Tijdelijk minder energiecontracten vergelijken

Door de hoge energieprijzen en de gebeurtenissen in Oekraïne is er op dit moment minder aanbod in energiecontracten. Meer over de huidige situatie in de energiemarkt kun je vinden op ons weblog. Joris Kerkhof, de energie-expert van Independer, beantwoordt de meestgestelde vragen.

Update ontvangen?

E-mailadres

Is groene energie ook goedkope energie?

Steeds meer mensen denken aan duurzaamheid. Kies je voor groene stroom? Dan draag je bij aan het milieu. Groene stroom komt namelijk van een duurzame bron, zoals zonne-energie en windenergie. Tegenwoordig is groene stroom niet meer automatisch duurder dan grijze stroom. Je kan zelfs goedkoper uit zijn. Wat de goedkoopste energieleverancier voor jou is, hangt bijvoorbeeld af van: 

  • ​(welkomst)aanbiedingen
  • welk tarief je kiest (vast of variabel)
  • de looptijd van je contract 
  • of je zonnepanelen hebt 
  • wat je verbruik is 

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

Het hangt af van je situatie wat de goedkoopste energieleverancier is. Het is dus belangrijk om energieleveranciers te vergelijken op basis van je eigen verbruik. Dit staat op je laatste jaarnota. Heb je die niet bij de hand of weet je niet wat je verbruik is? Dan kan je ook een reële schatting maken van je verbruik.

Hoe werkt goedkope energie vergelijken?

Bij Independer kan je in drie stappen heel gemakkelijk energie vergelijken. 

1. Een paar vragen beantwoorden

We stellen je een paar vragen. Bijvoorbeeld wat je energieverbruik is, of je groene stroom belangrijk vindt en of je een vast of variabel contract wil. Weet je je energieverbruik niet? Dan maken we een schatting. Vervolgens zie je gelijk welke energieleveranciers voor jou het beste uit de bus komen. 

2. Dieper in de resultaten duiken 

Nu kan je de energieprijzen van de verschillende leveranciers vergelijken. Waar ben je het goedkoopste uit? Is het slim om bij je huidige energieleverancier te blijven, of vind je ergens anders een betere deal? Heb je een energiecontract gevonden dat bij je past? Dan kan je die gelijk aanvragen.

3. Gegevens invullen: klaar! 

Vul de gewenste ingangsdatum en je persoonlijke gegevens in en dan ben je klaar. Je energiecontract is geregeld. Je huidige contract wordt voor je opgezegd, dus daar hoef je zelf niks voor te doen. Wil je toch nog wat veranderen? Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd om je aanvraag te annuleren.


Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant

Ook geeft Joris regelmatig meer uitleg over de huidige situatie rondom de hoge energieprijzen. In dit blog lees je de belangrijkste vragen en antwoorden. 

Awards Independer

De energievergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Ook kwam Independer dit jaar nog als beste energievergelijker naar voren bij een onderzoek van WUA.