Hoe werkt een jaarafrekening?

Op een jaarafrekening zie je terug wat je totale kosten en verbruik zijn geweest voor het afgelopen jaar. Op basis van de jaarafrekening berekent je energieleverancier ook je nieuwe termijnbedrag.

Wanneer krijg ik mijn jaarafrekening?

De jaarafrekening ontvang je meestal aan het einde van het contractjaar. Als jouw contract bijvoorbeeld in maart 2018 ingaat, ontvang je de jaarafrekening rond maart 2019. Sommige leveranciers sturen ook tussentijds een overzicht van je verbruik en/of kosten. Wil je exact weten hoe jouw leverancier dit doet? Neem dan contact op met ons (035-6265544) of met je energieleverancier. Zij kunnen precies aangeven wanneer je de jaarafrekening krijgt.

Wat staat er op mijn jaarafrekening?

De jaarafrekening is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Welke onderdelen dat precies zijn, lees je op deze pagina.

Hulp nodig met je jaarafrekening?

Wil je graag weten hoe je jaarafrekening of eindafrekening precies is opgebouwd? Wij helpen je graag verder. Je kunt je jaarafrekening of eindafrekening mailen naar energie@independer.nl of versturen via Whatsapp naar 06-10930759. Wij nemen dan binnen een werkdag contact met je op om de jaarafrekening of eindafrekening toe te lichten, of om je een advies op maat te geven. Je kunt ons natuurlijk ook bellen: 035 - 626 55 44.