geleden, autoverzekering
Goede vergelijkingssite die ook de prijzen laat zien van sites waarmee ze geen "zaken" doen
10,0
Meneer Vink, APELDOORN
13 uur geleden, autoverzekering
.
4,0
Anoniem, AMSTERDAM
15 uur geleden, autoverzekering
Duidelijke en vriendelijke hulp bij vragen
8,0
Anoniem, 'S-GRAVELAND
17 uur geleden, autoverzekering

Wie vergelijken we?

Op onze website vergelijken wij ruim 75 autoverzekeringen van 50 autoverzekeraars. Bij Independer vergelijken we deze niet alleen op prijs, maar ook op inhoud.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een autoverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de autoverzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor bespaartips, vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Autoverzekering berekenen

Wil je de premie van je autoverzekering berekenen? Een eerste stap is het vergelijken van autoverzekeringen. In enkele stappen vergelijk je meerdere autoverzekeringen en bereken je de beste prijs voor jouw verzekering. 

Om je premie te berekenen hebben wij enige gegevens van je nodig. Zorg ervoor dat je het aantal schade vrije jaren, aantal kilometers per jaar en je kenteken bij de hand hebt. 

Hulp nodig bij je autoverzekering? Handige tips

We snappen dat het afsluiten van een goede en goedkope autoverzekering niet altijd even gemakkelijk is. Misschien heb je wel een specifieke situatie of een speciale auto. Of misschien wil je eerst wat meer informatie hebben, bijvoorbeeld over de wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting) of dagwaarde. Om dit gemakkelijker voor je te maken hebben wij alle info voor je verzameld en eenvoudige tools ontwikkeld. Neem gauw een kijkje.

Handige informatie

Wil je een bijzondere of speciale auto verzekeren? Dan is een "normale" autoverzekering niet altijd voor jou de beste keuze.

Handige tools

Als je een beter beeld wilt van je huidige auto of de auto die je op het punt staat om te kopen, wil je misschien eerst wel wat meer weten. Check dan deze handige tools.

 • Dagwaarde auto berekenen
  Iedereen vraagt zich weleens af: wat is mijn auto waard? Daarnaast is de dagwaarde voor verzekeraars ook een belangrijke factir in de berekeing van de premie. Als je wilt weten wat de waarde van je auto is, kun je via onze tool gemakkelijk de dagwaarde berekenen. Hiermee weet je direct wat je auto op dit moment waard is.
 • Wegenbelasting berekenen
  Maak een completer plaatje van wat je straks betaalt aan je auto? Want de wegenbelasting is een belangrijke kostenpost. Met onze tool bereken je snel hoeveel je hieraan kwijt bent.
 • Cataloguswaarde berekenen
  Naast de dagwaarde kun je bij Independer ook de cataloguswaarde van je auto berekenen. De cataloguswaarde is de waarde van de auto toen hij voor de eerste keer verkocht werd.
 • Schadevrije jaren berekenen
  Wanneer je autoverzekeringen vergelijkt en wilt overstappen, wil de verzekeraar weten hoeveel schadevrije jaren je hebt. Via onze schadevrije jaren berekentool krijg je direct een indicatie.
 • Autoschade: claimen of zelf betalen?
  Het is niet altijd voordelig om autoschade bij je verzekeraar te claimen. Dit omdat je dan schadevrije jaren verliest en je premie stijgt. Onze tool adviseert je wat je in jouw situatie het beste kunt doen.

Goedkope autoverzekering? Dit is belangrijk

Veel mensen zoeken naar de goedkoopste autoverzekering, maar is dat wel zo slim? Een goedkope autoverzekering is namelijk niet per se de beste. En dat merk je helaas pas op het moment dat je schade hebt.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

De beste autoverzekering is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: kwaliteit is nét zo belangrijk. Daarnaast er bestaat niet zoiets als DE goedkoopste autoverzekering. Want de premie verschilt per verzekeraar voor iedereen. Een verzekeraar baseert de premie voor een autoverzekering namelijk op factoren als je woonplaats, leeftijd, automerk, etc. Het gaat daarbij om factoren die een indicatie zijn voor eventuele schade die jij zou kunnen hebben. Dat verschilt per persoon, en daarmee ook de premie.  Zo is een autoverzekering voor jongeren vaak duurder dan voor oudere bestuurders. Vergeet daarnaast niet dat er ook nog extra kosten als bijvoorbeeld wegenbelasting bijkomen.

Ons advies? Ga je autoverzekering vergelijken zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je dat je voor jouw situatie en wensen de goedkoopste autoverzekering hebt gevonden.

Vragen over je autoverzekering? Wij staan voor je klaar!

Kom je er niet uit? Heb je een lastige vraag of wil je gewoon liever met een van onze autoverzekering experts praten? Dan kun je bij ons terecht: bel, app of mail ons, we helpen je graag verder! Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Meer informatie over je auto­verzekering? Lees hieronder verder.

Een autoverzekering afsluiten in 3 stappen

Als je een auto koopt, moet je ook een autoverzekering afsluiten. Verplicht is een WA-verzekering. Maar je kunt ook voor een meer uitgebreide verzekering kiezen zoals een beperkt of volledig casco verzekering. In totaal kun je kiezen uit 50 verschillende autoverzekeringen, dekkingen en polisvoorwaarden.

Hulp nodig bij het afsluiten van je autoverzekering? We helpen je er graag in 3 stappen doorheen. En heb je nog vragen? We zitten voor je klaar!

Stap 1: een autoverzekering vergelijken en afsluiten

Je auto verzekering vergelijken is heel gemakkelijk:

 • We stellen je eerst een aantal vragen. Die gaan over dingen waarop de verzekeraar de premie baseert. Zoals je schadevrije jaren en de dagwaarde van je auto.
 • Daarna kun je kiezen welke autoverzekering je wilt: een WA-verzekering, WA + beperkt cascoverzekering of een WA + volledig cascoverzekering. Natuurlijk geven we je hierbij een duidelijk advies.
 • Keuze gemaakt? Dan zie je direct de drie beste deals en welke autopremie je hiervoor betaalt. Wil je er wat verder in duiken? Vergelijk dan eenvoudig details als polisvoorwaarden, verzekeraars met pechhulpdekking of zet de inzittendenverzekering aan en uit. Daarna kun je de autoverzekering direct afsluiten of eerst een offerte online bekijken.
 • Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd wegrijden. Zo gemakkelijk is je autoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

Let op: zo vind je de beste autoverzekering

Speciaal voor jou hebben we het Independer Keurmerk ontwikkeld. Als je een auto verzekering afsluit met dit keurmerk, garanderen wij de laagste premie voor deze autoverzekering en een uitstekende service. Ook bij schade.

Stap 2: dekking en aanvullende verzekering kiezen

De dekking van je autoverzekering

Ga je autoverzekeringen vergelijken? Dan moet je al snel kiezen welke dekking je neemt. Je hebt drie opties:

 • Een WA-verzekering. Dit wordt ook wel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Dit is de goedkoopste autoverzekering die er is, maar is ook wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt de schade die je bij anderen met je auto veroorzaakt. Je eigen schade wordt niet vergoed. 
 • Een beperkt casco dekking (dit wordt ook wel WA plus genoemd). Naast de dekking die je bij een WA-verzekering heeft, wordt ook schade aan je eigen auto in geval van o.a. brand, storm, diefstal en ruitbruik. Schade aan je eigen auto door je eigen schuld wordt niet vergoed.
 • Een allrisk dekking (volledig casco dekking). Dit is de meest uitgebreide dekking. Hierbij ontvang je ook een vergoeding bij schades die door je eigen schuld zijn ontstaan. 

Welke dekking voor jou de beste is, hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto (bijvoorbeeld de dagwaarde). Kies niet zomaar de goedkoopste autoverzekering en dekking: een goede auto verzekering is belangrijker!


Aanvullende auto verzekering kiezen

Aanvullende autoverzekeringen zijn niet verplicht. Maar soms kan het wel handig zijn. Houd er wel rekening mee dat de premie van je autoverzekering hoger wordt als er een aanvullende verzekering bij zit. Een goedkope autoverzekering vinden is dan lastiger. Deze aanvullende autoverzekeringen zijn er:

 • ongevallen inzittendenverzekering. Deze verzekering vergoedt een vast bedrag als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. De inzittendenverzekering geld voor iedereen die op dat moment in de auto zit.
 • schadeverzekering voor inzittenden. Deze inzittendenverzekering vergoedt de schade die de bestuurder en/of passagiers overhouden aan een ongeluk. Soms is dat letselschade, soms is dat schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat je vergoed krijgt staat gelijk aan de hoogte van de schade.
 • rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering gebruik je voor juridisch advies en deskundige rechtshulp als je bijvoorbeeld een conflict hebt rondom een auto- of letselschade. 

Op zoek naar meer informatie over een auto verzekering? Bekijk dan de productwijzers die door het Verbond van Verzekeraars zijn samengesteld.


Stap 3: autoverzekering afsluiten en de oude opzeggen

Ga je via Independer je autoverzekering vergelijken? Dan kun je deze vaak ook direct afsluiten. Je krijgt van ons een bevestigingmail en zo weet dat meteen of je bent geaccepteerd voor de auto verzekering. Dan kun je met een gerust hart de weg op. 

Niet direct geaccepteerd?

In sommige gevallen word je helaas niet direct geaccepteerd. Bijvoorbeeld als je veel schades hebt gehad of een opzegging bij een vorige autoverzekeraar. De verzekeraar moet dan je aanvraag nog goedkeuren. In de tussentijd krijg je soms van ons een voorlopige dekking. Je bent dan nog niet definitief geaccepteerd, maar je mag wel in de auto rijden. In andere gevallen moet er echt nog even een acceptant kijken naar je aanvraag en mag je nog niet in de auto rijden.

Hulp nodig bij het opzeggen van je  autoverzekering?

Had je al een autoverzekering en stap je nu over naar een nieuwe? Je oude autoverzekering opzeggen is zo gebeurd. Daar helpen we je graag bij. Als je dat wilt, kun je dat tijdens de aanvraag aangeven. Je ontvangt van ons dan een link waarmee je zelf eenvoudig een opzegbrief maakt. Die hoef je dan alleen nog maar naar je oude verzekeraar of tussenpersoon te sturen.

Gratis Independer PlusPakket bij je autoverzekering

Voor wie?

Iedereen die een autoverzekering via Independer afsluit krijgt van ons het gratis Independer PlusPakket.

Wat krijg ik?

Wat heb ik eraan? 

Jaarchecker. Sluit je een autoverzekering af bij een van deze autoverzekeraars? Dan checken wij jaarlijks of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering:

Schadeclaimservice. Heb je een WA-verzekering of beperkt cascoverzekering? Dan zorgen wij ervoor dat je de schade vergoed krijgt als je bent aangereden. Bij een allrisk verzekering regelt je verzekeraar dit. Wil je schade melden? Dat kan via mijn Independer. 

Gratis diefstaldekking. Wordt je auto gestolen? Met een WA-verzekering ben je dan niet verzekerd voor diefstal. Daarom geven wij gratis diefstaldekking bij elke WA-verzekering. Dan ben je toch verzekerd voor diefstal. Je auto mag op het moment van afsluiten een maximale dagwaarde hebben van 7500 euro.

Opzeghulp. Wil je switchen van autoverzekering? Wij regelen je overstap, je hoeft zelf niets te doen.

Extra Zorgdekking na een auto-ongeval. Wij vergoeden de zorgkosten die de bestuurder van de auto moet maken na een ongeval. Ook de kosten voor fysiotherapie of hulpmiddelen (zoals een rollator of looprek) mag je declareren. Tot maximaal 400 euro per gebeurtenis. Deze service geldt als je bij Independer een beperkt casco of volledig casco autoverzekering afsluit.

Nieuws over autoverzekeringen

3 tips om te besparen op je verzekeringen Ineens ziet ons leven er anders uit. Je gaat veel minder de deur uit, en werkt misschien wel thuis. Hoewel sommige mensen in deze periode wat geld kunnen besparen, kan het anderen juist geld kosten. Het is in ieder geval... lees meer
Toename autovernielingen in 2019 In 2019 registreerde de politie 1.550 keer vaker gevallen autovandalisme dan in 2018. Dat blijkt uit recente politiecijfers. Het totaal aantal meldingen kwam in 2019 uit op 34.340. Een stijging van 4,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Een... lees meer
Mijn auto staat stil. Is een verzekering verplicht? Misschien hebben jullie, net als zoveel gezinnen, twee auto’s voor de deur staan. En gebruik je je auto vooral om naar je werk te gaan. Als je op dit moment allebei thuis werkt, kan het zijn dat een van de... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Tools bij Independer

Independer doet meer dan alleen je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Omdat we begrijpen dat er soms meer bij komt kijken, hebben we verschillende tools ontwikkeld.

 • dagwaarde berekenen
 • cataloguswaarde berekenen
 • wegenbelasting berekenen
 • autoverzekering met verhoogd eigen risico
 • bestelautoverzekering
 • hulp bij schade

Jaarchecker autoverzekering

Sluit je een autoverzekering met Jaarchecker af? Dan checken wij ieder jaar of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. Want in een jaar kan er veel zijn veranderd. Misschien heb je schade gehad of een andere auto gekocht. Met de Jaarchecker bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent. Daarbij letten we op de premie, de voorwaarden, het eigen risico en de klantwaardering. En misschien is er wel een autoverzekering die qua premie en kwaliteit beter is dan je huidige auto verzekering. De Jaarchecker krijg je ieder jaar van ons per e-mail. Ga je een autoverzekering vergelijken via onze website? Dan zie je direct bij welke verzekeringen je de gratis Jaarchecker krijgt.

Independer Keurmerk autoverzekering

Het Independer Keurmerk is een kwaliteitskenmerk voor autoverzekeringen. Onze experts hebben alle autoverzekeringen op een groot aantal punten nauwkeurig voor je gecheckt. Alleen de autoverzekeringen die aan al onze eisen voldoen, krijgen het Independer Keurmerk. Je kunt dan rekenen op goede polisvoorwaarden, goede service en duidelijkheid. Zo maken wij het vergelijken van een autoverzekering nog gemakkelijk voor je.

Niet goed, geld terug

Sluit je een autoverzekering af via Independer, dan heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je de autoverzekering binnen 14 dagen na het afsluiten alsnog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug. Tenzij je schade hebt gehad, natuurlijk.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Al meer dan 15 jaar geven bezoekers op onze website aan wat hun wensen zijn. Daardoor weten wij wat klanten belangrijk vinden: een goede autoverzekering voor een goede prijs. Independer vergelijkt daarom verzekeringen op prijs én kwaliteit.

Na het invullen van een aantal gegevens laten we je zien welke auto verzekering voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft en welke je direct bij ons kunt afsluiten. En hebben we geen samenwerking met een verzekeraar die wel de beste prijs en kwaliteit voor jou biedt? Dan laten we hem toch aan je zien. We laten je namelijk graag een volledig en objectief overzicht zien.

We doen meer dan vergelijken en afsluiten

We doen veel meer dan alleen je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Iedere dag zetten meer dan 50 experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via e-mail. En ook na het afsluiten van een autoverzekering staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je schade hebt. Onze klanten waarderen onze inzet. Want de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Daar zijn we trots op! 

De Independer Schadeclaim Service

Alle klanten van Independer kunnen gratis gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service. Wij claimen namens jou de kosten die voortkomen uit autoschade. Denk hierbij aan de kosten die nodig zijn om je auto te herstellen, maar bijvoorbeeld ook de ziekenhuiskosten omdat je lichamelijk letsel hebt opgelopen. En als je auto niet meer rijdt of in de garage staat, is het fijn als je toch kunt verder rijden. Daarom zorgen we dat maar liefst 75% van de kosten van het vervangend vervoer worden vergoed.Wil je gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service? Dan maakt het niet uit welke autoverzekering je hebt. Het is wel belangrijk dat een ander deze schade heeft veroorzaakt, er moet dus een aansprakelijke tegenpartij zijn.

Eigen klantenservice autoverzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Daarom hebben we al onze experts (en dat zijn er meer dan 50) zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je autoverzekering dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon.

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.