Beheerd beleggen

Laat je je geld beleggen door een (vermogens)beheerder? Dan spreek je van beheerd beleggen. Je hoeft dan zelf vrijwel geen beleggingskeuzes te maken. Er zijn verschillende vormen van beheerd beleggen. Zoals online beheer en vermogensbeheer. Je maakt een keuze op basis van:

  • het inlegbedrag 
  • je wensen voor de dienstverlening
  • het doel dat je wil bereiken ​

Vermogensbeheerder

Heb je niet veel kennis of ervaring op het gebied van beleggen? Ook dan kan je kiezen voor beleggen. Je kan namelijk ook de hulp inschakelen van een vermogensbeheerder. Je spreekt van tevoren af wat je beleggingsdoel is, en je risicoprofiel wordt bepaald. De vermogensbeheerder gaat vervolgens zelfstandig voor je beleggen. De vermogensbeheerder neemt niet meer risico dan jij wil of kan nemen.

Online vermogensbeheer

Online vermogensbeheer wordt steeds toegankelijker en goedkoper. Dat komt door automatisering, concurrentie en toenemende transparantie. Bij een online beheerder kan je tegenwoordig al beleggen met kleine bedragen en tegen lage kosten. Ook duurzaam beleggen wordt makkelijker.

Beleggen met advies

Een andere mogelijkheid is beleggen met advies. Je neemt zelf alle beslissingen, maar wordt daarbij wel geholpen door een adviseur. Heb je niet overal verstand van met beleggen? Dan kan de adviseur je hierbij helpen.

Maak de juiste keuze

Bij een aantal beleggingsinstellingen kan je hulp krijgen bij het maken van de juiste keuzes. Maar welke beleggingsinstelling je ook kiest, het is altijd belangrijk om te letten op het juiste risicoprofiel. Daardoor is de kans groter dat je je doel bereikt, en dat je ook goed weet welk risico je daarvoor neemt.

Kosten beheerd beleggen

Het kost het geld om je beleggingen te laten beheren. Dat heb je niet bij zelf beleggen. Houd daar dus rekening mee als je een passende partij kiest om je geld te laten beheren. Independer werkt samen met Finner.nl. Je krijgt goed inzicht in de mogelijke instellingen én de bijbehorende kosten.