Coteq Netbeheer is een netbeheerder. Wat Coteq Netbeheer precies doet en hoe ze te bereiken zijn.

Joris Kerkhof, Expert energie
Bijgewerkt: 15 april 2021

Wat is de taak van een netbeheerder?

Coteq Netbeheer is één van de acht netbeheerders. Coteq Netbeheer beheert de leidingen en kabels in een bepaalde regio. Op die manier verzorgt de netbeheerder het energienetwerk. Coteq Netbeheer levert geen energie, maar zorgt ervoor dat energieleveranciers dit kunnen doen. De netbeheerder staat vast voor een bepaalde regio. Je kunt dus niet zelf je netbeheerder kiezen. Als je niet weet wie je netbeheerder is, kun je dit opzoeken in het EAN-codeboek.

Wanneer sluit de netbeheerder je af van elektriciteit en gas?

Wanneer er geen energiecontract meer aanwezig is op een bepaald adres, ontvang je een brief van Coteq Netbeheer. Als daar niet op gereageerd wordt, verstuurt Coteq Netbeheer een tweede brief. Wanneer er dan nog steeds niet gebeurt, komt er een monteur langs om de energie af te sluiten. Ben je op dat moment niet thuis? Dan laat Coteq Netbeheer een kaartje achter met een verzoek voor een nieuwe afspraak. Als je vervolgens weer niet thuis bent, wordt de leiding buiten afgesloten.

Wat kost het bij Coteq Netbeheer om opnieuw aangesloten te worden?

Als je weer opnieuw aangesloten wilt worden, zijn hier kosten aan verbonden. De aansluitkosten voor stroom en gas zijn € 363,-. Wanneer de afsluiting buiten is gedaan, zijn de kosten bij Coteq Netbeheer nog een stuk hoger: € 726,-. Ook moet er een nieuw contract bekend zijn in het contract einde register (CER). Wanneer je een nieuw contract afsluit, regelt je nieuwe leverancier dat dit in het CER komt te staan.

Hoe is Coteq Netbeheer te bereiken?

Coteq Netbeheer is van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op 0546 - 836666 (lokaal tarief).

Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png