Wat voor een energieaanbiedingen zijn er allemaal?

Wanneer je een contract aanvraagt bij een energieleverancier, is het mogelijk dat zij deze aantrekkelijk willen maken door er een aanbieding bij te doen. Dit kunnen verschillende aanbiedingen zijn. Je kunt een welkomstcadeau krijgen als je een contract afsluit, of de leverancier biedt een lager tarief aan. Ook kun je korting krijgen op je aangeboden tarief. Vaak gelden deze aanbiedingen alleen bij een specifiek contract. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een 3-jarig contract moet afsluiten voordat je recht hebt op de aanbieding. Ook kan het zijn dat je een welkomstcadeau of een bonus krijgt, maar dat het tarief of de vaste leveringskosten vervolgens hoger liggen bij dit contract. Je betaalt dan eigenlijk voor je eigen welkomstcadeau. Het is dus verstandig om hier naar te kijken bij het afsluiten van een energiecontract.

Hebben alle energieleveranciers een energieaanbieding?

Niet alle energieleveranciers hebben een aanbieding. Het is bij elke leverancier verschillend of zij iets aanbieden en wat dit precies is. Zo biedt de ene leverancier een welkomstgeschenk aan en de andere geeft korting op een bepaald contract. Ook kan het zijn dat een aanbieding afloopt. In dat geval profiteer je alleen van de lage tarieven als je het contract voor een bepaalde datum afsluit. En daarna niet meer. Daarnaast kan het zijn dat de aanbieding verandert. Dan krijg je bijvoorbeeld tot een bepaalde datum korting, maar daarna verandert dat in een welkomstcadeau. Het is dus afhankelijk van de energieleverancier of er een aanbieding is, wanneer deze geldt en wat de aanbieding inhoudt.

Ik ben al klant: geldt de energieaanbieding dan ook voor mij?

De meeste energieaanbiedingen zijn voor nieuwe klanten, maar er zijn ook aanbiedingen die gelden voor bestaande klanten. Zo zijn er leveranciers die korting geven wanneer klanten hun contract verlengen. Aanbiedingen met cadeaus worden vaak alleen gegeven aan nieuwe klanten. Je kunt natuurlijk altijd informeren bij je energieleverancier of jij als bestaande klant ook gebruik mag maken van een energieaanbieding.