Delta Netwerkbedrijf is een netbeheerder. Een netbeheerder zorgt onder andere voor de leidingen waardoor energie in de woning komt.

Joris Kerkhof, Expert energie
Bijgewerkt: 15 april 2021

Wat is de taak van een netbeheerder?

Delta Netwerkbedrijf is één van de acht netbeheerders. Delta Netwerkbedrijf beheert de leidingen en kabels in een bepaalde regio. Op die manier verzorgt de netbeheerder het energienetwerk. Delta Netwerkbedrijf levert geen energie, maar zorgt ervoor dat energieleveranciers dit kunnen doen. De netbeheerder staat vast voor een bepaalde regio. Je kunt dus niet zelf je netbeheerder kiezen. Als je niet weet wie je netbeheerder is, kun je dit opzoeken in het EAN-codeboek.

Wanneer sluit de netbeheerder je af van elektriciteit en gas?

Wanneer er geen energiecontract meer aanwezig is op een bepaald adres, ontvang je een brief van Delta Netwerkbedrijf. Als er vervolgens nog steeds geen energiecontract wordt afgesloten, zal Delta Netwerkbedrijf nog een paar brieven sturen. Vervolgens kijk de netbeheerder waarom er nog steeds geen energiecontract is. Als dit komt door wanbetaling, zal de energie sneller worden afgesloten dan wanneer dit door verhuizing komt. Op het moment dat Delta Netwerkbedrijf de energie afsluit, wordt er een slot op de meter geplaatst. Wanneer het niet mogelijk is om de meter binnen af te sluiten, wordt dit buiten gedaan. De weg wordt dan opengebroken en de leidingen worden buiten afgesloten.

Wat kost het bij Delta Netwerkbedrijf om opnieuw aangesloten te worden?

Als je weer opnieuw aangesloten wilt worden, zijn hier kosten aan verbonden. De aansluitkosten voor stroom en gas zijn € 513,04. Wanneer de afsluiting buiten is gedaan, zijn de kosten bij Delta Netwerkbedrijf nog een stuk hoger: € 1940,84. Ook moet er een nieuw contract bekend zijn in het contract einde register (CER). Wanneer je een nieuw contract afsluit, regelt je nieuwe leverancier dat dit in het CER komt te staan.

Hoe is Delta Netwerkbedrijf te bereiken?

Delta Netwerkbedrijf is van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op 0113 - 741100 (lokaal tarief).

Bronnen en expertise

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Joris Kerkhof. Hij is specialist op het gebied van energie en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij het AD en de Volkskrant .

Awards

wua-logo-square.png
shopping-awards.png
bmc.png