Overzicht kosten en besparingen isolatie

In onderstaande tabel zie je dat de prijzen afhankelijk zijn van het oppervlak dat geïsoleerd moet worden. De meeste isolatiebedrijven gebruiken prijzen per m2 voor het isoleren van een woning. Andere factoren die invloed hebben op de prijs, zijn het materiaal dat wordt gebruikt en hoe lastig de klus is. De geschatte besparing is gebaseerd op een tussenwoning waarbij de isolatie is geplaatst door een professioneel bedrijf:

Soort isolatie Kosten Geschatte besparing per jaar
Dakisolatie € 50 - € 60 per m2 € 400 - € 650
Spouwmuur € 15,- per m2 € 850,-
Gevel buitenkant € 110,- per m2 € 1.000,-
Vloer € 25 - € 50 per m2 € 150 - € 200
HR glas € 75 - € 125 per m2 € 300,-
Kruipruimte € 20 - € 25 per m2 € 150 - 200

Controleer je energiecontract

Door het plaatsen van isolatie daalt je energieverbruik. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, gaat er minder warmte verloren en hoef je minder moeite te doen om het huis op temperatuur te krijgen en te houden. Misschien is een ander energiecontract dan voordeliger. Wanneer je gasverbruik afneemt, komt de nadruk te liggen op het elektriciteitsverbruik. Daardoor kun je misschien beter kiezen voor een leverancier met een laag elektriciteitstarief. 

Vraag meerdere offertes aan

Of het voor jou verstandig is je woning te laten isoleren, kan een isolatiebedrijf controleren. Wij adviseren je altijd om meerdere offertes aan te vragen bij erkende installateurs. Zo kun je deze vergelijken om tot de scherpste prijs te komen. In sommige gevallen kun je subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie.

De subsidie wordt vaak aangeboden door een provincie of gemeente en kan dus ook per provincie en gemeente verschillen. Subsidieregelingen kunnen snel veranderen. Wij hebben een samenwerking met HomeQGo. Zij weten hoe je jouw huis het beste kunt isoleren door bijvoorbeeld de spouwmuren of het dak te isoleren. HomeQGo weet waar je aanspraak op kan maken en nemen dit mee in het advies aan jou.