Gastarieven vergelijken

De kosten voor gas bepalen voor een groot deel de kosten van je energierekening. Het is dus verstandig om de gastarieven die een leverancier aanbiedt goed te vergelijken. Zeker als je een hoog gasverbruik hebt kan het voordelig zijn om te kiezen voor een leverancier met lage gastarieven. De gastarieven zijn opgebouwd uit het leveringstarief, energiebelasting, opslag duurzame energie en regiotoeslag.

Stroomtarieven vergelijken

De kosten voor stroom zijn ook onderdeel van je energierekening. Deze nemen een kleiner deel van de rekening in beslag dan de kosten voor gas, maar nog steeds kan het goed zijn om deze tarieven te vergelijken. Bij een hoog stroomverbruik kan dit namelijk nog een mooie voordeel opleveren als je overstapt naar een energieleverancier met lagere stroomtarieven en ook bij een laag stroomverbruik kun je hier mee besparen. Het stroomtarief is opgebouwd uit het leveringstarief, energiebelasting en opslag duurzame energie.

Houd rekening met vaste leveringskosten

Om te zien welke energieleverancier voor jou het voordeligst is, kun je bij Independer energie vergelijken. Bij het vergelijken van leveranciers moet je kijken naar de tarieven voor gas en licht (elektriciteit), maar je moet ook altijd rekening houden met de vaste leveringskosten. De vaste leveringskosten verschillen per leverancier en hebben dus ook invloed bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier.