gratis
PlusPakket bij je
autoverzekering
beter verzekerd zonder extra kosten

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Kenteken

Postcode
Huisnummer
Je hebt (nog) geen geldig kenteken ingevuld. Wil je dit nog doen?
Je hebt (nog) geen geldige postcode ingevuld. Wil je dit nog doen?
Je hebt (nog) geen geldig huisnummer ingevuld. Wil je dit nog doen?
Nu met gratis PlusPakket!

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis PlusPakket

Beter verzekerd zonder extra kosten

Vergelijken op inhoud en prijs

De beste keuze voor jou staat altijd bovenaan

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Mijke | expert autoverzekeringen

"Wat is de dagwaarde van mijn auto?"

De dagwaarde van je auto is de waarde van je auto op dit moment. Dit bedrag wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd van je auto en het aantal gereden kilometers.

leestijd 2 minuten

"Wat zijn schadevrije jaren?"

Schadevrije jaren bouw je op vanaf het moment dat je een autoverzekering op je naam hebt staan. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer premiekorting je krijgt. Bij het claimen van schade, raak je schadevrije jaren kwijt.

leestijd 5 minuten

"Hoe kan ik de hoogte van de wegenbelasting berekenen?"

Dat kan gemakkelijk op onze website. Als je je kenteken en postcode invult, zie je meteen hoeveel wegenbelasting je betaalt. De hoogte van de wegenbelasting hangt af van onder meer het gewicht en de brandstof van je auto.

leestijd 3 minuten
We zijn bereikbaar via WhatsApp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.

Dit vinden onze klanten van ons

9,1

Dit cijfer geven onze klanten

Op basis van 68.223 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
Eenvoudig en doeltreffend
10,0
Meneer Korpershoek, MAASLAND
Vandaag om 00:00, autoverzekering
Top👍
6,0
Anoniem, ALMERE
18 juli om 23:25, autoverzekering
Gemakkelijke en overzichtelijke site.
10,0
Anoniem, WIJCHEN
18 juli om 19:39, autoverzekering
Het afsluiten gaat erg gemakkelijk. Alles is duidelijk weergegeven.
8,0
Meneer van Breenen, HETEREN
18 juli om 19:27, autoverzekering
Snelle reactıe
8,0
Meneer Koraltan, Kootwijkerbroek
18 juli om 17:58, autoverzekering
omdat ik steeds weer fijn geholpen word met het vinden van een verzekering
10,0
Mevrouw Tamminga, TILBURG
18 juli om 17:15, autoverzekering
Al jaren klant ga altijd goed
8,0
Meneer Westholter, KORTENHOEF
18 juli om 16:25, autoverzekering
Because I everything hear works professional, I apply for my health insurance on this web site and everything works perfect
10,0
Meneer Romila, 'S-HERTOGENBOSCH
18 juli om 15:48, autoverzekering
Gaat tot op heden soepel
10,0
Anoniem, HEEMSKERK
18 juli om 15:28, autoverzekering
Snel, overzichtelijk
10,0
Anoniem, VOORBURG
18 juli om 13:02, autoverzekering

Wie vergelijken we?

Op onze website vergelijken wij ruim 75 autoverzekeringen van 50 autoverzekeraars. Bij Independer vergelijken we deze niet alleen op prijs, maar ook op inhoud.

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je via onze website een autoverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de autoverzekeraar.

Wat doen we voor jou?

Via onze website kun je je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor bespaartips, vragen of hulp.

Een autoverzekering afsluiten in 3 stappen

Als je een auto koopt, moet je verplicht een WA verzekering afsluiten. Maar je kunt ook voor een meer uitgebreide verzekering kiezen zoals een beperkt of volledig casco verzekering. In totaal kun je kiezen uit 75 verschillende autoverzekeringen, dekkingen en polisvoorwaarden.

We kunnen ons goed voorstellen dat je wel wat hulp bij kunt gebruiken bij het afsluiten van je auto verzekering. We helpen je er graag in 3 stappen doorheen. En heb je nog vragen? We zitten voor je klaar!

Stap 1: een autoverzekering vergelijken en afsluiten

Je auto verzekering vergelijken is heel gemakkelijk:

 • We stellen je eerst een aantal vragen. Die gaan over dingen waarop de verzekeraar de premie baseert. Zoals je schadevrije jaren en de dagwaarde van je auto.?
 • Daarna kun je kiezen welke autoverzekering je wilt: een WA verzekering, WA + beperkt cascoverzekering of een WA + volledig cascoverzekering. Natuurlijk geven we je hierbij een duidelijk advies.
 • Keuze gemaakt? Dan zie je direct de drie beste deals en welke autopremie je hiervoor betaalt. Wil je er wat verder in duiken? Vergelijk dan eenvoudig details als polisvoorwaarden, verzekeraars met pechhulpdekking of zet de inzittendenverzekering aan en uit. Daarna kun je de autoverzekering direct afsluiten of eerst een offerte online bekijken.
 • Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd wegrijden. Zo gemakkelijk is je autoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

Ook leuk: we geven je vaak ook nog extra korting op een autoverzekering. Want een goedkope autoverzekering wil natuurlijk iedereen.

Let op: zo vind je de beste autoverzekering

Speciaal voor jou hebben we het Independer Keurmerk ontwikkeld. Als je een auto verzekering afsluit met dit keurmerk, garanderen wij de laagste premie voor deze autoverzekering en een uitstekende service. Ook bij schade.

Stap 2: dekking en aanvullende verzekering kiezen

De dekking van je autoverzekering

Ga je autoverzekeringen vergelijken? Dan moet je al snel kiezen welke dekking je neemt. Je hebt drie opties:

 • Een WA verzekering. Dit wordt ook wel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Dit is de goedkoopste autoverzekering die er is, maar is ook wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt de schade die je bij anderen met je auto veroorzaakt. Je eigen schade wordt niet vergoed. 
 • Een beperkt casco dekking (dit wordt ook wel WA plus genoemd). Naast de dekking die je bij een WA verzekering heeft, wordt ook schade aan je eigen auto in geval van o.a. brand, storm, diefstal en ruitbruik. Schade aan je eigen auto door je eigen schuld wordt niet vergoed.
 • Een allrisk dekking (volledig casco dekking). Deze dekking vergoedt alles wat de WA verzekering en de beperkt casco dekking ook vergoeden plus de schades die door je eigen schuld zijn ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen.

Welke dekking voor jou de beste is, hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto (bijvoorbeeld de dagwaarde). Kies niet zomaar de goedkoopste autoverzekering en dekking: een goede auto verzekering is belangrijker!


Aanvullende auto verzekering kiezen

Aanvullende autoverzekeringen zijn niet verplicht. Maar soms kan het wel handig zijn. Houd er wel rekening mee dat de premie van je autoverzekering hoger wordt als er een aanvullende verzekering bij zit. Een goedkope autoverzekering vinden is dan lastiger. Deze aanvullende autoverzekeringen zijn er:

 • ongevallen inzittendenverzekering. Deze verzekering vergoedt een vast bedrag als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. De inzittendenverzekering geld voor iedereen die op dat moment in de auto zit.
 • schadeverzekering voor inzittenden. Deze inzittendenverzekering vergoedt de schade die de bestuurder en/of passagiers overhouden aan een ongeluk. Soms is dat letselschade, soms is dat schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat je vergoed krijgt staat gelijk aan de hoogte van de schade.
 • rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering gebruik je voor juridisch advies en deskundige rechtshulp als je bijvoorbeeld een conflict hebt rondom een auto- of letselschade. 

Op zoek naar meer informatie over een auto verzekering? Bekijk dan de productwijzers die door het Verbond van Verzekeraars zijn samengesteld.


Stap 3: autoverzekering afsluiten en de oude opzeggen

Ga je via Independer je autoverzekering vergelijken? Dan kun je deze vaak ook direct afsluiten. Je krijgt van ons een bevestigingmail en zo weet dat meteen of je bent geaccepteerd voor de auto verzekering en je kunt meteen met een gerust hart de weg op.

Niet direct geaccepteerd?

In sommige gevallen word je helaas niet direct geaccepteerd. Bijvoorbeeld als je veel schades hebt gehad of een opzegging bij een vorige autoverzekeraar. De verzekeraar moet dan je aanvraag nog goedkeuren. In de tussentijd krijg je soms van ons een voorlopige dekking. Je bent dan nog niet definitief geaccepteerd, maar je mag wel in de auto rijden. In andere gevallen moet er echt nog even een acceptant kijken naar je aanvraag en mag je nog niet in de auto rijden.

Hulp nodig bij het opzeggen van je  autoverzekering?

Had je al een autoverzekering en stap je nu over naar een nieuwe? Je oude autoverzekering opzeggen is zo gebeurd. Daar helpen we je graag bij. Als je dat wilt, kun je dat tijdens de aanvraag aangeven. Je ontvangt van ons dan een link waarmee je zelf eenvoudig een opzegbrief maakt. Die hoef je dan alleen nog maar naar je oude verzekeraar of tussenpersoon te sturen.

Hulp nodig bij je autoverzekering? Handige tips

We snappen dat het afsluiten van een goede en goedkope autoverzekering niet altijd even gemakkelijk is. Misschien heb je wel een specifieke situatie of een speciale auto. Of misschien wil je eerst wat meer informatie hebben, bijvoorbeeld over de wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting) of dagwaarde. Om dit gemakkelijker voor je te maken hebben wij alle info voor je verzameld en gemakkelijke tools ontwikkeld. Neem gauw een kijkje.

Handige informatie

Wil je een bijzondere of speciale auto verzekeren? Dan is een "normale" autoverzekering niet altijd voor jou de beste keuze.

Handige tools

Als je een beter beeld wilt van je huidige auto of de auto die je op het punt staat om te kopen, wil je misschien eerst wel wat meer weten. Check dan deze handige tools.

 • Dagwaarde auto berekenen
  Iedereen vraagt zich weleens af: wat is mijn auto waard? Als je wilt weten wat de waarde van je auto is, kun je via onze tool gemakkelijk de dagwaarde berekenen. Hiermee weet je direct wat je auto op dit moment waard is? De dagwaarde is voor verzekeraars ook een belangrijke factor in de berekening van de premie.
 • Wegenbelasting berekenen
  Maak een completer plaatje van wat je straks betaalt aan je auto? Want de wegenbelasting is een belangrijke kostenpost. Met onze tool bereken je snel hoeveel je hieraan kwijt bent.

Gratis Independer PlusPakket bij je autoverzekering

Voor wie?

Iedereen die een autoverzekering via Independer afsluit krijgt van ons het gratis Independer PlusPakket.

Wat krijg ik?

Wat heb ik eraan? 

Jaarchecker. Sluit je een autoverzekering af bij een van deze autoverzekeraars? Dan checken wij jaarlijks of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering:

Schadeclaimservice. Heb je een WA verzekering of beperkt cascoverzekering? Dan zorgen wij ervoor dat je de schade vergoed krijgt als je bent aangereden. Bij een allrisk verzekering regelt je verzekeraar dit.

Gratis diefstaldekking.Wordt je auto gestolen? Met een WA verzekering ben je dan niet verzekerd voor diefstal. Daarom geven wij gratis diefstaldekking bij elke WA verzekering. Dan ben je toch verzekerd voor diefstal. Je auto mag op het moment van afsluiten een maximale dagwaarde hebben van 7500 euro.

Overstapservice.Wil je switchen van autoverzekering? Wij regelen je overstap, je hoeft zelf niets te doen.

Extra Zorgdekking na een auto-ongeval. Wij vergoeden de zorgkosten die de bestuurder van de auto moet maken na een ongeval. Ook de kosten voor fysiotherapie of hulpmiddelen (zoals een rollator of looprek) mag je declareren. Tot maximaal 400 euro per gebeurtenis. Deze service geldt als je bij Independer een beperkt casco of volledig casco autoverzekering afsluit.

Goedkope autoverzekering? Dit is belangrijk

Veel mensen zoeken naar de goedkoopste autoverzekering, maar is dat wel zo slim? Een goedkope autoverzekering is namelijk niet per se de beste. En dat merk je helaas pas op het moment dat je schade hebt.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

De beste auto verzekering is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: kwaliteit is nét zo belangrijk. Daarnaast er bestaat niet zoiets als DE goedkoopste autoverzekering. Want de premie verschilt per verzekeraar voor iedereen. Een verzekeraar baseert de premie voor een autoverzekering namelijk op factoren als je woonplaats, leeftijd, automerk, etc. Het gaat daarbij om factoren die een indicatie zijn voor eventuele schade die jij zou kunnen hebben. Dat verschilt per persoon, en daarmee ook de premie.  Vergeet daarnaast niet dat er ook nog extra kosten als bijvoorbeeld wegenbelasting bijkomen.

Ons advies? Ga je autoverzekering vergelijken zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je dat je voor jouw situatie en wensen de goedkoopste autoverzekering hebt gevonden.

Vragen over je autoverzekering? Wij staan voor je klaar!

Kom je er niet uit? Heb je een lastige vraag of wil je gewoon liever met een van onze autoverzekering experts praten? Dan kun je bij ons terecht: bel, app of mail ons, we helpen je graag verder! Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over autoverzekeringen.

Nieuws over autoverzekeringen

Prijsstijging WA-autoverzekeringen vlakt af, jongere profiteert het minst Voor het eerst sinds 2016 stegen de premies voor de WA-autoverzekering minder hard dan in voorgaande jaren. Dit blijkt uit onderzoek van Independer. De gemiddelde stijging is 5%, tegenover 13% vorig jaar. Maar in euro’s lopen de stijgingen per leeftijd ... lees meer
Autobezitters onnodig duur verzekerd De overgrote meerderheid van autobezitters blijft lang bij dezelfde verzekeraar zitten. Ook na de aanschaf van een andere auto of een verhuizing, terwijl er juist dan vaak een beter passende verzekering te vinden is bij een andere verzekeraar. Dit blijkt ... lees meer
Veel onduidelijkheid over verzekering na auto-inbraak Iedere tien minuten vond er afgelopen jaar een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. Niet alleen worden losse waardevolle spullen, die mensen in de auto laten liggen, buitgemaakt. Ook dure accessoires, zoals navigatie- ... lees meer

Actuele discussies over autoverzekeringen

Kosten in rekening brengen Let op bij verzekeraar Lancyr. Er worden kosten in rekening gebracht bij afsluiten maar ook bij opzegging. Zo lijkt het dat je de goedkope verzekering hebt gevonden maar door deze kosten wordt dit toch een duur grapje. Beter is om... lees meer
geen wegenbelasting betalen als je in het buitenland verblij jvanhoren schreef: Beste Gast, Op de website van de RDW staat: Als uw voertuig is geschorst mag u geen gebruik van de openbare weg maken. Onder de openbare weg vallen ook paden, bermen, zijkanten van de weg en openbaar... lees meer
geen wegenbelasting betalen als je in het buitenland verblij jvanhoren schreef: Beste Gast, Op de website van de RDW staat: Als uw voertuig is geschorst mag u geen gebruik van de openbare weg maken. Onder de openbare weg vallen ook paden, bermen, zijkanten van de weg en openbaar... lees meer

Tools bij Independer

Independer doet meer dan alleen je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Omdat we begrijpen dat er soms meer bij komt kijken, hebben we verschillende tools ontwikkeld.

 • dagwaarde berekenen
 • cataloguswaarde berekenen
 • wegenbelasting berekenen
 • autoverzekering met verhoogd eigen risico
 • bestelautoverzekering
 • hulp bij schade

Jaarchecker autoverzekering

Sluit je een autoverzekering met Jaarchecker af? Dan checken wij ieder jaar of je nog wel goed zit bij je huidige verzekeraar. Want in een jaar kan er veel zijn veranderd. Misschien heb je schade gehad of een andere auto gekocht. Met de Jaarchecker bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent. Daarbij letten we op de premie, de voorwaarden, het eigen risico en de klantwaardering. En misschien is er wel een autoverzekering die qua premie en kwaliteit beter is dan je huidige auto verzekering. De Jaarchecker krijg je ieder jaar van ons per e-mail. Ga je een autoverzekering vergelijken via onze website? Dan zie je direct bij welke verzekeringen je de gratis Jaarchecker krijgt.

Independer Keurmerk autoverzekering

Het Independer Keurmerk is een kwaliteitskenmerk voor autoverzekeringen. Onze experts hebben alle autoverzekeringen op een groot aantal punten nauwkeurig voor je gecheckt. Alleen de autoverzekeringen die aan al onze eisen voldoen, krijgen het Independer Keurmerk. Je kunt dan rekenen op goede polisvoorwaarden, goede service en duidelijkheid. Zo maken wij het vergelijken van een autoverzekering nog gemakkelijk voor je.

Niet goed, geld terug

Sluit je een autoverzekering af via Independer, dan heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat je de autoverzekering binnen 14 dagen na het afsluiten alsnog kunt afzeggen. Je krijgt de premie die je al hebt betaald helemaal terug. Tenzij je schade hebt gehad, natuurlijk.

Vergelijken op prijs en kwaliteit

Al meer dan 15 jaar geven bezoekers op onze website aan wat hun wensen zijn. Daardoor weten wij wat klanten belangrijk vinden: een goede autoverzekering voor een goede prijs. Independer vergelijkt daarom verzekeringen op prijs én kwaliteit.

Na het invullen van een aantal gegevens laten we je zien welke auto verzekering voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft en welke je direct bij ons kunt afsluiten. En hebben we geen samenwerking met een verzekeraar die wel de beste prijs en kwaliteit voor jou biedt? Dan laten we hem toch aan je zien. We laten je namelijk graag een volledig en objectief overzicht zien.

We doen meer dan vergelijken en afsluiten

We doen veel meer dan alleen je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Iedere dag zetten meer dan 50 experts zich in om jou zo goed mogelijk te helpen aan de telefoon en via e-mail. En ook na het afsluiten van een autoverzekering staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je schade hebt. Onze klanten waarderen onze inzet. Want de helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een autoverzekering via Independer hebben afgesloten. Daar zijn we trots op! 

De Independer Schadeclaim Service

Alle klanten van Independer kunnen gratis gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service. Wij claimen namens jou de kosten die voortkomen uit autoschade. Denk hierbij aan de kosten die nodig zijn om je auto te herstellen, maar bijvoorbeeld ook de ziekenhuiskosten omdat je lichamelijk letsel hebt opgelopen. En als je auto niet meer rijdt of in de garage staat, is het fijn als je toch kunt verder rijden. Daarom zorgen we dat maar liefst 75% van de kosten van het vervangend vervoer worden vergoed.Wil je gebruikmaken van de Independer Schadeclaim Service? Dan maakt het niet uit welke autoverzekering je hebt. Het is wel belangrijk dat een ander deze schade heeft veroorzaakt, er moet dus een aansprakelijke tegenpartij zijn.

Eigen klantenservice autoverzekering

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Daarom hebben we al onze experts (en dat zijn er meer dan 50) zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je autoverzekering dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon.

Huisnummer
We vragen je huisnummer hier omdat er meerdere verzekeraars zijn die naast de postcode het huisnummer gebruiken bij het berekenen van de premie voor je autoverzekering.
Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.